Nicolae Grigore dă cărțile pe față după plecarea de la Rapid: ”Fanii fac și rău echipei! Am simțit teama jucătorilor.” Regretul fostului antrenor al giuleștenilor | VIDEO EXCLUSIV

Andreea VISU, Carmen MANDIȘ 21 Apr. 2021, 20:46 Liga 2

Nicolae Grigore, antrenorul echipei Rapid în cinci etape ale acestui sezon regular al Ligii 2, a vorbit în exclusivitate pentru ProSport despre plecarea de la gruparea alb-vișinie și a pus rezultatele negative și pe seama presiunii fanilor.

În urmă cu mai bine de o lună, Nicolae Grigore lua decizia de a pleca de la Rapid, iar patronul Victor Angelescu s-a declarat surpris de demisia antrenorului. Rezultatele negative au fost cele care l-au făcut pe Grigore să renunțe, însă și presiunea pusă de către suporteri pe umerii jucătorilor, susține acesta.

În locul său, ”secundul” Mihai Iosif a fost cel care a continuat munca pe banca tehnică și a reușit să califice echipa în play-off-ul Ligii 2 grație ultimelor două rezultate din sezonul regular, 4-0 cu Dunărea Călărași și 4-2 cu Metaloglobus.

Nicolae Grigore dă vina și pe fani după plecarea de la Rapid

Într-un interviu acordat pentru ProSport, Nicolae Grigore a dat cărțile pe față și le-a transmis suporterilor că presiunea pe care o pun și gesturile violente pe care le fac nu fac deloc bine jucătorilor de la Rapid.

”Sunt momente în care fanii Rapidului fac rău. Sunt lucruri evidente. Am menționat trofee pe care l-am pierdut din cauza suporterilor, menționez chiar și situația în care Rapidul a ajuns în faliment și cred că o mare parte din responsabilitate a fost a suporterilor cu ceea ce s-a întâmplat cu domnul Copos. Sunt lucruri pe care cineva trebuie să le și spună suporterilor, nu doar să fie tratați cu mănuși și să nu li se spună lucrurile în față. Că au și părți pozitive și susțin Rapidul și atunci când sunt pe stadion fac o atmosferă foarte frumoasă e adevărat, dar mai departe și minusurile pe care le aduc cluburile trebuie să fie menționate.

Pentru că sunt adeptul sintagmei «niciodată să nu spui niciodată», nu spun niciodată acum, dar e foarte complicat să mă mai întorc la Rapid.

Am luat o decizie greșită în momentul în care am plecat de acolo (n.r. de la naționala U21) și am crezut niște lucruri diferite legate de ceea ce se întâmplă la Rapid. Nu au fost alte promisiuni, e doar o chestie pe care eu am crezut că pot să o gestionez altfel, am crezut că suporterii mă pot accepta măcar pentru binele clubului. Eu, în calitate de antrenor, m-am ales cu o situație extrem de complicată pe care a trebuit să o gestionez ca în urma acelor rezultate jucătorii să se trezească cu cauciucurile sparte la mașini și cu o presiune uriașă asupra lor. Nu întâmplător după acest episod noi am avut două înfrângeri consecutive. A fost o presiune adusă jucătorilor. Am simțit tensiunea și, oarecum, teama”, a spus Nicolae Grigore, în exclusivitate pentru ProSport.

Rapid s-a transformat după demisia lui Nicolae Grigore

Grigore a demisionat de la Rapid după înfrângerea de la Slobozia (scor 1-2).

Acesta a preluat Rapidul în ultimul meci din 2020, când a obținut o victorie la Timișoara, 2-0 cu frații de la ASU Poli. În 2021, după ce Grigorie a pregătit echipa peste iarnă, giuleștenii au înregistrat două egaluri, 2-2 la Buftea cu Ripensia și 0-0 în deplasare la SCM Gloria Buzău, și două înfrângeri, 1-3 la Buftea cu FK Csikszereda și 1-2 la Unirea Slobozia.

A lăsat Rapidul pe locul 11, cu 27 de puncte, însă cu șanse la play-off, fiindcă ”U” Cluj, cu 29 de puncte și cu un meci mai mult disputat, ocupa locul 6, ultimul care asigura accederea în grupa de promovare.

În locul său era repus ca principal antrenorul secund Mihai Iosif, iar cu acesta la conducere echipa a avut rezultate surpriză. Victoriile din ultimele două etape din sezonul regular, 4-0 cu Dunărea Călărași și 4-2 cu Metaloglobus, au urcat echipa giuleșteană pe locul 4, la egalitate cu CS Mioveni, care a fost pe 3.

Ulterior, Rapid a câștigat primele trei jocuri din play-off (1-0 la FK Csikszereda, 4-1 cu Dunărea Călărași și 2-1 la ASU Poli), iar luni a cedat primul joc (0-1 la ”FC U” Craiova).

Rapid este acum pe locul 2 în play-off-ul Ligii 2, poziție direct promovabilă, cu 42 de puncte, la trei puncte sub Craiova și la unul peste CS Mivoeni, și este a doua favorită la accederea directă în Liga 1.

Andreea VISU, Carmen MANDIȘ 21 Apr. 2021, 20:46 Liga 2
Pe aceeași temă