Corvinul a râvnit la bunul luat de altul și l-a obținut! Atacantul din Liga 3 prezentat de CSM Slatina ajunge, totuși, la echipa din Hunedoara. ”Păstreazăm 50 la sută dintr-un eventual transfer”

Marius ANGHEL 19 Jun. 2024, 19:57 Liga 2

Luni s-a prezentat la reunirea echipei CSM Slatina, miercuri clubul de care aparține contractual a ajuns la un acord de transfer al său la Corvinul Hunedoara, câștigătoarea Cupei României și una dintre reprezentantele țării în cupele europene în noul sezon.

Este vorba despre atacantul Darius Grigore, în vârstă de 17 ani, care în ultimul sezon a activat în Liga 3 la ARO Muscelul Câmpulung Muscel și i-a fost golgheter.

Darius Grigore a participat la reunirea Slatinei și era anunțat ca împrumutat de la echipa din Câmpulung

Darius Grigore s-a prezentat luni, 17 iunie, la reunirea echipei CSM Slatina și era anunțat de olteni drept una dintre achizițiile pentru noul sezon de Liga 2. Mutarea era prezentată și de ARO, care comunicat împrumutul golgheterului său la trupa antrenată de Daniel Oprescu.

”Evolutiile atacantului Darius Grigore au atras atenția mai multor echipe din Liga a 2-a și nu numai. La începutul acestei luni, Darius, a fost plecat la Torino pentru a efectua un stagiu de pregătire cu echipa de Serie A, AC Torino. Golgeterul echipei noastre va fi împrumutat pentru un an la CSM Slatina, echipă ce evoluează în eșalonul secund al fotbalului românesc.
ARO Câmpulung și CSM Slatina au ajuns la un acord privind împrumutul atacantului, Darius Grigore, la formația olteană.
Adus la începutul campionatului, de la CS Unirea Bascov, Darius Grigore, un atacant de doar 17 ani, a evoluat în toate partidele disputate de echipa noastră din acest campionat, totalizând 1907 minute jucate. Totodată, Darius, este și golgeterul echipei noastre cu 8 reușite.
De menționat este faptul ca Darius mai are contract cu echipa noastră până în vara anului 2026.
Clubul nostru îi mulțumește pentru toată munca depusă până în acest moment la ARO Câmpulung și îi dorește multă succes la noua echipă!”, anunța echipa argeșeană.

Grigore a lăsat Slatina pentru Corvinul. ARO rămâne cu 50 la sută din drepturile federative ale atacantului

La două zile distanță, clubul din Câmpulung Muscel a revenit cu un nou anunț despre Darius Grigore. De această dată spune că a ajuns la un acord cu Corvinul și îl va ceda pe atacant clubului hunedorean, urmând a păstra 50 la sută din drepturile federative ale jucătorului.

”Evolutiile atacantului Darius Grigore au atras atenția mai multor echipe din Liga a 2-a și nu numai. Dacă zilele trecute, Darius era aproape sigur împrumutat la CSM Slatina, pe adresa clubului nostru a venit o ofertă de ultim moment de la câștigatorii Cupei României din acest sezon, FC Corvinul 1921 Hunedoara. Darius va pleca în Slovenia, unde se va alătura formației antrenate de Florin Maxim.
Cu toate că zilele trecute, am anunțat transferul atacantului, Darius Grigore, la CSM Slatina, acesta nu va mai merge la formația slătineană ci va merge să joace în Europa League, alături de FC Corvinul 1921 Hunedoara.
ARO Câmpulung și Corvinul Hunedoara au ajuns la un acord în privința transferului atacantului, Darius Grigore, la formația hunedoreană. Clubul nostru păstrează 50 % dintr-un eventual transfer de la formația hunedoreană. Astfel, Darius, va pleca zilele acestea în Slovenia pentru a se alătura lotului echipei antrenate de Florin Maxim, unde câștigătorii Cupei României se pregătesc pentru a debuta în preliminariile Europa League contra magiarilor de la Paksi FC, ocupanta poziției secunde a campionatului ungar de fotbal.
Clubul nostru îi mulțumește pentru toată munca depusă până în acest moment la ARO Câmpulung și îi dorește multă succes la noua echipă!”, sună noul anunț al celor de la ARO.

Florin Maxim spunea că-și mai dorește un fundaș și un atacant. Corvinul a prezentat zece achiziții până acum

Corvinul nu a comunicat, până la publicarea acestui articol, nimic despre transferul lui Darius Grigore. Dacă atacantul ajunge, într-adevăr, la trupa hunedoreană, atunci aceasta va bifa a 11-a achiziție în această vară, după ce a mai semnat cu: Alexandru Gîrbiță (ex Viitorul Pandurii), nigerienii Goodnews Ibuchi Chukwu, Odejobi Toheeb Babatunde, Otega Jimmy King și Taiye Abolaji Rasaq, Ion Cărăruș (ex CS Mioveni), Sergiu Buș (ex Politehnica Iași), Roger Junio (ex Universitatea Cluj), Desley Ubbink (ex FC Emmen) și Florin Iacob (ex UTA Arad).

Echipa antrenată de Florin Maxim a plecat de luni în cantonament în Slovenia, iar din lot nu fac parte, dintre cei nou-veniți, Odejobi Toheeb Babatunde și Taiye Abolaji Rasaq.

La acel moment, Maxim spunea că își mai dorește doi jucători, un fundaș central și un atacant. Darius Grigore este atacant, însă vâsta sa, 17 ani, nu-l face favorit la un post de titular la Corvinul.

