CSC Dumbrăvița speră să profite de situația în care se află CSM Reșița și să producă din nou tristețe în Valea Domanului

Anda DELIU 18 Aug. 2023, 17:56 Liga 2
CSC Dumbrăvița speră să profite de situația în care se află CSM Reșița și să producă din nou tristețe în Valea Domanului

În Liga 2 se joacă, sâmbătă, un derby al Banatului în ”formula” în care această regiune mai are reprezentante la acest nivel fotbalistic.

Valea Domanului va găzdui meciul dintre CSM Reșița și CSC Dumbrăvița, la scurt timp după ce Călin Cheregi a plecat de pe banca cărășenilor. Timișenii au speranțe că pot să profite de faptul că la adversari pe banca tehnică va fi un staff interimar.

Preparatorul fizic al Dumbrăviței crede că acum e un moment oportun pentru a învinge CSM Reșița

CSC Dumbrăvița a produs acum un an și trei luni suferință multă pe stadionul ”Mircea Chivu” din Reșița, când a luat fața localnicilor în barajul de promovare în Liga 2, în urma loviturilor de departajare. CSM Reșița e acum nou-promovată în Liga 2, iar după un start slab antrenorul Cheregi a demisionat, iar pe bancă va sta ”secundul” Ștefan Bărboianu la acest meci.

Despre acest joc a vorbit preparatorul fizic Alexandru Albert, care consideră că adversarul nu va avea, neapărat, un șoc ”pozitiv” din plecare principalului. ”Din punctul nostru de vedere, e un joc greu, un joc cu o echipă puternic valoric, bună la nivelul ligii secunde. Noi mergem încrezători. Căutăm să scoatem puncte sau puncte. Ei trec printr-o perioadă mai dificilă, a demisionat antrenorul ieri. Cred că acestea sunt chestiuni care pot fi în avantajul nostru. Trebuie să profităm de orice situație mai puțin plăcută a adversarului. Poate să fie o armă cu două tăișuri, să-i trezească din punct de vedere psihic. Băieții nu cred că trec printr-o perioadă foarte bună, cu 48 de ore înainte de meci să rămâni fără antrenorul principal. Este presiune mare, s-au făcut investiții acolo, sunt absolut sigur că pe umerilor lor e presiunea la aceste meci. Noi mergem încrezători, încercăm să punem în practică ce lucrăm și încercăm să venim cu punct sau puncte”, spune Alexandru Albert.

Darius Țeiranu și Cosmin Gladun, și ei încrezători că se poate câștiga la Reșița

Din lot, nu sunt deocamdată valizi doi mijlocași. Răzvan Ghinescu se recuperează după o accidentare din perioada de pregătire, la fel ca Nicolae Sofran. În rest, tot efectivul e apt, iar David Croitoru are drept de joc acum.

Jucătorii sunt de părere că dacă Dumbrăvița va respecta planul tactic, atunci totul va ieși bine din meciul cu CSM Reșița.

”Va fi un meci greu. Reșița nu a avut un început bun, dar au jucători buni, cu experiență. Noi trebuie să fim concentrați pe ce avem de făcut, și cred că vom obține un rezultat bun dacă vom fi atenți”, spune Darius Țieranu.

Cosmin Gladun, venit de la Ripensia, la fel ca Țieranu, crede că va conta și faptul că Reșița joacă acasă, unde publicul pune o anumită presiune. ”Mâine va fi un meci greu, dar ținând cont că ei nu au trecut printr-o perioadă foarte bună. Mâine joacă în fața propriilor suporteri. Cred că vor să demonstreze că ce s-a întâmplat a fost o greșeală. Au un lot bun, cu jucători ce au evoluat în Liga 1. Cu siguranță meciul de mâine nu va semănă cu ultimele două meciuri”, a precizat Gladun.

Cu meciul cu Progresul Spartac, din prima etapă, amânat, CSC Dumbrăvița are 1 singur punct și ocupă locul 16 în Liga 2. CSM Reșița se află pe ultimul loc, 20, cu 0 puncte și cel mai prost golaveraj, 0-5.

Meciul dintre CSM Reșița și CSC Dumbrăvița are loc sâmbătă, de la ora 11:00, pe stadionul ”Mircea Chivu” din Reșița, cântând pentru etapa a 3-a a Ligii 2.

La mijlocul acestei săptămâni, ambele echipe au evoluat în Turul 3 al Cupei Românei. CSC Dumbrăvița a trecut cu 4-0, la Ghiroda, de CSC Ghiroda și Giarmata Vii, iar CSM Reșița a pierdut cu scorul de 0-1, la Lugoj, cu Phoenix Buziaș. A doua zi, Cheregi a demisionat.

Foto: CSC Dumbrăvița

https://liga2.prosport.ro/seria-1/calin-cheregi-a-demisionat-de-la-csm-resita-19280830

 

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/csc-dumbravita-nu-a-stat-la-discutii-cu-ghiroda-in-cupa-romaniei-19280758

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csc-dumbravita-a-legitimat-inca-un-jucator-un-mijlocas-care-pana-acum-si-a-urmat-tatal-la-trei-echipe-din-prima-liga-pe-care-le-a-antrenat-19280636

https://liga2.prosport.ro/seria-1/programul-etapei-a-3-a-a-ligii-2-19280616

Anda DELIU 18 Aug. 2023, 17:56 Liga 2
Pe aceeași temă