CSM Reșița și-a reluat antrenamentele cu 29 de jucători în lot. Primele noutăți sunt trei jucători care au mai fost la club. Cristian Bobar: ”Trebuie să fim la fel de concentrați, pentru că nu suntem încă salvați de la retrogradare”

Marius ANGHEL 11 Jan. 2024, 12:49 Liga 2

CSM Reșița a dat start pregătirii de iarnă începând de miercuri, 10 ianuarie 2024, cu un antrenament susținut pe terenul sintetic din Valea Domanului.

Mai întâi, jucătorilor li s-a transmis din partea președintelui Cristian Bobar un mesaj în vestiar, apoi au fost într-o ședință cu antrenorul Flavius Stoican și în cele din urmă au ieșit la prima ședință organizată de antrenament din acest an. 29 de fotbaliști au fost prezenți la reunire, printre aceștia afându-se și câțiva noi.

Trupa bănățeană aflată în acest moment pe locul 12 în Liga 2 va efectua în această iarnă un cantonament în Turcia.

Paul Mereu, Alfred Mensah și Luca Napoleone, primele noutăți de la CSM Reșița. Vine și Elton da Silva

În afară de câțiva tineri jucători din cadrul clubului aduși în lotul primei echipe, precum Ianis Doană, Robert Burlacu sau David Pop, noutățile de la prima ședință de pregătire din acest an au fost revenirile portarului Paul Mereu și ale străinilor Alfred Mensah și Luca Napoleone. Aceștia din urmă, un olandez și un belgian, au mai trecut în trecut pe la club, au lăsat impresii bune, dar s-au accidentat și au primit promisiuni că atunci când vor fi buni de joc vor primi o șansă.

Lor li se va alătura și fostul fundaș al Corvinului, Elton Constantino da Silva, fratele geamăn al actualului fundaș al Reșiței Erico Constantino da Silva, mutare despre care Liga2.ro a scris zilele trecute. Cristian Bobar spune că actele cu acesta, dar și cu Mensah și Napoleone, vor fi semnate în scurt timp.

”S-a reunit lotul nostru cu gânduri optimiste și sper să fie un an mai bun decât anul trecut. În plan sportiv, îmi doresc să avem evoluţii bune, ca și în ultimele trei etape din 2023. Avem un program destul de greu, mai ales că începem cu Steaua acasă. Le-am transmis și băieților, mai devreme, că nu va fi ușoară nici această parte a doua a campionatului, trebuie să fim la fel de concentrați, pentru că nu suntem încă salvați de la retrogradare. Există o diferență de puncte între noi și ultimele clasate, dar ați văzut că la Liga 2 oricine poate bate pe oricine, și într-o etapă-două, dacă nu faci puncte, se poate schimba absolut totul. A mai trecut prin asta și de asta le-am cerut jucătorilor să fie foarte concentrați pe această problemă.

În 6 februarie vom pleca timp de 11 zile în Antalya, unde vom juca cinci meciuri de pregătire, urmează să semnăm contractele cu adversarele pe care le vom întâlni acolo. Până atunci va fi un semicantonament aici, la baza noastră, unde vor fi trei meciuri de pregătire, toate se vor juca la noi, pe terenul sintetic.

Sunt bucuros, și cu asta trebuia să încep, că Flavius Stoican a rămas alături de noi (n.r. – a avut ofertă de a se întoarce la FC Botoșani), deși a avut o ofertă mult mai bună financiar de la o echipă de Liga 1. Am discutat cu el, își dorește continuitate aici și sperăm ca pe viitor să facem lucrurile cât mai frumoase și să aducem, la un moment dat, CSM Reşiţa cât mai sus. Dar trebuie să vedem fapte”, a spus președintele Cristian Bobar, citat de Radio Reșița.

Cătălin Căpățînă ar putea rămâne la Poli Iași. Ștefan Bărboianu nu a fost prezent la reunire

Au lipsit, față de lotul cu care s-a încheiat prima parte a sezonului, fundașul Cornel Ardei, mijlocașii Ionuț Popescu, Sebastian Velcotă și Laurențiu Maxim și atacanții Joseph Godwin și Tudor Cociș, de care clubul s-a despărțit în urmă cu o lună.

