EXCLUSIV | De ce nu poate fi dat afară Vasile Miriuță de la Chindia, cel puțin până în decembrie? Cine i-a sărit în ajutor clubului pentru a-și primi înapoi punctele scăzute din litigiul cu Căbuz

Bogdan ISTRATE 06 Nov. 2023, 14:02 Liga 2
EXCLUSIV | De ce nu poate fi dat afară Vasile Miriuță de la Chindia, cel puțin până în decembrie? Cine i-a sărit în ajutor clubului pentru a-și primi înapoi punctele scăzute din litigiul cu Căbuz

Chindia șchioapătă teribil cu Vasile Miriuță pe banca tehnică: doar 17 puncte după 12 etape, e drept, două dintre ele strânse în debutul sezonului, când antrenorul cu care Minaur a retrogradat în Liga 3 în luna mai era încă acasă, în vacanță.

Practic, cu ”Tati” s-au luat 15 puncte în 10 meciuri, asta însemnând patru victorii, trei remize și trei eșecuri. Echipa din Târgoviște e pe locul 9, la egalitate cu Viitorul Pandurii (locul 10), la zece puncte distanță de liderul CSC Șelimbăr, posibil și de Unirea Slobozia, dacă aceasta câștigat astăzi pe teren propriu cu Gloria Buzău.

Ultimul rezultat al dâmbovițenilor, 0-0 cu Viitorul Pandurii, la Drobeta Turnu Severin, sâmbătă, la capătul unui meci în care oaspeții au avut ocazii, dar nu și luciditate, într-o atmosferă de priveghi, cu câteva zeci de oameni în tribune.

Detalii incredibile din ”curtea” Chindiei!

Liga2.ro a aflat de ce nu a plecat Miriuță odată cu fostul președinte Andrei Cordoș și care e clauza din contract cu care ardeleanul speră să rămână pe banca echipei chiar și la anul, în partea a doua a sezonului!

Detaliile sunt incredibile, pentru un club care se dorește profesionist. Asta după patru ani la rând în Liga 1, e drept, cu alți oameni în conducere și organizare, față de cei care dau dovadă de amatorism acum, a se vedea litigiile de la CNSL și CDE cu Daniel Popa și Cătălin Căbuz, de ale căror plăți restante a uitat actuala conducere, ajungându-se până la o depunctare până la urmă anulată, vom explica mai jos în ce condiții, în exclusivitate.

Miriuță a renunțat la banii de la Minaur pentru a semna cu Chindia. Trebuie să fie cu echipa pe loc de play-off la finalul anului 2023. Asta repetă de câteva meciuri, de la plecarea lui Cordoș

Vasile Miriuță a fost anunțat ca noul antrenor al Chindiei în data de 18 august, la o zi după ce câștigase, în primă fază, litigiul cu fostul club, Minaur Baia Mare, despre a cărui retrogradare afirmase că ”îmi asum tot ce s-a întâmplat”.

Miriuță ar fi avut de încasat două salarii restante, plus alte șase compensatorii. Camera Națională pentru Soluționarea Litigiilor i-a dat câștig de cauză, iar clubul din Baia Mare era bun de plată.

Doar că asta s-ar fi întâmplat după ce decizia CNSL ar fi rămas definitivă! Minaur avea drept de recurs în cinci zile de la comunicarea hotărârii din dosarul 544/2023, însă Miriuță, convins de Cordoș, a semnat cu Chindia la mai puțin de 24 de ore de la pronunțare.

”A renunțat la aproximativ 30.000 de euro de la Baia Mare. Când a plecat Cordoș de la Târgoviște, i s-a transmis și lui să plece. A cerut însă banii pe tot contractul. Omul o fi slab acum, ca antrenor, dar prost nu e, și nici ușor de păcălit”, vorbesc surse din club.

