CSM Reșița a început cu un eșec amicalele din Slovenia, iar pentru cărășeni a înscris un jucător aflat în probe. Cristian Bobar așteaptă aprobarea FRF care îi va permite echipei să promoveze

Marius ANGHEL 20 Jul. 2024, 12:21 Liga 2
CSM Reșița a început cu un eșec amicalele din Slovenia, iar pentru cărășeni a înscris un jucător aflat în probe. Cristian Bobar așteaptă aprobarea FRF care îi va permite echipei să promoveze

CSM Reșița a cedat cu scorul de 1-2 în primul dintre cele patru amicale pe care le are programate în cantonamentul din Slovenia, acolo unde se află de luni, 15 iulie.

Trupa antrenată de Flavius Stoican a întâlnit ND Ilirija Ljubljana, antepenultima clasată în ediția trecută a ligii secunde din Slovenia. Cu această echipă a jucat săptămâna trecută și Campionii FC Argeș, piteștenii învingând-o cu scorul de 2-0.

CSM Reșița a pierdut primul amical programat în Slovenia, contra ND Ilirija

În primul test din Slovenia, disputat joi, 19 iulie, CSM Reșița a cedat contra ND Ilirija.

Adversarii au condus la pauză cu 1-0, printr-un gol marcat în minutul 31, au avut 2-0 după o altă reușită avută în minutul 61, în timp ce cărășenii au redus din diferență pe final, în minutul 81, prin Moussa Samake, un jucător din Mali fost la CSM Olimpia Satu Mare în sezonul trecut de Liga 3, sub formă de împrumut de la CFR Cluj! Acesta este în probe.

Flavius Stoican a utilizat următorii jucători: I. Rus (Dincă 60′) – Dolghi (Gomboş 65′), Elton da Silva (Rimovecz 46′), Dudea (Bocșan 60′), Fota (Chera 65′) – Al. Negru (Samake 80′), Dam. Isac (Jerdea 65′) – Cioiu (D. Fărăgău 37′), Haită (Tucaliuc 37′), Andr. Burlacu (Doană 46′) – Lascu (M. Angelov 65′).

Cristian Bobar vorbește despre achiziția unui atacant și despre căutarea unui junior născut în 2006

Cristian Bobar a spus, pentru Liga2.ro, că echipa sa va prezenta zilele viitoare o nouă achiziție, un atacant, dacă va ajunge la un acord cu acesta și va fi ”totul în regulă”, fără să-l numească pe Samake, dar și că Stoican își mai dorește un jucător sub vârstă, născut în 2006.

”Suntem într-un cantonament util, pentru care am făcut mari eforturi să mergem, împreună cu domnul primar. Sunt condiții foarte bune la Rogla, unde am fost și anul trecut. Jucătorii se pregătesc bine, au meciuri amicale, în care Flavius Stoican va creiona primul 11. Mai avem cinci zile de stat aici. Este o temperatură bună, la care jucătorii se pot antrena foarte bine. Sperăm să arătăm cât mai bine și la meciul cu Craiova să putem fi 100 la sută conectați și pregătiți.

Momentan, lotul este 99 la sută cristalizat. Mai căutăm un junior născut în 2006, dar vedem dacă reușim să găsim ceea ce avem nevoie. Dacă nu, vom rămâne cu acest lot, însă zilele viitoare probabil vom mai anunța un transfer. Sperăm să ne înțelegem cu jucătorul și să fie totul în regulă. Este vorba despre un atacant”, a spus conducătorul clubului din Reșița.

În această vară, CSM Reșița i-a anunțat ca achiziții pe Marius Cioiu (atacant, ex FC Botoșani), Milcho Angelov (atacant, ex CFC Argeș), Cristian Bocșan (fundaș, ex SSU Poli Timișoara), Florian Haită (mijlocaș, ex CFC Argeș), David Dincă (portar, ex CSM Slatina), Cosmin Tucaliuc (mijlocaș, ex Farul) și Robert Jerdea (atacant, ex CSM Alexandria).

În cantonament a fost luat și Filip Bîcleșanu, un tânăr mijlocaș care vine de la ”U” Cluj, dar care în trecut a fost la juniorii Reșiței. El nu a fost anunțat ca achiziție, cel puțin până acum.

Triunghiular cu CSM Unirea Alba Iulia și ND Gorica

În țară, CSM Reșița a mai jucat amicale cu Nera Bogodinț, de care a trecut cu scorul de 5-1, pe stadionul Gloria din Reșița, și cu FCU Craiova, în fața căreia a pierdut cu scorul de 0-2 la Drobeta Turnu Severin.

În Slovenia, unde va rămâne până în data de 26 iulie, bănățenii vor mai disputa câteva amicale. Chiar astăzi, 20 iulie, CSM Reșița va disputa un triunghiular cu meciuri de câte 45 de minute cu CSM Unirea Alba Iulia și ND Gorica (Slovenia). Ulterior, bănățenii vor mai întâlni FC Damac (23 iulie / Arabia Saudită) și FC Ittihad Kalba (25 iulie / Emiratele Arabe Unite).

Cărășenii debutează acasă cu FCU Craiova în noua ediție a Ligii 2, iar Bobar așteaptă aprobarea de la FRF pentru trecerea pe noua asociație sportivă cu drept de promovare

Altfel, miercuri, 17 iulie, echipele din Liga 2 și-au aflat programul din sezonul regular 2024-2025 de Liga 2, pe care îl poți vedea AICI. CSM Reșița va debuta cu un meci pe teren propriu, contra retrogradatei din prima ligă FCU Craiova FC, în jurul datei de 3 august.

”Ne așteaptă în prima etapă un meci foarte greu. Probabil, că FCU Craiova este echipa cu cel mai mare buget din campionat, iar domnul Mititelu nu se uităm la bani când este vorba de Craiova. Chiar am discutat astăzi cu jucătorii despre acest meci, trebuie să fim conectați de acum pe primul joc și să aducem cât mai mulți suporteri în Valea Domanului, să plece mulțumiți după primul meci”, a spus Bobar pentru Liga2.ro.

Totodată, acesta spune că în săptămâna care urmează CSM Reșița așteaptă aprobarea din partea FRF pentru cesionarea activității sportive de pe clubul de drept public pe clubul de drept privat nou-înființat în această vară. Astfel, Reșița va putea să joace în noua ediție de Liga 2 cu dreptul de a promova în prima ligă.

”S-a muncit foarte mult în ultimele trei luni la schimbarea formei de organizare a clubului pentru a avea drept de promovare, din club de drept public în unul de drept privat. Actele sunt gata, sunt depuse la Federația Română de Fotbal și așteptăm Comitetul Executiv de săptămâna viitoare. Sper să înțeleagă și jucătorii că ne-am zbătut foarte mult și așteptăm de la ei mult mai mult decât în sezonul trecut. Obiectivul este să prindem play-off-ul. Avem un grup bun, un grup unit și pe asta marșăm cel mai mult, pe acest grup, pe jucători care își doresc să ajungă mai sus și pe un vestiar foarte unit făcut Flavius Stoican”, a mai declarat Cristian Bobar.

Foto: CSM Reșița

Marius ANGHEL 20 Jul. 2024, 12:21 Liga 2
Pe aceeași temă