Daniel Pancu, asaltat cu mesaje din partea fanilor giuleșteni: ”Aţi plânge dacă aţi fi în locul meu”. Ce i-au transmis suporterii

Răzvan STÎNGĂ 30 Mar. 2020, 18:11 Liga 2
Daniel Pancu, asaltat cu mesaje din partea fanilor giuleșteni: ”Aţi plânge dacă aţi fi în locul meu”. Ce i-au transmis suporterii

Daniel Pancu (42 de ani) a fost asaltat cu mesaje de susținere din partea fanilor echipei Rapid, după ce conducerea a decis că trebuie să fie îndepărtat de pe banca tehnică. Oamenii cu factor de decizie din club au decis să meargă pe mâna lui Dan Alexa, dar suporterii nu l-au uitat pe idolul din Giulești. Pancu a fost extrem de emoționat să vadă că este în continuare iubit și a lăcrimat la citirea mesajelor.

La ultimul meci petrecut pe banca Rapidului, 0-1 cu CSM Reșița, galeria l-a contestat pe Pancu și i-a cerut demisia, considerând că nu poate duce echipa în Liga 1 la finalul sezonului. Totuși, mulți dintre suporteri nu au uitat ce a făcut Daniel Pancu din postura de jucător și i-au transmis gânduri bune.

”Am primit foarte, foarte multe mesaje. Chiar emoţionante. Poate într-o zi voi face o selecţie a lor şi o să le salvez undeva, pentru că declaraţia mea legată de plâns când am fost demis este absolut adevărată, dar dacă vă arăt mesajele primite, cred că şi voi aţi plânge dacă aţi fi în locul meu”, a declarat Daniel Pancu la TelekomSport.

Daniel Pancu este în continuare antrenorul Rapidului, pentru că până acum nu a ajuns la un acord cu conducerea clubului pentru rezilierea amiabilă a contractului. Totuși, șansele ca oamenii cu factor de decizie de la echipă să revină asupra verdictului de îndepărtare sunt aproape nule, în condițiile în care Dan Alexa a fost numit director tehnic.

Daniel Pancu a avut rezultate destul de slabe în acest an cu Rapid, adunând doar două puncte din trei meciuri: 0-0 cu Turris Oltul Turnu Măgurele (acasă, Voluntari), 0-0 cu ASU Politehnica Timișoara (deplasare) și 0-1 cu CSM Reșița (acasă, Regie).

Un an și jumătate a rezistat Pancu pe banca Rapidului

În urma acestor rezultate, Rapid a ratat în repetate rânduri șansa să treacă pe primele locuri în Liga 2. Acum, după 24 de etape, echipa se clasează pe locul 5, cu 37 de puncte, dar este la doar două puncte de pozițiile 2 și 3, care asigură promovarea în Liga 1, respectiv calificarea la meciul de baraj pentru accederea în primul eșalon.

Daniel Pancu preluase echipa în august 2018, după ce i-a luat locul lui Constantin Schumacher. Anul trecut, în Liga 3, nu au fost probleme, și s-a obținut promovarea. Acum însă, situația s-a schimbat, iar echipele din Liga 2 i-au pus probleme Rapidului în drumul către Liga 1.

Pancu a vrut să continue și după înfrângerea cu CSM Reșița

”Nu mă gândesc să-mi dau demisia. Azi a fost cel mai reuşit joc al nostru, cel puţin prima repriză, din tot campionatul. Nu am de ce să iau în calcul să-mi dau demisia. Să ne adunăm să dăm dovadă de caracter. Ne afectează decizia de a nu juca fără spectatori. La noi vin mulţi spectatori şi creată o atmosferă spectaculoasă. Sper ca nimeni să nu fie afectat de boală.

Ştiam dinainte că e cu totul altă echipă Reşiţa. Au jucători care au evoluat mult timp în Liga 1. Prima repriză a fost la discreţia noastră. Am avut multe ocazii, ratări. Am prins un portar într-o zi bună. Ei ne puteau surprinde doar pe un contraatac sau la fazele fixe”, declara Daniel Pancu la finalul jocului cu CSM Reșița.

Foto: FC Rapid 1923

Răzvan STÎNGĂ 30 Mar. 2020, 18:11 Liga 2
Pe aceeași temă