Nu au fost prezenți nici portarul Cătălin Căpățînă, aflat în probe la Poli Iași, motiv pentru care a fost readus Paul Mereu de la Voința Lupac, dar nici fundașul-antrenor secund Ștefan Bărboianu. Acesta din urmă se va alătura echipei de vineri.

”În ceea ce priveşte lotul, au plecat jucătorii pe care i-am anunțat anul trecut. De venit, nu vom face prea multe achiziţii. Suntem în discuții foarte avansate cu un fundaş central, este vorba de Elton da Silva, fratele jucătorului nostru Erico. Momentan nu s-a semnat contractul cu el, dar cred eu că în zilele ce urmează vom semna acest contract și ne vom înțelege.

În ceea ce-l priveşte pe portarul Cătălin Căpățână, acesta a plecat de câteva zile, se pregătește cu Poli Iaşi, echipă de Liga 1. Am avut o discuție cu președintele Cornel Sfaițer și l-au luat pentru niște teste, dar, din ce știu eu, cred că sunt mulțumiți de el și este o bucurie foarte mare pentru noi dacă vom reuși să dăm un jucător spre Liga 1. Cătălin este un portar pe care l-am adus de la Sfântu Gheorghe acum doi-trei ani de zile, și-a făcut bine treaba când am apelat la el, este un caracter foarte frumos și cred eu că va putea ajunge un portar mare pe viitor.

Goalkeeperul Paul Mereu s-a întors de la Lupac, el este născut în 2005 şi va rămâne alături de noi, va pleca cu noi în cantonament. Pe lângă el, mai avem câţiva jucători de la centrul nostru, tineri de 15, 16, 17 ani ani care își vor continua pregătirea cu noi. Trebuie să-l mulțumească pe Flavius Stoican în meciurile de pregătire. Oricât insistăm noi, trebuie și ei să-și dorească.

Alfred Mensah, jucătorul care s-a accidentat la noi în Liga a 3-a, și de care noi am fost foarte mulțumiţi, și-a revenit, a ajuns în cantonament şi ne vom putea baza pe el după operația avută la genunchi. Mai avem un mijlocaș central belgian, Luca Napoleone, și el a mai fost la noi, dacă vă mai amintiți, în perioada pregătirii de vară. A jucat foarte bine într-un amical cu UTA, dar a suferit o accidentare, a avut mare ghinion. Am rămas în legătură cu el, iar acum s-a prezentat la reunirea lotului. Urmează să semneze, am vorbit atunci cu el, i-am spus că trebuie să se refacă și îl vom primi cu ușa deschisă – pentru că până la urmă s-a accidentat aici, jucând pentru CSM Reşiţa, chiar dacă a fost într-un meci amical”, a mai declarat Bobar.

Trei amicale înainte de plecarea în Turcia și cinci teste în cantonament. Flavius Stoican: ”Meciul contra celor de la CSA Steaua este foarte important, vom vedea mai departe care ne va fi drumul”

În schimb, antrenorul Flavius Stoican a dat ceva mai multe detalii despre programul de pregătire.

CSM Reșița va susține amicale cu CSM Deva (27 ianuarie), CS Timişul Şag (31 ianuarie) și Jiul Petroșani (2 februarie), iar apoi va merge într-un cantonament în Antalya (Turcia), unde va sta 11 zile și va disputa cinci amicale, adversarii nefiind încă anunțați.

Stoican spune că parcursul din partea a doua a sezonului va depinde mult de rezultatul din primul meci oficial, cel din jurul datei de 24 februarie, acasă cu Steaua.

”Sunt bucuros că ne-am reîntâlnit, am avut o discuție cu jucătorii, am avut întrebări în ceea ce privește starea lor de sănătate, este totul în regulă și de aceea bucuria mea este mare. Suntem încrezători că putem să facem, ca să zic așa, un mini-sezon foarte bun. Mă bazez pe faptul că am avut un parcurs destul de bun spre finalul anului, iar asta ne dă speranță că putem merge pe aceeași linie. Nu ne va fi ușor, dar vom spera, vom spera că putem să fim mai buni decât anul trecut.

