CSM Slatina a făcut încă un meci bun, chiar dacă a pierdut. Daniel Oprescu, încântat de cum a arătat echipa cu Steaua: ”Cu mai multă încredere puteam obţine mai mult”. Antrenorul, ”înțepătură” pentru spectatorii olteni

Andrei PASCU 15 Aug. 2022, 18:04 Liga 2

CSM Slatina arată surprinzător de bine în startul sezonului de Liga 2, chiar dacă a adunat doar trei puncte după primele două runde. După succesul clar cu Concordia Chiajna (scor 3-0), oltenii au făcut un meci bun și contra Stelei în etapa a 2-a, chiar dacă au cedat la diferență minimă, 1-2.

CSM Slatina a pierdut cu Steaua, dar Daniel Oprescu și-a lăudat jucătorii

CSM Slatina a făcut un meci bun în fața formației din Ghencea, care are nume de jucători cu experiență în lot, poate cel mai bun lot din Liga 2. Cu toate acestea, formația lui Daniel Oprescu a reușit să marcheze un gol, prin mijlocașul de 34 de ani Cătălin Doman, în minutul 73, dar doar după ce Steaua a înscris de două ori, prin Adrian Popa și Bogdan Chipirliu, în minutele 13 și 24.

Chiar și Daniel Oprița a recunoscut că Slatina merita cel puțin un punct contra Stelei, făcând 60 de minute foarte bune, în ciuda primelor 30 de minute, în care echipa sa a punctat de două ori.

Daniel Oprescu, după CSM Slatina – Steaua 1-2: ”Actul secund a fost mult mai bun”

Daniel Oprescu e de părere că startul de partidă a fost mai slab pentru că fanii au venit în număr mare la stadion, iar jucătorii au simțit o oarecare presiune. Abia după ce au trecut peste trac au început să joace și să pună probleme reale Stelei.

”Principalul” nou-promovatei este mândru de echipa sa și pentru că joacă într-un procent important cu fotbaliști din zonă, dar și pentru că lotul este format și din câțiva tineri, care ar putea fi foarte importanți în viitorul apropiat.

Într-adevăr, au fost două reprize diferite. Jucătorii mei au intrat temători, chiar spuneam înainte de meci că prezenţa numeroasă din tribune s-ar putea să le toarne plumb în picioare, pentru că trebuie să recunoaştem, ei nu au fost obişnuiţi în ultimii trei ani cu astfel de jocuri.

Actul secund a fost mult mai bun, deoarece am stat mult mai bine din punct de vedere fizic, ceea ce s-a văzut şi acum, şi la Chiajna. Cred că acesta este unul dintre atuurile noastre, de care încercăm să profităm. Eu spun că suntem în grafic. Aş vrea ca lumea să nu fie supărată, pentru că peste 90 la sută din componenţii lotului sunt din Slatina sau din judeţ, ceea ce este extraordinar.

Pe lângă faptul că avem foarte mulţi jucători din zonă, sunt foarte mulţi jucători tineri, pe care încercăm să-i promovăm, iar clubul în viitor să-i poată valorifica aşa cum am făcut-o acum opt-nouă ani cu Bancu, cu Mihai Căpăţînă, cu Florin Ştefan, şi aşa mai departe.

Cu această strategie, am reuşit să şi promovăm. Cred că acest public numeros a venit şi în urma rezultatului din etapa trecută, de la Chiajna, în care eram consideraţi victime sigure, şi s-a demonstrat că nu vom fi. Şi astăzi, repriza a doua, am arătat un fotbal bunicel, iar cu mai multă încredere puteam obţine mai mult”, a declarat Daniel Oprescu, conform News Flux.

Daniel Oprescu, ”înțepătură” sau reacție involuntară? ”Mi s-a părut că slătinenii, la fel ca şi cei din Craiova, sunt suporteri de rezultat. Sper să mă înşel”

Surprinzător, Oprescu a avut și un mesaj ”înțepător” pentru fani, chiar dacă au susținut jucătorii la partida cu Steaua într-un număr important. E adevărat că oamenii din conducerea Slatinei au și lăsat intrarea liberă, dar Oprescu a declarat că spectatorii ar putea să nu mai fie la fel de mulți în etapele următoare, dacă rezultatele nu vor fi cele mai bune.

Noi, ne-am dori mulţi spectatori în tribună la fiecare meci. Acum, rămâne să vedem. Din experienţele anterioare, mi s-a părut că slătinenii, la fel ca şi cei din Craiova, sunt suporteri de rezultat. Sper să mă înşel”, a mai spus Daniel Oprescu.

  • CSM Slatina, cu Steaua: I. Pop – Mitran (C-tin. Radu 50′), Sălcianu, M. Manea, Pisăru (Al. Dinu 68′) – D. Toma, M. Șerban (Trașcu 50′) – Dav. Oprescu (Trancă 63′), Doman (cpt.), Cr. Dinu – Al. Popovici (Neicu 50′);
    Rezerve neutilizate: Preduț – Gherghe, Necșulescu, Leață;

CSM Slatina se deplasează la Buzău în etapa a 3-a din Liga 2

CSM Slatina are, în mod evident, un program foarte greu în primele etape de Liga 2, iar după duelul câștigat cu Concordia Chiajna, scor 3-0, și după înfrângerea cu Steaua, scor 1-2, va mai da peste alte echipe care tind la promovarea în SuperLigă, Gloria Buzău (etapa 3, deplasare) și Unirea Slobozia (etapa 4, acasă).

Confruntarea de la Buzău a fost deja programată și va avea loc sâmbătă, 20 august, de la ora 13:00. Meciul va fi în format live-text pe Liga2.ro, la fel ca toată runda a 3-a.

Foto: George Radu (CSM Slatina) și News Flux

 

 

 

 

Andrei PASCU 15 Aug. 2022, 18:04 Liga 2
Pe aceeași temă