Cosmin Petruescu a revenit asupra deciziei de a demisiona de la Ripensia! EXCLUSIV | Motivul care a dus la fisura cu patronul și reacția antrenorului: ”Am fost foarte impresionat de reacție”

Anda DELIU 19 Apr. 2021, 15:35 Liga 2
Cosmin Petruescu a revenit asupra deciziei de a demisiona de la Ripensia! EXCLUSIV | Motivul care a dus la fisura cu patronul și reacția antrenorului: ”Am fost foarte impresionat de reacție”

La Ripensia, demisiile nu prea ies din ”prima”. Sau poate conducătorii clubului sunt foarte buni negociatori.

După ce și predecesorul Alexandru Pelici s-a întors din drum după prima încercare de demisie, și Cosmin Petruescu (43 de ani) a acceptat, se pare, să revină, după ce a plecat de la echipa chiar în seara dinainte de meciul cu ”U” Cluj!

Antrenorul a anunțat echipa după antrenamentul de sâmbătă că pleacă și s-a dus acasă la Lugoj. Duminică nu a fost la meciul câștigat de Ripensia cu 2-1 cu ”U” Cluj, iar luni, clubul a anunțat că se va continua colaborarea cu Cosmin Petruescu.

Singurul care după jocul cu ”U” Cluj și-a asumat să vorbească despre situația antrenorului Petruescu a fost antrenorul secund Iulian Muntean.

”Am încercat să-l opresc, să vină să continue aceste trei etape până la sfârșitul campionatului. Așa era normal. El a pregătit echipa tot sezonul. N-am putut să-l întorc din drum și nu mai aveam altă variantă decât să stau eu pe bancă. Nu se putea aduce un alt antrenor așa de repede. Din noroc a ieșit senzațional. Trei puncte foarte importante pentru noi”, spunea Iulian Muntean (foto, alături de Petruescu).

Cosmin Petruescu a revenit asupra deciziei de a se despărți de Ripensia

”Principalul Cosmin Petruescu își va continua mandatul la cârma tehnică a Ripensiei și va conduce primul antrenament al săptămânii, programat marți, 20 aprilie”, este anunțul sec al Ripensiei.

Ieri, nici Cosmin Petruescu, nici finanțatorul-președinte Dumitru Mihu nu au raspuns la telefon reporterului Liga2.ro. ”Conferențiarul” mai are contract cu clubul pentru încă două sezoane, după ce semna pe trei ani cu Ripensia, la 8 iunie 2020.

Reamintim că sezonul trecut, înainte de ultimul joc din decembrie 2019, deplasare la Buzău, Alexandru Pelici i-a anunțat pe jucători că pleacă. Nu a mers cu echipa la joc, dar, ulterior, a fost convins să rămână. Până la urmă, în mai 2020, a venit și despărțirea inevitabilă. A mers apoi la CSM Reșița, unde nu a stat mult timp, iar după aceea a ajuns la CS Mioveni, echipă unde miercurea trecută a bifat al 500 meci ca antrenor principal în carierea sa.

Prima reacție a lui Cosmin Petruescu după revenirea asupra demisiei: ”Chiar am simțit că munca mea e apreciată”

După ce duminică nu a putut fi contactat pentru un punct de vedere în ceea ce privește situația creată, cu absența sa de la meci, Petruescu a dat primele declarații luni, după ce s-a decis să nu plece, totuși, de la Ripensia.

”Am avut o discuție cu patronul pe teme despre activitatea fotbalistică a echipei. Nu am ajuns la un numitor comun și am considerat că dacă antrenorul și patronul au opinii diferite, antrenorul este cel care trebuie să facă un pas în spate. A fost o discuție mai amplă. Am convenit să discutăm luni și am ajuns la concluzia că niciunul dintre noi nu este deținătorul adevărului absolut. Am decis să lăsăm orgoliile deoparte, pentru binele echipei, și să continuăm”, a declarat Petruescu pentru Liga2.ro.

Petruescu, impresionat de meci și de reacția echipei

Antrenorul originar din Lugoj a recunoscut că și reacțiile de după plecarea sa au contat foarte mult. ”Sincer, am fost foarte impresionat de reacție. Atât a jucătorilor, a staffului, dar și a grupului de sprijin. Am primit foarte multe mesaje ieri. Chiar am simțit că munca mea e apreciată”, a mai spus Petruescu.

După victoria cu ”U” Cluj, Ripensia a acumulat 30 de puncte și a urcat pe locul 4 în Grupa A a play-out-ului, ultimul care asigură menținerea în Liga 2.

Etapa următoare, a 5-a, Ripensia are meci în deplasare la Pandurii Târgu Jiu (locul 7, 14 puncte, deja retrogradată matematic, la fel ca CSM Slatina).

Foto: Leczki Jozsi și Sebastian Tătaru / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/exclusiv-cosmin-petruescu-a-demisionat-de-la-ripensia-inaintea-meciului-cu-u-cluj-19180142

https://liga2.prosport.ro/seria-1/parasita-de-antrenor-ripensia-s-a-impus-cu-u-cluj-iulian-muntean-ce-pot-sa-zic-dupa-asa-o-victorie-mare-secundul-singurul-de-la-timisoreni-ca-19180253

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ripensia-u-cluj-se-joaca-de-la-ora-1100-timisorenii-au-ramas-fara-antrenor-cu-o-zi-inainte-de-meci-19180139

Anda DELIU 19 Apr. 2021, 15:35 Liga 2
Pe aceeași temă