CSC Dumbrăvița a legitimat încă un jucător, un mijlocaș care până acum și-a urmat tatăl la trei echipe din prima ligă pe care le-a antrenat

Anda DELIU 16 Aug. 2023, 14:37 Liga 2
CSC Dumbrăvița a legitimat încă un jucător, un mijlocaș care până acum și-a urmat tatăl la trei echipe din prima ligă pe care le-a antrenat

CSC Dumbrăvița a reușit, în sfârșit, să legitimeze un jucător care se pregătea cu echipa deja de câteva săptămâni. David Croitoru este acum cu actele în regulă alb-verde și va putea juca în Liga 2, după ce în ultimii ani a fost legitimat la cluburile de prima ligă unde antrena fără licență tatăl său, Marius Croitoru.

David Croitoru, legitimat de CSC Dumbrăvița

David Croitoru este mijlocaș central și a împlinit săptămâna trecută 20 de ani, în data de 9 august. El a debutat foarte tânăr în prima ligă, la FC Botoșani, la data de 1 august 2020, cu opt zile înainte de împlini 17 ani. S-a datorat în primul rând faptului că antrenor era chiar tatăl său.

De altfel, el s-a și format la juniorii de la FC Botoșani, club unde tatăl său a jucat și a început cariera de antrenor, pentru care nu și-a dobândit încă licență. Anterior, când era mai mic, Croitoru a fost legitimat și la juniorii de la ACS Poli (club între timp intrat în procedura de faliment), când tatăl său era la formația din Banat.

Ulterior, pe măsură ce tatăl său avea angajamente cu alte cluburi, și David Croitoru s-a mutat la acestea. În acest context, fotbalistul a fost la U Craiova 1948 SA și la Campionii FC Argeș.

Până acum a fost doar la echipe la care tată său, Marius Croitoru, era antrenor

Altfel, deși tânărul Croitoru se poate lăuda că are legitimări la trei cluburi în cariera sa, până la vârsta împlinită recent, nu la fel se poate spune de prezențele sale pe teren pentru acestea.

351 din cele 353 de minute pe care le-a strâns în teren în Liga 1, în 20 de meciuri, au fost la FC Botoșani în trei sezoane. Cele mai multe, 249, în ediția 2020-2021.

În ediția 2022-2023 a fost pentru început la ”FC U” Craiova, unde a prins banca de rezerve de șase ori, iar apoi l-a urmat pe tatăl său la Campionii FC Argeș, unde a prins 2 minute într-un meci și a de alte cinci ori a fost rezervă.

Acum, pentru a juca, de data aceasta fără tatăl său în staff, a ajuns la CSC Dumbrăvița.

Legitimarea lui s-a produs mai greu, deoarece s-a stat după acte de la CFC Argeș. Astfel, Dumbrăvița a jucat meciul cu hunedorenii de la Corvinul, singurul disputat în acest început de sezon de Liga 2 din care au trecut două etape.

  • Vara aceasta, la CSC Dumbrăvița au mai ajuns: Paul Toroc, Nenad Lalic, Darius Țieranu, Vlad Băluțoiu, Nicolae Sofran, Fabiano Cibi, Răzvan Ristin, Andrei Toroc, Răzvan Neag, David Jorz, Bogdan Sima, Bruce Nortey, Paul Mercioiu și Mykhailo Plokhotnyuk.

Croitoru ar putea debuta astăzi la CSC Dumbrăvița, în meciul cu CSC Ghiroda şi Giarmata Vii, din cadrul Turului 3 al Cupei României.

Foto: Răzvan Păsărică (Sport Pictures) și CSC Dumbrăvița

https://liga2.prosport.ro/seria-1/programul-etapei-a-3-a-a-ligii-2-19280616

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cosmin-stan-satisfacut-de-egalul-cu-corvinul-obtinut-de-dumbravita-19280268

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csc-dumbravita-si-corvinul-au-remizat-0-0-in-etapa-a-2-a-a-ligii-2-19280069

Anda DELIU 16 Aug. 2023, 14:37 Liga 2
Pe aceeași temă