Dan Alexa nu crede că Rapid va mai avea un meci facil la Mioveni, ca acel 5-1 din toamnă: ”Miza este imensă. Fiecare punct va conta enorm.” Informațiile pe care le are despre adversar, la ce capitol îl vede cel mai cel din play-off și ce spune despre un posibil baraj cu Dinamo

Marius ANGHEL 06 Jul. 2020, 14:23 Liga 2
Dan Alexa nu crede că Rapid va mai avea un meci facil la Mioveni, ca acel 5-1 din toamnă: ”Miza este imensă. Fiecare punct va conta enorm.” Informațiile pe care le are despre adversar, la ce capitol îl vede cel mai cel din play-off și ce spune despre un posibil baraj cu Dinamo

Rapid ia start în play-off-ul de promovare din Liga 2 de pe ultimul loc, 6, însă e la o mică diferență de a doua poziție care duce direct în Liga 1. Giuleștenii o vor întâlni marți, de la ora 20:00, pe CS Mioveni, în deplasare, pe stadionul Orășenesc, fix echipa care înainte de întâlnirea Turris Oltul – Campionii FC Argeș (scor 0-0), ocupa locul 2 direct promovabil. Diferența dintre cele două formații e de doar un punct, astfel că trupa antrenată de Dan Alexa poate depăși Mioveniul în clasament dacă o învinge în meciul direct, ba chiar poate trece și peste Turris Oltul, aflată la două puncte în față.

Dan Alexa despre meciul cu CS Mioveni: ”Va fi un joc greu, un joc interesant, pe care eu sper să îl tranșăm în favoarea noastră”

În conferința de presă organizată de clubul giuleștean prin intermediul Rapid TV, fiindcă întâlnirea cu reprezentanții mass-media este interzisă în această perioadă din cauza pandemiei, Dan Alexa a vorbit despre acest prim meci din play-off pe care e încrezător că jucătorii săi au puterea să îl câștige, în ciuda faptului că vor întâlni, potrivit spuselor sale, cea mai omogenă adversară din acest mini-turneu.

”Va fi un duel interesant. Mioveniul este o echipă omogenă, cea mai omogenă echipă dintre toate care suntem în play-off, cu jucători cu experiență, care joacă de foarte mult timp împreună. E o echipă cu jucători care știu să joace meciurile decisive. Cu siguranță va fi un joc greu, un joc interesant, pe care eu sper să îl tranșăm în favoarea noastră.

Rapid are puterea să învingă la Mioveni. Avem și noi jucători buni, jucători care pot să facă diferența. Avem un mix între jucători cu experiență și jucători tineri. Dar e un meci special, pentru că miza este imensă. Diferă foarte mult de ceea ce a fost în campionat. Sunt cinci finale. Fiecare punct va conta enorm. Dezavantaj noi, pentru că jucăm în deplasare, chiar dacă jucăm cu tribunele goale. Dar am încredere că am lucrat bine în perioada asta și echipa a arătat un plus. Sper și în meciurile oficiale să arătăm că mental suntem bine. Diferă, normal, meciul oficial de cel amical, pentru că este un meci cu miză. Factorul mental poate să fie decisiv”, a spus Dan Alexa, care a vorbit și despre întâlnirea cu Claudiu Niculescu: ”Este un antrenor pe care eu îl apreciez. Un antrenor care are deja experiența Ligii a 2-a, are și trofee la prima ligă, la Voluntari. Este un antrenor care își organizează foarte bine echipele unde activează.”

Mioveniul, mai decisă ca niciodată să promoveze? ”Am înțeles că joacă și pe o primă foarte bună”

Dan Alexa are informații și despre ceea ce s-a petrecut la CS Mioveni în ultima săptămână și nu se gândește la rezultatul direct dintre cele două echipe din confruntarea din sezonul regulat. La finalul anului trecut, Rapid câștiga cu 5-1 la Mioveni prin golurile marcate de Antonio Sefer (8′), Facundo Mallo (39′), Petre Goge (58′), Cătălin Hlistei (75′) și Brigton Labeau (90+1′). Pentru argeșeni a marcat Simon Măzărache în minutul 27. Acum, pe banca celor două cluburi nu se mai află Marius Stoica și Daniel Pancu, ci Claudiu Niculescu, respectiv Dan Alexa.

”La Mioveni s-a discutat săptămâna trecută foarte mult de promovare. Am înțeles că joacă și pe o primă foarte bună. Meciul va avea miză triplă față de ce a fost în campionat. Venind după o perioadă de pauză atât noi, cât și ei, ritmul, cu siguranță, nu va fi ca și cel dinainte. Vom suferi din punctul ăsta de vedere și e normal, pentru că au fost aproape două luni și jumătate de pauză.

