Liga 2 ar putea trimite patru echipe în primul eșalon la finalul sezonului: ”Scenariul cu 18 echipe și fără retrogradare este posibil în Liga 1”

Răzvan STÎNGĂ 01 Apr. 2020, 13:17 Liga 2
Liga 2 ar putea trimite patru echipe în primul eșalon la finalul sezonului: ”Scenariul cu 18 echipe și fără retrogradare este posibil în Liga 1”

Promovarea a patru echipe din Liga 2 la finalul sezonului este o ipoteză luată în calcul, a declarat Cristian Bivolaru, director general la Viitorul Constanța. Pentru a crește numărul echipelor din Liga 1 la 18, oficialul clubului de la malul mării are informații că Liga Profesionistă de Fotbal (LPF) plănuiește să aducă din eșalonul secund un număr mai mare de formații.

După suspendarea campionatelor, Liga Profesionistă de Fotbal și cluburile au creat un grup. Lucrează zilnic, s-au adus în discuție mai multe variante, iar una dintre ele este aceea ca din Liga 1 să nu retrogradeze nimeni la finalul stagiunii.

  • În momentul de față, pe primele patru locuri din Liga 2 se află UTA Arad, CS Mioveni, Turris Oltul Turnu Măgurele și Campionii FC Argeș.

”Scenariul cu 18 echipe de la anul și fără retrogradare în acest sezon este posibil. De la întreruperea campionatului am creat un grup al cluburilor, împreună cu LPF, în care facem schimb de idei, de informații și, din tot ce a apărut, ca variante comentate pe acest grup, au rezultat trei scenarii.

Scenariul optimist, în care campionatul se încheie cu disputarea tuturor meciurilor, scenariul mai realist, în care se vor putea disputa câteva meciuri atât în campionat, cât și în Cupă, dar pe un alt format agreat, și scenariul pesimist, în care nu se vor mai disputa meciuri sezonul acesta”, a declarat Cristian Bivolaru, la Pro X.

Mai mult, directorul general de la Viitorul a precizat faptul că UEFA le dă mână liberă ligilor europene să ia deciziile cu privire la reluarea campionatelor, în funcție de gravitatea situației de coronavirus: ”Eu cred, așa cum am văzut în ultimele zile că există o tendință care pleacă dinspre UEFA, dinspre asociația ligilor și chiar dinspre cea a cluburilor, toți vor să găsească soluții de ieșire din criză”.

Starea de urgență ar putea fi prelungită pentru încă 30 de zile 

Inițial, FRF a luat în calcul două date pentru reluarea Ligii 2, 16 mai sau 13 iunie. Este greu de crezut că meciurile vor începe la jumătatea lunii mai, întrucât specialiștii spun că la data respectivă pandemia de COVID-19 nu va dispărea din România, ba, mai mult, atunci va fi atins vârful ei. În România ar putea fi prelungită și starea de urgență, iar în acest mod se întinde automat suspendarea campionatelor.

Aceasta a fost decretată începând cu 16 martie și se va menține cel puțin 30 de zile, adică până pe 15 aprilie, însă, poate fi prelungită cu cel puțin încă o lună, în cazul în care situația nu se va ameliora.

Foto: Răzvan PĂSĂRICĂ / Sport Pictures

Răzvan STÎNGĂ 01 Apr. 2020, 13:17 Liga 2
Pe aceeași temă