Daniel Oprița, foarte supărat după victoria obținută de Steaua cu CSM Slatina. Și-a atacat jucătorii: ”Asta nu trebuie să se repete, la mine nu merge așa! Dacă nu înțeleg, să facă altceva”

Răzvan STÎNGĂ 15 Aug. 2022, 15:49 Liga 2
Daniel Oprița, foarte supărat după victoria obținută de Steaua cu CSM Slatina. Și-a atacat jucătorii: ”Asta nu trebuie să se repete, la mine nu merge așa! Dacă nu înțeleg, să facă altceva”

Daniel Oprița nu se ascunde atunci când Steaua are meciuri mai puțin reușite, iar criticile au curs și după etapa a 2-a din Liga 2, cu CSM Slatina, în care ”militarii” s-au impus la limită, cu scorul de 2-1, dar au avut noroc pe final pentru că puteau fi cel puțin egalați. Antrenorul formației din Ghencea a recunoscut aceste aspecte.

Daniel Oprița a fost dur în declarații imediat după finalul partidei de la Slatina, remarcând, în primul rând, lipsa de motivație și dăruire a echipei lui. Doar 30 de minute a fost Steaua la nivelul pe care antrenorul îl voia, în rest i-a lăsat pe adversari să vină, să domine, să marcheze și să pună mari probleme și ulterior.

Daniel Oprița, aspru la declarații după partida CSM Slatina – Steaua

Toate acestea, chiar dacă Steaua a avut 30 de minute foarte bune, în care a marcat de două ori, prin Adrian Popa, în minutul 13, după care prin Bogdan Chipirliu, care a făcut 2-0 în minutul 24.

După aceea, CSM Slatina a început să pună tot mai multă presiune, să aibă ocazii destul de ușor, dar la pauză s-a intrat cu 2-0 pentru Steaua. În partea a doua a marcat formația lui Daniel Oprescu, prin Cătălin Doman, care a punctat în minutul 73.

De acolo, lucrurile au început să se complice și mai mult pentru Steaua, care a rămas în 10 oameni din minutul 89, atunci când Stephan Drăghici a fost trimis mai repede la cabine pentru al doilea cartonaș galben.

Daniel Oprița și-a atacat jucătorii: ”Această atitudine, relaxare, nu pot să le înțeleg”

Daniel Oprița a tot încercat să îi facă pe jucători să înțeleagă că e nevoie de o maximă concentrare, dar ceea ce le-a transmis la pauză nu s-a făcut auzit în rândul vestiarului și transpus pe teren. Chiar ”principalul” a făcut aceste precizări.

Până în minutul 30 pot să îmi felicit jucătorii, după aceea n-am existat! Am tratat cu lejeritate meciul apoi, chiar dacă le-am spus la pauză că trebuie să intrăm concentrați, să mai dăm chiar și două goluri. În deplasare primești gol și bagi adversarii în joc. Această atitudine, relaxare, nu pot să le înțeleg.

Până la urmă, la cum s-au jucat 60 de minute, eu cred că Slatina merita cel puțin un punct. Nu a fost problema gazonului, n-a fost căldură, n-a fost nimic. Nu, nu! A fost ceva ce nu trebuie să se mai întâmple! La mine nu merge, dacă nu vor să înțeleagă, să facă altceva! Aici trebuie să lupte până la final, să evolueze concentrați, pentru că au un meci pe săptămână.

90 de minute, nu începem să jucăm cu călcâie sau să ne batem joc de situație. Am rămas și în 10 oameni, un hazard, lipsă de concentrație. Am făcut egal cu Metaloglobus chiar dacă am făcut un meci bun, jucătorii s-au implicat, trebuie să jucăm la orice oră, nu contează căldura, gazonul. Și alte echipe joacă așa.

Atitudinea și relaxarea mă nemulțumesc. Nici nu vreau să… în afară de cele trei puncte și jocul de până în minutul 30, n-am văzut nimic.

Nu există așa ceva, că nu pot fi motivați. Joacă fotbal, sunt plătiți, trebuie să joace! Asta cu motivația nu există! Nu există, suntem aici, suntem plătiți să jucăm fotbal”, a declarat Daniel Oprița la microfonul DigiSport.

Daniel Oprița, mulțumit doar de goluri și primele 30 de minute din partida CSM Slatina – Steaua

Doar golurile și primele 30 de minute au fost singurele puncte pozitive găsite de Daniel Oprița. În rest, jucătorii l-au dezamăgit cu tot ce au făcut pe teren la Slatina:

Au fost două goluri frumoase, până în minutul 30 am jucat fotbal. După aceea s-a terminat pentru noi, s-a terminat. Era să fim egalați rămași în 10 oameni, sper să învețe din lucrurile astea jucătorii și să schimbe atitudinea, pentru că am rămas și fără un jucător de bază. Am luat foarte multe cartonașe”.

Daniel Oprița nu a putut prefața partida din etapa a 3-a

Atât de greu îi este lui Daniel Oprița să treacă peste partida de la Slatina, încât atunci când a fost întrebat de meciul următor, cu FK Miercurea Ciuc, a făcut o paralelă cu confruntarea cu CSM Slatina.

Toate meciurile vor fi grele, cum și cel de astăzi a fost. Sunt ostilități de la adversari, suntem Steaua și toate echipele vor să câștige cu noi, dar oamenii au vrut să câștige și au jucat.

Îi felicit pentru atitudine (n.r. – pe CSM Slatina), pentru că nu e ușor să pui presiunea asta. Antrenorul lor face o treabă bună și știe să motiveze jucătorii, să le dea răutate, pe care trebuie să o avem și noi”, a încheiat Daniel Oprița.

Steaua, patru puncte după două etape de Liga 2

În primele meciuri din Liga 2, în primele 10 etape, Steaua joacă nu mai puțin de cinci partide pe teren propriu. După Metaloglobus, le va întâlni pe FK Miercurea Ciuc, Poli Iași, Unirea Constanța și Poli Timișoara, iar cele patru jocuri din deplasare, pe lângă duelul cu CSM Slatina, sunt cu CSC Dumbrăvița, Dinamo, CS Comunal Șelimbăr și Progresul Spartac.

Acum, în runda a 3-a, Steaua va juca duelul cu FK Miercurea Ciuc, care a început sezonul cu eșecuri pe linie, 1-2 cu Unirea Dej și 0-1 cu Concordia Chiajna. În ceea ce o privește pe CSM Slatina, ea va juca în runda următoare cu FC Buzău, în deplasare.

Foto: Răzvan Păsărică (Sport Pictures) și Steaua

Răzvan STÎNGĂ 15 Aug. 2022, 15:49 Liga 2
Pe aceeași temă