”Mai căutăm un fundaș central și un atacant, în rest cam ăștia suntem. Am reușit să aducem destui jucători de calitate, de Liga 1, din punctul meu de vedere, pe care dorim să contăm tot sezonul. Apoi, am fi bucuroși dacă o parte dintre ei s-ar remarca în preliminariile cupelor europene și vor primi, poate, oferte de la adversarii noștri sau din alte părți. Vom negocia, în așa fel încât să fie bine și pentru club, dar și pentru ei. Dar, până una alta, nu cred că există jucător din lotul Corvinului ca să nu aștepte cu sufletul la gură următoarele cinci partide. Și mă refer la Supercupa României și cel puțin cele două manșe din cupele europene, deși noi sperăm și vrem să fie mai multe”, spunea Florin Maxim.

  • Astăzi, Corvinul și-a aflat și viitorul adversar din cupele europene. Dacă va trece de echipa maghiară Paksi FC, în Turul 1 din Europa League, atunci trupa din Hunedoara merge în Turul 2 al aceleiași competiții și va întâlni HNK Rijeka, vicecampioana Croației. În situația în care va pierde cu ungurii, atunci va merge în Turul 2 din Conference League, unde dă peste AEK Larnaca FC, vicecampioana Ciprului.

Alte nouă plecări de la ARO. Simon Măzărache, cel mai important jucător care s-a despărțit de argeșeni

În ceea ce o privește pe ARO Muscelul Câmpulung Muscel, clasata pe locul 4 din 6 în play-out-ul Ligii 3, în Seria 4, la prima participare în acest campionat, a transmis, săptămâna trecută, faptul că s-a despărțit de nouă jucători. Cel mai important este Simon Măzărache.

”Clubul nostru s-a despărțit în această perioadă nu mai puțin de 9 jucători, Simon Măzărache, Andrei Dumitru, Teodor Peștișor, Adrian Manea, Alexandru Silveanu, Cătălin Pahonțu, Mihai Nițescu, Darius Vasilescu și Francesco Bucurescu.

Clubul nostru s-a despărțit în această perioadă de mai mulți jucători, o parte dintre jucători revenind la echipele de unde au fost împrumutați, iar cealaltă parte au reziliat contractele pe cale amiabilă. Cea mai importantă despărțire este de cea a atacantului, Simon Măzărache.

Simon Măzărache (31 de ani) s-a alăturat echipei noastre la începutul anului 2023 de la Petrolul Ploiești, pe când echipa noastră evolua în Liga a 4-a. Totodată, el a pus umărul la promovarea echipei în Liga 3, marcând nu mai puțin de 3 goluri în barajul contra celor de la Oltul Curtișoara. În acest campionat, Măzărache a marcat 7 goluri, aflându-se pe locul secund, într-un top al golgeterilor echipei noastre.

Andrei Dumitru (19 ani) și Teodor Peștișor (20 de ani) s-au întors la CS Mioveni, după ce împrumutul la formația noastră s-a încheiat. Peștișor s-a alăturat echipei noastre la începutul acestui campionat, evoluând în 13 partide. Dumitru s-a alaturat lotului echipei noastre la începutul acestui an, evoluând pentru echipa a doua a clubului.

Adrian Manea (17 ani) s-au întors la clubul de care aparține FC Argeș, după ce împrumutul la formația noastră s-a încheiat. Manea s-a alăturat echipei noastre la începutul acestui campionat, evoluând pentru echipa a doua a clubului.

Alexandru Silveanu (21 de ani) s-a alăturat echipei noastre la începutul acestui an, fiind împrumutat de la CSM Slatina. A evoluat pentru echipa noastră nu mai puțin de 12 partide, timp de 1080 de minute.

Cătălin Pahonțu (25 de ani) s-a alăturat echipei noastre la începutul acestui an, evoluând pentru echipa noastră în 9 partide, timp de 711 de minute. În trecut, Pahonțu a activat CSM Focșani 2007 (L3), Astra II Giurgiu (L3), AFC Turris Turnu Măgurele (L3, L2), Astra Giurgiu (L1) și CS Blejoi (L3).

Mihai Nițescu (23 de ani) s-a alăturat echipei noastre la începutul acestui an, evoluând pentru echipa noastră nu mai puțin de 11 partide, timp de 592 de minute. Mijlocaș ofensiv de 23 de ani care a mai jucat la Petrolul Ploiești, CS Blejoi și CSM Alexandria.

Darius Vasilescu (21 de ani) s-a alăturat echipei noastre la începutul acestui an, evoluând pentru echipa noastră nu mai puțin de 5 partide, timp de 177 de minute. De-a lungul carierei, Vasilescu, a activat la echipa de U19 Rapid București, Astra Giurgiu, unde a bifat și unsprezece prezențe la Liga a II-a, Voința Lupac și Cetatea Turnu Măgurele.

Francesco Bucurescu (20 de ani) este un produs al fotbalului muscelean, evoluând în acest sezon competițional pentru echipa noastră nu mai puțin de 13 partide, timp de 466 de minute.

Clubul nostru le mulțumește tuturor pentru toată munca depusă la ARO Câmpulung și le dorește multă succes în carieră!”, a informat trupa argeșeană.

Foto: ARO Muscelul Câmpulung Muscel

Marius ANGHEL 19 Jun. 2024, 19:57 Liga 2
Pe aceeași temă