CSC Dumbrăvița a comunicat numele a nouă jucători cu care nu mai continuă în noul sezon. Numărul lor ar putea crește

Anda DELIU 27 Jun. 2024, 16:24 Liga 2
CSC Dumbrăvița a comunicat numele a nouă jucători cu care nu mai continuă în noul sezon. Numărul lor ar putea crește

CSC Dumbrăvița se va reuni luni, 1 iulie 2024, și a anunțat abia acum, oficial, de ce jucători se desparte în această vară, la o lună și jumătate de la disputarea ultimul meci oficial din sezonul 2023-2024 de Liga 2.

Lista include nouă fotbaliști, dar numărul plecărilor ar putea crește cu cel puțin încă un nume.

  • Și în iarnă, CSC Dumbrăvița se despărțea de mulți jucători și avea să aibă emoții în a reuși menținerea în Liga 2, lucru recunoscut de curând de managerul Florin Macavei.

Unii jucători de care CSC Dumbrăvița s-a despărțit au deja echipe noi!

Practic, prima plecare s-a oficializat în prima lună a anului 2024. Fundașul stânga (la origine fundaș central) Cosmin Gladun, intrat atunci în ultimele șase luni de contract, semna cu Campionii FC Argeș, însă piteștenii n-au obținut la acel moment mutarea sa imediată, deși s-a tot insistat. Contractul cu jucătorul de 22 de ani a intrat de acum în vigoare, numai că Gladun nu a mai ajuns la CFC Argeș, ci a fost împrumutat la nou-promovata în prima ligă Gloria Buzău!

Apoi, portarul Paul Toroc a fost anunțat din 7 iunie ca achiziție de CSM Slatina. Fost la Ripensia, goalkeeperul în vârstă de 20 de ani a fost unul dintre cei mai buni jucători ai alb-verzilor în partea a doua a sezonului recent încheiat. A fost luat de echipa lui Daniel Oprescu prin plata grilei de formare, căci Dumbrăvița îl utiliza cu statut de jucător amator. Așa cum l-a pierdut gratis pe fratele mai mic al lui Paul, Andrei Toroc, luat de Bologna.

La polul opus, cu zero goluri marcate în 7 meciuri jucate în Liga 2 pentru CSC Dumbrăvița, atacantul de 31 de ani Cristian Gavra revine la Șoimii Lipova, de unde, aparent, fusese împrumutat în iarnă.

Tismonar, Nortey, Neag și Jorz sunt la final de împrumut la Dumbrăvița

Alți jucători nu continuă pentru că sunt și ei la final de împrumut, iar dumbrăvițenii nu îi mai doresc. Un caz local este Alexandru Tismonar, de meserie fundaș stânga. Ajuns la 22 de ani, a fost împrumutat de câțiva ani de la Ripensia.

Nici mijlocașul ofensiv ganez Bruce Nortey nu continuă la trupa din Banat. El era împrumutat de la UTA.

La echipa de seniori nu vor continua nici doi fotbaliști împrumutați de la clubul de juniori cu care alb-verzii colaborau, Galaxy, al lui Silviu Bălace și un colaborator de-ai său. Este vorba de mijlocașul Răzvan Neag și de colegul de generație și post David Jorz, ambii de 17 ani.

Alții termină contractul

La final de înțelegere sunt și fundașul central de 28 de ani venit în iarnă de la CSM Reșița, Andrei Răuță, dar și portarul Șerban Secoșan, de 17 ani, luat liber în iarnă de la FCU Craiova.

  • Tudor Moțiu vrea și el să plece de la CSC Dumbrăvița. Fundașul central de 20 de ani este nemulțumit că nu a fost utilizat. Comisia FRF la care s-a adresat i-a amânat următorul termen de judecată pentru data de 2 iulie, după reunirea echipei.

Puține transferuri la trupa manageriată de Florin Macavei

La capitolul achiziții, CSC Dumbrăvița a făcut până acum puține mutări.

Au semnat Luca Bodri, revenit la echipă, Ion Vasluian și Alin Burdeț. Altfel, împrumutul lui Răzvan Ristin de la UTA a fost prelungit.

Totodată, trupa manageriată de Florin Macavei și-a completat și programul de amicale, urmând ca în data de 24 iulie să întâlnească echipa din Liga 3 Progresul Pecica.

Comunicatul CSC Dumbrăvița privind despărțirile de jucători:

”Echipa noastră de fotbal nu se va baza în sezonul 2024/2025 din Liga 2 pe mai mulți jucători ce au făcut parte din lot la finalul stagiunii precedente.

În continuare, vă prezentăm lista detaliată a celor care nu continuă în alb-verde, mulțumindu-le tuturor, pe această cale, pentru colaborare:

ALEXANDRU TISMONAR – final de împrumut de la Ripensia Timișoara;

BRUCE NORTEY – final de împrumut de la UTA;

CRISTIAN GAVRA – final de contract;

ANDREI RĂUȚĂ – final de contract;

COSMIN GLADUN – final de contract;

ȘERBAN SECOȘAN – final de contract;

PAUL TOROC – schimbare de către alt club a statutului din amator în profesionist;

RĂZVAN NEAG – revine la Galaxy Timișoara;

DAVID JORZ – revine la Galaxy Timișoara;

Până la începutul noii stagiuni, sunt posibile și alte plecări din rândul jucătorilor ce au încheiat sezonul 2023/2024 la clubul nostru, despre care vom comunica, dacă va fi cazul, odată cu clarificarea situației jucătorilor în cauză.

Pe această cale, reamintim că orice modificare din lot va fi comunicată oficial de clubul nostru odată cu clarificarea tuturor detaliilor contractuale și finalizarea eventualelor negocieri (fie că e vorba despre plecări sau veniri).”

Foto: CSC Dumbrăvița

Anda DELIU 27 Jun. 2024, 16:24 Liga 2
Pe aceeași temă