Înfrângere la scor de neprezentare cu CSM Slatina pentru CSC Dumbrăvița. ”Ceea ce s-a lucrat la antrenament nu s-a respectat la meci”

Anda DELIU 11 Nov. 2023, 17:58 Liga 2

CSC Dumbrăvița a pierdut cu scorul de 0-3 în deplasare la CSM Slatina, în etapa a 13-a a Ligii 2, după un meci destul de anost și cu un penalty aproape incredibil.

Timișenii nu l-au avut pe Cosmin Stan pe bancă la acest meci, deoarece antrenorul a fost suspendat pentru cumul de cartonașe galbene, așa că de indicații tactice s-a ocupat preparatorul fizic Alexandru Albert, care a spus după meci că echipa nu a respectat planul tactic.

CSM Slatina a dominat tot meciul cu Dumbrăvița

CSC Dumbrăvița nu s-a prezentat deloc grozav în Oltenia. După un șut al lui Tănase care l-a pus pe Velcu la lucru, în minutul 21, gazdele au deschis scorul. Abel Stan a centrat din dreapta, iar Valentin Alexandru a reluat de la bara a doua, după ce Amariei nu au reușit să-l blocheze. Deși au avut o fază fixă dintr-o poziție bună, dumbrăvițenii nu au pus pericol, deși a executat Gladun, un obișnuit al fazelor fixe. Toroc a apărat un șut bun al lui Călin Toma, fostul ripensist, în minutul 33, iar, pe final, oltenii au fost periculoși, dar Valentin Alexandru nu a putut face mai mult în careul mic, la o minge trimisă acolo de Mitran.

Repriza a doua de somnifer, până s-a marcat

Publicul slătinean a putut să intre în dispoziția somnului de după-amiază în repriza a doua, deoarece, pe ploaia de noiembrie, timp ce 30 de minute nu s-a jucat mai nimic. Paul Toroc a spart monotonia în minutul 80. După ce a prins un balon, ajuns la el în urma unei centrări din dreapta, Toroc s-a enervat înainte să degajeze și i-a pus piedică lui Sălcianu. S-a dat, evident, penalty, iar Dorin Toma a transformat.

Scorul final s-a stabilit în minutul 85, după un contraatac. Claudiu Dragu a pătruns în careu și a trimis în ”ațe”.

Alexandru Albert a dat indicații în locul lui Cosmin Stan: ”Meciul de azi trebuie să fie o lecție pentru noi toți”

Alexandru Albert a precizat că echipa a abordat meciul greșit. Este al treilea meci consecutiv fără gol marcat pentru alb-verzi.

”Din păcate, primul lor gol a venit chiar la prima lor apariție în careu. A centrat jucătorul lor de pe dreapta, pe ploaie, și aproape că ne-am băgat mingea singuri în poartă. Cei de la Slatina, cred că au fost mai pragmatici. A venit și acel penalty, care a fost cum a fost din păcate, neanunțat de nimic. Iar golul al treilea ne-a prins deja bramburiți. Concluzia principală e că nu au fost respectate sarcinile astăzi, ceea ce s-a lucrat la antrenament nu s-a respectat la meci. Cosmin Stan le-a cerut să nu apeleze la mingi lungi, să joace pe jos, dar au făcut exact opusul. Pentru Slatina, a fost ușor să distrugă jocul, fundașii lor centrali și cei laterali au jucat din una-două atingeri pe un astfel de teren. Din păcate, nu avem nici acei jucători cu talie care să ne câștige mingi în atac. Meciul de azi trebuie să fie o lecție pentru noi toți”, a spus Albert, citat de site-ul clubului.

CSC Dumbrăvița, în eșecul cu CSM Slatina: P. Toroc – Amariei, Lalic (Zaluschi 46’), Zurbagiu (cpt.), Țieranu, Gladun – Ristin ( Cibi 39’), Salhi, Tănase (Martinov 66’) – Paulevici, Plokhotnyuk (Sofran 46’). Rezerve neutilizate: Trifon – Ghinescu, Băluțoiu, Tismonar.

”Am pierdut pentru că nu am jucat ce trebuie. Nici ei nu au jucat extraordinar, dar au fost mai pragmatici”

Preparatorul fizic al CSC Dumbrăvița a mai precizat că s-a simțit și lipsa ”principalului”.

”A contat și absența de pe margine a lui Cosmin. Probabil că n-am reușit să le transmit jucătorilor energia pe care de obicei o transmite Cosmin. E un factor, dar nu unul decisiv pentru înfrângerea de azi. Am pierdut pentru că nu am jucat ce trebuie. Nici ei nu au jucat extraordinar, dar au fost mai pragmatici, au reușit să profite de puținele ocazii pe care le-au avut. Până la urmă, fotbalul de aceea e frumos, pentru că în următoarea săptămână ai ocazia de a-ți readuce zâmbetul pe buze”, a mai spus Albert.

După alte pauze la care antrenorul a spus că nu e nevoei de amical, acum va fi un joc de verificare la Arad, cu UTA. ”Cred că această pauză pică bine în acest moment. Putem lucra mai mult pe tot ce înseamnă parte tactică. Vom avea și un joc amical cu UTA, un antrenament foarte bun pentru noi. Putem aborda în liniște partea tactică pentru a da tot ce putem la următorul meci, cel cu Gloria Buzău. Astăzi nu am fost noi, n-am fost inspirați, a lipsit și Cosmin… Au fost mai mulți factori, dar până la urmă totul s-a jucat pe teren”, a conchis Albert.

CSC Dumbrăvița, pe locul 8 în Liga 2, va mai avea meciuri cu Gloria Buzău și CFC Argeș în 2023

CSC Dumbrăvița e la a doua etapă la rând în care nu mai e pe loc calificabil în play-off, unde în acest sezon, în 13 runde, a fost de opt ori.

Trupa timișeană este acum pe locul 8, cu 19 puncte, la egalitate cu Ceahlăul (locul 7) și mai poate pica cel mult o poziție în clasament, în funcție de ce rezultat se înregistrează în Steaua – FK Miercurea Ciuc, programat luni.

Urmează o nouă pauză în campionat, a treia și ultima în acest an 2023, după care CSC Dumbrăvița va avea meci acasă cu Gloria Buzău (locul 5, 22 puncte). Ulterior, va mai avea un joc în deplasare la Mioveni, cu CFC Argeș.

Foto: NewsFlux

https://liga2.prosport.ro/seria-1/daniel-oprescu-si-a-laudat-jucatorii-dupa-ce-csm-slatina-a-trecut-de-csc-dumbravita-3-0-in-etapa-13-din-liga-2-19292653

https://liga2.prosport.ro/seria-1/penalty-stupid-facut-de-portarul-dumbravitei-in-meciul-cu-slatina-19292642

https://liga2.prosport.ro/seria-1/meciuri-si-rezultate-etapa-13-liga-2-19292572

https://liga2.prosport.ro/seria-1/adrian-mihalcea-analiza-campionii-fc-arges-unirea-slobozia-scor-0-1-in-etapa-13-din-liga-2-19292635

https://liga2.prosport.ro/liga-3/rezultate-si-marcatori-meciuri-etapa-12-liga-3-19292425

https://liga2.prosport.ro/seria-1/momente-grele-pentru-viorel-ion-fostul-fotbalist-si-antrenor-buzoian-a-suferit-un-accident-vascular-cerebral-mesajul-fiicei-sale-19292634

Anda DELIU 11 Nov. 2023, 17:58 Liga 2
Pe aceeași temă