În ceea ce privește programul, acum am început antrenamentele, o să avem și trei meciuri amicale înainte de plecarea în cantonamentul din Antalya. Pe data de 27 ianuarie o să jucăm cu Deva primul amical, apoi, pe 31 ianuarie, o să facem un meci cu cei de la Timişul Şag, o echipă care este antrenată de un fost elev de-ai mei, Srdjan Luchin. Iar pe data de 2 februarie o să avem un meci cu Jiul Petroșani. Urmează apoi plecarea în cantonamentul din Antalya. În rest, antrenamente și sper să fim sau să ajungem la o condiție fizică optimă atunci când vom începe prima partidă, contra celor de la CSA Steaua. Meciul contra celor de la CSA Steaua este foarte important. De aceea ne pregătim, de aceea mergem în cantonament, facem meciuri amicale, intrăm în sala de forță, avem discuții, încercăm să ne îmbunătățim din punct de vedere tehnic și tactic. În funcție de acel meci vom vedea mai departe care ne va fi drumul. Noi ne dorim să ajungem la partida respectivă în condiții foarte bune din punct de vedere fizic, mental, tehnic, tactic și sper să și reușim

Sunt mulțumit de lotul de acum, pentru că jocul lor și ceea ce s-a întâmplat în ultimele etape mi-a dat încredere. Mai mult decât atât, în perioada de vacanță am avut un program de pregătire, în care au fost monitorizați și m-au încântat că am văzut implicare, chiar dacă poate au făcut mici sacrificii”, a spus Flavius Stoican.

Lotul de jucători avut de CSM Reșița la reunire:

  • portari: Ionuț Rus, Mario Contra, Paul Mereu,
  • fundași: Bogdan Szijj, Alin Dudea, Andrei Răuță, Erico Constantino da Silva, Alexandru Sabău, Sergiu Rimovecz, Nicușor Fota, Flavius Cega,
  • mijlocași: Gabriel Gomboș, Cristian Domil, Francisc Cristea, Damian Isac, Denis Fărăgău, Marian Drăghiceanu, Mihai Dolghi, Andrei Lascu, Alexandru Negru, Alfred Mensah, Luca Napoleone, Ianis Doană, Robert Burlacu, David Pop,
  • atacanți: Vlad Chera, Andrei Burlacu, Mediop Ndiaye, Ciprian Rus.

CSM Reșița se situează în partea a doua a clasamentului Ligii 2

CSM Reșița are 20 de puncte acumulate în 15 meciuri și iernează pe locul 12 în Liga 2, la egalitate cu CSM Slatina (locul 13). Ultima poziție calificabilă în play-off, 6, ocupată de Viitorul Pandurii Târgu Jiu, nu este deloc departe de echipa lui Flavius Stoican. Aceasta are 23 de puncte.

Din sezonul regular au mai rămas de disputat patru etape, care vor avea loc în primăvara anului viitor, prima fiind în ultimul weekend din luna februarie. CSM Reșița va mai avea meciuri cu Steaua (acasă), CSM Slatina (deplasare), Gloria Buzău (acasă) și Campionii FC Argeș (deplasare).

Foto și video: CSM Reșița

https://liga2.prosport.ro/seria-1/gemenii-erico-si-elton-da-silva-vor-juca-din-nou-impreuna-19297000

https://liga2.prosport.ro/seria-1/flavius-stoican-ramane-la-csm-resita-a-refuzat-fc-botosani-19296370

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csm-resita-cantonamentul-de-iarna-si-achizitiile-pentru-partea-a-doua-din-liga-2-19296273

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csm-resita-s-a-despartit-de-sase-jucatori-la-finalul-anului-2023-19295428

Marius ANGHEL 11 Jan. 2024, 12:49 Liga 2
Pe aceeași temă