Daniel Pancu, supărat pe conducerea Rapidului: ”La primul motiv de nemulţumire al suporterilor, au cedat”. Antrenorul crede că merita mai mult sprijin

Răzvan STÎNGĂ 04 Apr. 2020, 11:41 Liga 2
Daniel Pancu, supărat pe conducerea Rapidului: ”La primul motiv de nemulţumire al suporterilor, au cedat”. Antrenorul crede că merita mai mult sprijin

Daniel Pancu (42 de ani) și-a exprimat din nou nemulțumirea față de conducerea echipei Rapid. Antrenorul este dezamăgit de faptul că oamenii care decid soarta echipei giuleștene au luat o măsură mult prea dură, prin îndepărtarea lui după doar trei meciuri disputate în 2020, la primele nemulțumiri ale fanilor. Pancu se aștepta să primească mai mult sprijin.

A făcut o comparație cu momentele pe care le-a trăit în Turcia și Italia, când fanii își exprimau nemulțumirile într-un mod mult mai agresiv, dar antrenorii nu erau îndepărtați. ”Pe mine m-a deranjat că la primul motiv de nemulţumire al suporterilor ei au cedat. Eu sunt trecut prin multe. La Cesena au venit fanii peste noi cu cruci, morminte, dar şefii i-au dat afară. La Rapid, George Copos ştie foarte bine, la Beşiktaş la fel, erau contestaţi antrenorii, dar li se lua apărarea!

Eu am acuzat ca am fost părăsit. Dovadă că n-am mai vorbit cu nimeni din conducere de atunci. Am experienţă cât toată conducerea Rapidului la un loc. Încă nu s-a făcut despărţirea oficială de Rapid. N-o să mai merg la antrenamente, sigur, dar în acte încă sunt antrenor la Rapid”, a declarat Daniel Pancu la DigiSport.

Daniel Pancu a fost demis la începutul lunii martie, după înfrângerea de pe teren propriu cu CSM Reșița, scor 0-1, însă cele două părți nu au ajuns la un acord privind rezilierea amiabilă a contractului nici până în acest moment, la o lună distanță. Meciul cu Reșița a fost, de altfel, ultimul disputat de Rapid, după aceea campionatul fiind suspendat din cauza coronavirusului.

Daniel Pancu: ”Dacă ar promova primele echipe ar fi un blestem asupra Rapidului!”

În ciuda faptului că a fost îndepărtat, antrenorul le ține pumnii rapidiștilor în lupta pentru promovarea în Liga 1. Speră ca etapele rămase din acest sezon să se dispute, iar campionatul să nu fie întrerupt definitiv, pentru că Rapid ar petrece încă un an în Liga 2.

”Cred că ar trebui să se joace pe teren, văd că şi UEFA recomandă asta. Dacă ar promova primele echipe ar fi un blestem asupra Rapidului! Dacă băteam pe Reşiţa eram pe locul 2. Era doar o bătălie pierdută, mai era mult până să pierdem războiul. A fost un moment de slăbiciune din partea lor. Au aşteptat doar semnalul peluzei. Credeam că pot termina acest campionat. Dacă nu promovam aş fi plecat cu zero despăgubiri”, a mai precizat Daniel Pancu.

Un an și jumătate a rezistat Pancu pe banca Rapidului

Deși a avut șansa de a urca pe loc direct promovabil în oricare dintre cele trei etape disputate în acest an fiindcă CS Mioveni, echipa din față, a făcut pași greșiți, Rapid a ratat acest lucru. Acum, după 24 de etape, echipa se clasează pe locul 5, cu 37 de puncte, dar este la doar două puncte de pozițiile 2 și 3, care asigură promovarea în Liga 1, respectiv calificarea la meciul de baraj pentru accederea în primul eșalon.

Daniel Pancu preluase echipa în august 2018, după ce i-a luat locul lui Constantin Schumacher. Anul trecut, în Liga 3, nu au fost probleme, și s-a obținut promovarea. Acum însă, situația s-a schimbat, iar echipele din Liga 2 i-au pus probleme Rapidului în drumul către Liga 1.

Pancu a vrut să continue și după înfrângerea cu CSM Reșița

”Nu mă gândesc să-mi dau demisia. Azi a fost cel mai reuşit joc al nostru, cel puţin prima repriză, din tot campionatul. Nu am de ce să iau în calcul să-mi dau demisia. Să ne adunăm să dăm dovadă de caracter. Ne afectează decizia de a nu juca fără spectatori. La noi vin mulţi spectatori şi creată o atmosferă spectaculoasă. Sper ca nimeni să nu fie afectat de boală.

Ştiam dinainte că e cu totul altă echipă Reşiţa. Au jucători care au evoluat mult timp în Liga 1. Prima repriză a fost la discreţia noastră. Am avut multe ocazii, ratări. Am prins un portar într-o zi bună. Ei ne puteau surprinde doar pe un contraatac sau la fazele fixe”, declara Daniel Pancu la finalul jocului cu CSM Reșița.

Răzvan STÎNGĂ 04 Apr. 2020, 11:41 Liga 2
Pe aceeași temă