Chindia, neinspirată în atac cu Viitorul Pandurii. Vasile Miriuță: ”Ne-a lipsit golul. Meritam cele trei puncte”

Mircea OGLINDOIU 05 Nov. 2023, 15:17 Liga 2

Chindia Târgoviște a ratat posibilitatea să urce pe loc de play-off, după ce s-a întors doar cu un punct de la Drobeta Turnu Severin, unde a întâlnit, sâmbătă, Viitorul Pandurii Târgu Jiu, în etapa a 12-a din Liga 2. 0-0 s-a încheiat partida disputat în orașul de la malul Dunării, nu la Târgu Jiu.

Chindia, remiză fără gol în deplasarea de la Severin, cu Viitorul Pandurii

Încurajată de 15 fani la malul Dunării, echipa lui Vasile Miriuță a început timid jocul, iar prima ocazie de gol a venit de-abia în minutul 40, când Moldoveanu a deviat cu călcâiul pentru Prejmerean și căpitanul Chindiei, tatonat, a tras peste poartă, din doar 7 metri. Dâmbovițenii au fost mult mai periculoși în partea secundă, dar le-a lipsit luciditatea la finalizare. În minutul 51, Moldoveanu a reluat balonul din colțul careului mic, din întoarcere, direct în pieptul lui Geantă, ieșit în întâmpinare, mingea a ajuns la la Golofca, însă acesta a reluat, pe spate, puțin pe lângă stâlpul din dreapta portarului.

Peste 6 minute, Golofca l-a luat pe țintă pe portarul Geantă, cu un șut din 14 metri, iar Maxim Cojocaru n-a reușit nici el să-l învingă pe Geantă, în minutul 64, cu un șut din unghi. Gazdele n-au prea contat în atac și au avut singurul șut periculos pe poartă prin David Jozic, în minutul 72, al cărui balon, de la 22 de metri, a fost reținut de Railean.

Vasile Miriuță, după egalul cu gorjenii: ”Știam că nu ne va fi ușor”

S-a încheiat 0-0 și Chindia a coborât două locuri în clasament, până pe 9, fiind la egalitate de puncte cu Viitorul Pandurii, aflată pe poziția a 10-a.

Antrenorul Vasile Miriuță rămâne optimist în privința șanselor de calificare în play-off, dar este conștient că echipa sa are nevoie de victorie etapa viitoare, cu CS Mioveni.

”Am întâlnit o echipă bună, care a pierdut un singur meci în acest sezon și știam că nu ne va fi ușor cu Viitorul Pandurii. Per ansamblu, sunt mulțumit de atitudine și determinare, dar am avut trei ocazii uriașe și trebuia să plecăm cu cele trei puncte. Ei nu știu să fi avut ocazii. Noi am făcut un joc bun, dar efectiv ne-a lipsit golul. Șansele noastre la play-off au rămas la fel, fiindcă distanța dintre echipe este mică. Mai sunt trei meciuri în acest an și trebuie să câștigăm etapa viitoare cu Mioveni, o contracandidată. Un meci foarte greu”, s-a rezumat să spună Vasile Miriuță.

Chindia, în egalul cu Viitorul Pandurii: Railean – I. Albu (Alb. Călin 86′), Fl. Plămadă, Marc, C. Dinu – Prejmerean (cpt.), Bogaciuc (Fedele 86′), Boțogan (Rz. Tache 79′), Max. Cojocaru, Golofca (Romeo 61′), Rob. Moldoveanu. Rezerve: Ius. Popescu – Ad. Ioniță, Andr. Șerban, Matiș, Zivkovic.

Urmează meci cu CS Mioveni, echipă aflată pe loc de play-off

Astfel, în urma acestei remize, Chindia a reușit și o ”călduță”, așa cum își dorea Vasile Miriuță după victoria din runda trecută, 4-1 cu CSM Reșița, nu numai una caldă și alta rece.

Meciul cu CS Mioveni, din etapa a 13-a a Ligii 2, se va juca joi, de la ora 19:30, pe stadionul ”Eugen Popescu” din Târgoviște, oraș în care se mai construiește o arenă nouă, una care va semăna cu cea de la Târgu Jiu, pe care își dispută jocurile de acasă în mod normal Viitorul Pandurii.

CS Mioveni se află pe locul 4, cu 20 de puncte acumulate în 12 meciuri, cu trei mai mult față de Chindia.

Foto: Justinel Stăvaru / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/chindia-i-a-dat-teapa-lui-daniel-popa-pentru-a-scapa-de-depunctare-19291908

https://liga2.prosport.ro/seria-1/viitorul-pandurii-a-remizat-cu-chindia-si-are-noua-meciuri-fara-esec-19291932

https://liga2.prosport.ro/seria-1/meciuri-si-rezultate-etapa-12-liga-2-19291581

https://liga2.prosport.ro/seria-1/diverse/prima-vizita-de-lucru-la-noul-stadion-care-se-construieste-in-targoviste-19291359

Mircea OGLINDOIU 05 Nov. 2023, 15:17 Liga 2
Pe aceeași temă