În rest, nu trebuie să ne gândim la ceea ce a fost în timpul campionatului, pentru că meciul de mâine va fi total diferit”, spune Alexa.

Antrenorul Rapidului nu vede vreun avantaj faptul că meciul UTA – Petrolul a fost amânat: ”Se va juca. Pentru noi, singurul avantaj este dacă vom câștiga cu Mioveni. Indiferent de supoziții, că jucăm ultimii și că putem vedea rezultatele, în orice situație noi trebuie să câștigăm mâine. Sau să facem un joc constistent și un joc bun. Meciul dintre UTA și Petrolul se va juca cu siguranță, pentru că așa e normal, campionatul să se joace pe teren. Nu cred că avem avantaj prin prisma faptului că s-a amânat jocul ăsta.”

Probleme din lot, cuplu Alami – Drăghiceanu în primul ”11”, Labeau și absența suporterilor la meciuri

Alexa a vorbit și despre situația lotului: ”Avem ceva probleme, dar sper ca până la ora jocului să am tot lotul apt.”, despre o posibilă formulă de start în care să joace simultat cu Alami și Drăghiceanu: ”Am luat-o în calcul. Vom vedea mâine.”, dar și despre Brighton Labeau, care s-a alăturat lotului abia de câteva zile, absentând pe aproape întreaga durată a pregătirii play-off-ului: ”Din păcare, a venit foarte târziu. Este un jucător pe care eu mă bazez foarte mult, dar a făcut doar patru antrenamente cu echipa. Voi vedea mâine dacă voi apela la el, dar, repet, dintre toți, el este cu pregătirea cel mai în urmă și este normal. A venit, dacă nu mă înșel, după o lună după ce am început noi pregătirea.”

Despre absența publicului la aceste meciuri decisive, Alexa și-a întărit opinia dată săptămâna trecută la ProSport LIVE. ”Cea mai dezavantajată echipă din punctul ăsta de vedere suntem noi. Avem cea mai mare forță, din punctul ăsta de vedere. Suporterii erau al 12-lea jucător, știau și reușeau să supramotiveze echipa, iar în astfel de jocuri este foarte important lucrul ăsta. Suntem cei mai dezavantajați. Ne vor lipsi suporterii noștri, dar, și în condițiile astea, trebuie să mergem la Mioveni, să facem un joc bun și să-l câștigăm”, a spus Dan Alexa.

Alexa ia în calcul și un posibil baraj Rapid – Dinamo, dar și-ar dori, mai degrabă, acest meci în Liga 1

Antrenorul echipei giuleștene a răspuns și la întrebarea despre un posibil baraj Rapid – Dinamo, având în vedere că echipa din ”Ștefan cel Mare” trece prin momente grele în Liga 1 și e implicată în lupta pentru salvarea de la retrogradare. ”Îmi doresc ca derby-ul să aibă loc în prima ligă. S-ar umple stadionul, ar fi nebunie. Luăm în calcul și locul de baraj, pentru că îți mai dă speranțe la promovare. Iar, dacă s-ar juca cu spectatori, imaginați-vă ce ar fi”, a declarat Alexa.

Cât despre câți dintre actualii jucători ar rămâne în lot dacă s-ar reuși promovarea în Liga 1, Dan Alexa a răspuns astfel: ”Lotul este unul bun, echilibrat. Mi-aș mai fi dorit, normal, doi-trei jucători, dar, în situația dată, nu putem transfera. Cred că putem promova cu lotul ăsta. Sunt convins că se poate asta. Iar în Liga 1 pot să rămână în special jucătorii tineri, care pot să crească mult, sunt foarte receptivi. Iar jucătorii cu experiență, sunt unii care au mai jucat în prima ligă, pot să ajute echipa.”

Cu CS Mioveni, Dan Alexa va fi la primul meci oficial ca antrenor al noului Rapid. În 2016 pomova echipa în Liga 1, însă clubul intra în faliment.

  • Meciul CS Mioveni – Rapid, din etapa 1 a play-off-ului Ligii 2, e programat marți, de la ora 20:00, pe stadionul Orășenesc din Mioveni.
  • În acest play-off s-a mai jucat un singur meci: Turris Oltul Turnu Măgurele – Campionii FC Argeș, încheiat la egalitate, scor 0-0. Partida UTA Arad – Petrolul Ploiești, care ar fi trebuit să se desfășoare sâmbătă, a fost amânată din cauza cazurilor de COVID-19 descoperite la trupa prahoveană.
Marius ANGHEL 06 Jul. 2020, 14:23 Liga 2
Pe aceeași temă