Mihai Iosif a promovat Rapid în Liga 1 cu un salariu lunar minuscul! Prima pe care o va încasa pentru îndeplinirea obiectivului este mai puțin de jumătate din cât va lua Daniel Benzar | EXCLUSIV

Autor: Victor VRÎNCEANU Publicat: 25 May. 2021, 00:05 Liga 2
Mihai Iosif a promovat Rapid în Liga 1 cu un salariu lunar minuscul! Prima pe care o va încasa pentru îndeplinirea obiectivului este mai puțin de jumătate din cât va lua Daniel Benzar | EXCLUSIV

Rapid a revenit în elita fotbalului românesc după o pauză de șase ani, echipa fiind condusă pe acest drum, în ultima sa parte, de Mihai Iosif.

Conducătorii clubului sunt tentați să continue cu ”Miță” și în primul eșalon, dar în condiții contractuale nefavorabile pentru antrenor. Deși acesta este teoretic ”principal”, ”secund” în acte, patronul Victor Angelescu îl ține pe un salariu de 3.000 de lei pe lună. Pentru promovare, Iosif a cerut un bonus de 15.000 de euro, dar patronul îi oferă doar 10.000 de euro.

Ca o paralelă, Daniel Benzar are în contract o primă de promovare de 25.000 de euro.

Mihai Iosif nu e sigur de rămânerea ca antrenor la Rapid

Mihai Iosif (46 de ani) a promovat Rapidul în Liga 1 după ce a preluat echipa într-un moment în care nimeni nu mai credea în atingerea obiectivului, cu două etape înainte de finalul sezonului regular și începutul play-off-ului. Nicolae Grigore a fost înlocuit cu cel supranumit ”Miță”, iar acesta a reușit promovarea în primul eșalon cu două etape înainte de final. Sigur, ajutat și de ASU Poli Timișoara care a încurcat concurenta directă la locul 2, CS Mioveni.

Vișiniii au planuri mari pentru sezonul următor de Liga 1 și nu este încă sută la sută clar dacă Mihai Iosif va continua în Giulești. Deși la nivel declarativ, patronul Victor Angelescu și viitorul președinte Daniel Niculae au dat asigurări că Iosif va continua, lucrurile sunt neclare în acest moment.

Mihai Iosif are un salariu lunar de 3.000 de lei la Rapid

Cei doi au apărut alături de ”Miță” într-o poză pe pagina oficială de Facebook a clubului și au anunțat că Iosif și-a prelungit contractul cu Rapid.

Impresarul lui Iosif, Florin Manea, a detonat însă bomba la ProSport LIVE: ”Terminați cu prostiile! Lui Miță nu i s-a prelungit contractul cu Rapid! A fost doar o înțelegere la nivel verbal, i s-au făcut niște promisiuni, dar nu i s-a oferit niciun contract!”.

Conform surselor ProSport, Iosif mai are contract cu Rapid pe un an și jumătate, dar are un salariu de doar 3.000 de lei pe lună. Giuleștenii ar dori să-l păstreze pe antrenor pe acest salariu, în ciuda faptului că el a cerut o remunerație lunară de 5.000 de euro, conformă cu nivelul primei ligi.

Patronul Victor Angelescu încearcă un artificiu și i-a propus lui Iosif să rămână pe vechiul contract, iar diferența până la 5.000 de euro să fie trecută cu acte adiționale ca bonusuri de performanță. Cu alte cuvinte, dacă giuleștenii nu sunt mulțumiți de parcursul echipei sub comanda lui Iosif, plata unui salariu până la 5.000 de euro nu este obligatorie. Mai mult, Iosif ar putea fi trimis pe altă poziție în club și adus alt antrenor. Efortul financiar ar însemna doar plata lunară a salariului de 3.000 de lei și nu clauze serioase de reziliere de zeci sau sute de mii de euro, așa cum se obișnuiește în fotbalul profesionist.

Victor Angelescu speră să îl convingă pe Mihai Iosif să continue la Rapid pe bani puțini

Iosif ia la promovare 10.000 de euro, iar un jucător cu două meciuri ca titular încasează 25.000 de euro!

Mihai Iosif a cerut o primă de promovare (nestipulată în contract) de 15.000 de euro. Suma este una infimă având în vedere că Rapid va încasa de la LPF 1.000.000 de euro pentru promovarea în primul eșalon.

În ciuda sumei imense virată de Ligă, Angelescu i-a transmis antrenorului că se mai gândește dacă îi va oferi 10.000 de euro pentru promovarea istorică, motivând că nu are posibilități materiale în acest sens.

Interesant este că Angelescu nu vrea să îl bonifice pe antrenorul care a făcut minunea și consideră mare suma de 15.000 de euro, deși un fotbalist cu puține meciuri bifate în sezonul recent încheiat are o primă mult mai mare stipulată în contract.

Mijlocașul giuleștenilor, Daniel Benzar (23 de ani), a semnat cu Rapid la începutul sezonului recent încheiat și va încasa pentru promovare 25.000 de euro. Deci încă o dată și jumătate peste ce este dispus Angelescu să îi ofere lui Iosif.

Daniel Benzar (în vișiniu) va fi plătit regește pentru promovarea Rapidului, deși mai mult a stat pe tușă. Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

Benzar a jucat pentru Rapid în sezonul 2020/2021 doar nouă meciuri și a marcat un gol. Dintre acestea, Benzar a fost titular în două dintre ele, iar în alte șapte a intrat pe parcurs.

Rămâne de văzut în zilele următoare dacă lui Iosif i se va accepta dorința de a semna un contract serios, de Liga 1, sau dacă acesta va accepta dorința lui Angelescu, de a rămâne pe vechea înțelegere de doar 3.000 de lei pe lună.

Autor: Victor VRÎNCEANU Publicat: 25 May. 2021, 00:05 Liga 2
Pe aceeași temă