Capitolul la care Dan Alexa consideră Rapid cea mai dezavantajată echipă din play-off: ”Era forța noastră.” De ce vrea un start din tun cu CS Mioveni, ce simte că s-a schimbat de când a preluat el trupa giuleșteană și ce spune despre transferul lui Gabi Tamaș

Suporterii rapidiști mai au de așteptat fix o săptămână până când vor vedea din nou un meci oficial al echipei favorite, acum antrenate de Dan Alexa. Play-off-ul Ligii 2 debutează vineri, însă trupa giuleșteană joacă tocmai marți, de la ora 20:00, la Mioveni, contra unei echipe pe care în sezonul regulat a învins-o, pe același teren, cu un nemilos 5-1. Partida nu va avea însă, de această dată, niciun spectator în tribună, fiindcă autoritățile nu permit accesul, pentru a preîntâmpina răspândirea noului coronavirus.

Dacă UTA se consideră principala dezavantajată de decizia FRF de a înjumătăți punctele înainte de intrarea în play-off-ul de promovare în Liga 1, motiv pentru care a și apelat la TAS, Rapid se consideră principala dezavantajată dintre cele șase echipe care vor lupta pentru a urca în eșalonul următor de faptul că meciurile se vor desfășura fără spectatori, din cauza măsurilor de protecție împotriva pandemiei COVID-19.

Dan Alexa, despre lipsa spectatorilor la meciurile din play-off: ”Rapid este cea mai dezavantajată”

Antrenorul Dan Alexa consideră că după Rapid, Petrolul este și ea afectată de acest lucru, iar UTA e ”cât de cât” dezavantajată.

”Eu cred că pentru noi este un mare plus să avem galeria în tribună. Suntem cei mai dezavantajați din acest punct de vedere. Probabil și Petrolul. Chiar și UTA, la meciurile de acasă, are o galerie, așa, cât de cât, care se face auzită. Dar noi suntem cei mai dezavantajați. Forța noastră, ca și club, și unul dintre factorii importanți ai reînvierii Rapidului, este galeria, suporterii. Iar faptul că nu-i avem, pentru noi este clar un minus”, e de părere Dan Alexa, prezent marți, 30 iunie, la ProSport LIVE.

”Trebuie să avem stare de spirit. Echipa este în creștere”

Rapid începe play-off-ul de pe ultimul loc, 6, chiar dacă este la egalitate de puncte cu Campionii FC Argeș și Petrolul. Alexa vede o luptă crâncenă pentru promovare și spune că oricare dintre cele cinci meciuri pe care jucătorii săi le au de disputat sunt ca niște finale.

”Vor fi cinci meciuri, cinci finale. Avem prima deplasare la Mioveni, cu o echipă care și-a exprimat clar că vrea promovarea. Trebuie să avem stare de spirit. Echipa este în creștere. Am parte de un lot de jucători foarte receptiv, un mix între jucători cu experiență și jucători tineri. Dar am arătat bine până acum. Echipa este în creștere. Trebuie să avem foarte mare încredere pentru începutul acesta de play-off, pentru că sunt cinci meciuri și fiecare poate să fie decisiv. Fiecare punct este decisiv și noi trebuie să recuperăm cel mai mult. Practic, noi suntem pe ultimul loc din play-off. Cu o victorie poți să urci în clasament. Tocmai de asta primul meci este foarte important”, a spus Dan Alexa.

În perioada de pregătire, Rapid a desfășurat trei meciuri amicale. Pe primul l-a pierdut cu Dinamo (scor 0-1, la Săftica), în al doilea a remizat cu Astra (2-2, la Giurgiu), iar ultimul a fost câștigat cu 4-1 cu adversara din play-off Turris Oltul, la Turnu Măgurele.

”În momentul de față este unitate. Țin foarte mult la lucrul ăsta, pentru că am simțit, cumva, că asta a lipsit înaintea mea”

Dan Alexa a remarcat că are în aceste momente o echipă unită, așa cum nu văzuse înainte de numirea sa pe banca tehnică. Antrenorul e mulțumit și de faptul că Daniel Pancu, fostul antrenor, a acceptat să continue la club ca președinte.

”Faptul că Daniel Pancu a venit la noi demonstrează că toți tragem la aceeași căruță. În momentul de față este unitate. Țin foarte mult la lucrul ăsta, pentru că am simțit, cumva, că asta a lipsit înaintea mea. Nu o știu cu certitudine, dar pentru mine e important ca toți să fim uniți. E un moment important pentru noi, pentru clubul Rapid, iar orice formă de egoism nu își are rostul în momentul ăsta”, a mai declarat Dan Alexa la ProSport LIVE.

Dan Alexa: ”Mi-l doresc pe Tamaș așa cum mi l-aș mai dori și pe Budescu și pe Djokovic”

Antrenorul Rapidului a vorbit și despre posibilitatea achiziționării fundașului Gabriel Tamaș (36 de ani), liber de contract după ce s-a despărțit de Astra. Echipa giuleșteană așteaptă mai întâi verdictul play-off-ului, dacă se va reuși promovarea sau nu, și mai apoi o să ia în calcul și transferurile pentru noul sezon.

”În momentul ăsta nu ne gândim la niciun transfer. În primul rând, trebuie să promovăm. Vrem să o luăm pas cu pas. Toate energiile noastre sunt pentru jocurile astea cinci. Sigur, să ne ajute Dumnezeu să promovăm, mi l-aș dori pe Gabi Tamaș, dar, el știe, eu am o relație foarte bună cu el și îl apreciez foarte mult, atât ca fotbalist, cât și ca om, dar să vorbim de vreun transfer îm momentul ăsta e inoportun. Dacă vom promova, normal că mi-aș dori jucători de top. Mi l-aș dori dacă ar fi să promovăm, dar nu s-a discutat nimic concret în momentul ăsta. Este o discuție, cum mi l-aș mai dori și pe Budescu și pe Djokovic”, a mai spus Dan Alexa.

În cele cinci etape de play-off, în urma căruia se decide promovarea în Liga 1, Rapid are trei meciuri în deplasare, cu CS Mioveni, Petrolul Ploiești și UTA Arad, și două jocuri pe teren propriu, cu Campionii FC Argeș și Turris Oltul Turnu Măgurele.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/oficial-daniel-pancu-este-noul-presedinte-al-clubului-rapid-din-ziua-in-care-gruparea-giulesteana-a-implinit-97-de-ani-de-la-infiintare-aici-este-casa-mea-aici-sunt-apreciat-19136933

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dan-alexa-nu-e-multumit-pe-deplin-dupa-victoria-rapidului-cu-turris-au-fost-lucruri-bune-au-fost-si-lucruri-mai-putin-bune-ce-mai-trebuie-pus-la-punct-pana-la-debutul-in-play-off-19137192

https://liga2.prosport.ro/seria-1/rapid-a-castigat-la-scor-meciul-cu-turris-giulestenii-s-au-impus-cu-4-1-impotriva-echipei-pe-care-o-intalnesc-in-play-off-ul-ligii-2-foto-19137144

https://liga2.prosport.ro/seria-1/rapid-si-a-facut-planurile-in-cazul-in-care-promoveaza-chiar-de-ziua-ei-ovidiu-burca-anunta-ca-echipa-se-poate-autofinanta-ar-veni-bani-de-la-televiziuni-putem-sa-devenim-o-echipa-de-tip-19137001

Pe aceeași temă