Cert este că Andrei Cordoș a plecat acasă de o lună, iar Miriuță a condus Chindia în tot acest timp. Iar acum, speră să ducă echipa în primele patru clasate, la finalul anului, ca să rămână și în 2024 la Târgoviște. Asta este și specificat în contractul său, ca echipa să fie pe una dintre aceste poziții la încheierea jocurilor din 2023. Cu victorii cu CS Mioveni și Concordia Chiajna, plus un rezultat pozitiv în deplasarea de la Tunari, ar ieși calculele. Asta pentru că, la acest moment, Chindia e la doar o victorie de ocupanta poziției a patra, ocupată de CS Mioveni, pe care o va întâlni în meci direct joi seară, de la ora 19:30, la Târgoviște. Meci de care pe care, dar special pentru poziția lui Miriuță!

  • ”Mi-aș dori enorm, din suflet, să fim între primele șase pe 2 decembrie. Asta depinde, în primul rând, de mine și de jucători, de nimeni altcineva”, Miriuță, acum două etape, după victoria cu 4-1 cu CSM Reșița.
  • ”Până pe 2 decembrie, asta e misiunea noastră, să fim acolo, în play-off. Mai sunt patru jocuri, patru finale pentru noi, pentru că, până la urmă, asta ne dorim cu toții, să intrăm în play-off. După aia, în primăvară, mai sunt patru jocuri și să facem tot posibilul să promovăm. Dar important e ca pe 2 decembrie echipa să fie în play-off. Am mare încredere în băieții mei, mă duc cu ei până în pânzele albe”, Miriuță, după jocul din Cupa României cu Petrolul.
  • ”Șansele noastre la play-off au rămas la fel, fiindcă distanța dintre echipe este mică. Mai sunt trei meciuri în acest an și trebuie să câștigăm etapa viitoare cu Mioveni, o contracandidată”, Miriuță, după egalul cu Viitorul Pandurii.

Cum s-a ”rezolvat” depunctarea în cazul Căbuz! Răzvan Burleanu, direct implicat!

În lipsa unei explicații minime din partea clubului, Liga2.ro a aflat și cum a scăpat Chindia de depunctarea dictată în data de 18 octombrie de Comisia de Disciplină și Etică în cazul neefectuării plății către Cătălin Căbuz, deși scadența era pe 13 octombrie.

”Până la ora 16, pe 18 octombrie, deci după ședința CD, nu mi s-a virat niciun leu. Am primit banii seara, după ora 18:00”, a explicat acum trei săptămâni Căbuz.

După câteva zile, sancțiunile – depunctare două puncte și interdicție la transferuri – au fost ridicate de FRF. ”Au fost intervenții mari. Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, ar fi discutat personal cu șeful FRF, Răzvan Burleanu. Așa a scăpat Chindia de rușine, dar cu promisiunea că altă dată nu se va întâmpla. Oricum, Ștefan este supărat foc pe noul președinte, Lorin Petrescu (n.r. – fost vicepreședinte, în mandatul lui Andrei Cordoș), pe care îl acuză de proastă organizare”, transmis sursele noastre.

Lorin Petrescu a fost imposibil de contactat de către Liga2.ro. Prin comparație, Andrei Cordoș nu a refuzat niciodată dialogul. ”Petrescu e fricos, e mult mai slab decât Cordoș. Se teme rău de presă”, s-a exprimat, de curând, unul dintre oamenii puternici de afaceri din Dâmbovița, într-un cerc restrâns.

Foto: Justinel Stăvaru / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/vasile-miriuta-concluzii-dupa-viitorul-pandurii-chindia-0-0-19291991

https://liga2.prosport.ro/seria-1/viitorul-pandurii-a-remizat-cu-chindia-si-are-noua-meciuri-fara-esec-19291932

https://liga2.prosport.ro/seria-1/chindia-i-a-dat-teapa-lui-daniel-popa-pentru-a-scapa-de-depunctare-19291908

https://liga2.prosport.ro/seria-1/diverse/prima-vizita-de-lucru-la-noul-stadion-care-se-construieste-in-targoviste-19291359

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/continua-haosul-la-chindia-targoviste-19291042

https://liga2.prosport.ro/seria-1/reactia-lui-cabuz-dupa-ce-chindia-a-primit-inapoi-punctele-scazute-19290044

Bogdan ISTRATE 06 Nov. 2023, 14:02 Liga 2
Pe aceeași temă