CS Mioveni confirmă problemele financiare înainte de startul Ligii 2, dar pregătește două achiziții importante. Claudiu Cojocaru: ”Nu se pune problema să nu terminăm sezonul”

Andrei PASCU 31 Jul. 2023, 15:04 Liga 2
CS Mioveni confirmă problemele financiare înainte de startul Ligii 2, dar pregătește două achiziții importante. Claudiu Cojocaru: ”Nu se pune problema să nu terminăm sezonul”

CS Mioveni are probleme financiare în urma retrogradării în Liga 2. Președintele executiv Claudiu Cojocaru, numit recent, săptămâna trecută, în locul lui Constantin Stancu, a confirmat aspectul, dar a declarat că se va rezolva situația în perioada următoare.

Clubul din Mioveni va primi în continuare bani de la Consiliul Local Mioveni, dar mai e nevoie să găsească sprijin financiar privat.

CS Mioveni, cu probleme financiare înainte de startul sezonului de Liga 2

Primarul Ion Georgescu a declarat că nu va mai sprijini la fel de mult ca în anii trecuți CS Mioveni, prin banii alocați de la Consiliul Local Mioveni, dar echipa va primi o sumă și pentru stagiunea 2023/2024 de Liga 2.

În mod cert, nu mai e vorba de sumele alocate pe vremea în care CS Mioveni evolua în SuperLiga României, motiv pentru care este nevoie și de atragerea sponsorilor privați.

Claudiu Cojocaru a declarat că, în această perioadă, se încearcă atragerea unor companii care vor să își asocieze, cumva, mai mult sau mai puțin, imaginea cu CS Mioveni. O pierdere importantă pentru echipă este și cea a drepturilor de televizare, care conturau semnificativ bugetul până acum.

”Sunt, în momentul de față, niște probleme financiare, dar avem proiectul de finanțare aprobat(n.r. – către Consiliul Local Mioveni). Nu se pune problema să nu continuăm. Domnul primar iubește sportul, noi, la CS Mioveni, mai avem și tenis de masă, suntem în prima ligă, la judo avem performanțe notabile. Domnul primar iubește sportul în general și este un bun gospodar.

Se găsesc greu oameni cu bani care să investească în sport. Proiectul de finanțare ne obligă să aducem și bani privați, dar nu sunt foarte mulți. Încercăm să avem expunere cât mai mare la televizor și să îi atragem prin alte mijloace.

După o retrogradare, la orice echipă e un șoc, plus că nu mai vin banii din televizări. Ușor-ușor vor stabiliza lucrurile, vor intra în normalitate. Încercăm să mai aducem doi-trei jucători cu experiență, nu s-a terminat perioada de transferuri”, a spus Claudiu Cojocaru la Sport Total FM.

CS Mioveni nu are ca obiectiv revenirea în SuperLigă

CS Mioveni nu are ca obiectiv declarat promovarea. Conducătorul a recunoscut că sezonul care stă să înceapă este unul de tranziție, în care se dorește asigurarea liniștii financiare, dar și promovarea unor tineri din propria pepinieră.

E printre cele mai grele perioade din viața echipei, dar nu îmi fac griji. Sunt în club din 2002, știu ce se întâmplă pe la club. Noi avem o echipă, un staff administrativ care colaborează. Nu mi-e frică, am încredere în mine și cred că vom lua cele mai bune decizii.

Acesta e un an de tranziție, să ne stabilizăm financiar. Avem jucători buni la juniori, pe care îi vom promova și poate așa vom lua bani de pe urma lor, de pe urma vânzărilor de jucători”, a mai spus Claudiu Cojocaru.

CS Mioveni începe sezonul contra Gloriei Buzău

În perioada de pregătire premergătoare startului de Liga 2, CS Mioveni a disputat șase meciuri amicale, înregistrând următoarele rezultate: 3-0 cu ACS Muscelul Câmpulung Elite, 0-2 cu CSM Slatina, 2-1 cu Progresul Spartac, 0-0 cu Corvinul Hunedoara, 0-1 cu Campionii FC Argeș și 1-3 cu CS Afumați.

Clubul din Mioveni va debuta în Liga 2 cu un joc acasă, contra Gloria Buzău, programat marți, 8 august, de la ora 18:30. Ulterior va avea și primul duel considerat în deplasare, contra Campionii FC Argeș, dar care va disputa confruntările de pe teren propriu tot la Mioveni.

Foto: CS Mioveni și Sportul argeșean

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cs-mioveni-si-a-schimbat-presedintele-executiv-constantin-stancu-a-explicat-motivul-pentru-care-a-renuntat-la-aceasta-functie-dupa-zece-ani-si-ce-va-face-in-continuare-directorul-de-marketing-noul-19278065

https://liga2.prosport.ro/seria-1/concordia-chiajna-inca-un-sezon-in-liga-2-19278550

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ceahlaul-a-castigat-amicalul-cu-csm-bacau-19278526

https://liga2.prosport.ro/seria-1/viitorul-pandurii-a-remizat-cu-phoenix-buzias-19278520

https://liga2.prosport.ro/liga-3/sanatatea-cluj-are-un-nou-antrenor-francisc-dican-19278488

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fk-miercurea-ciuc-amical-cu-afc-odorheiu-secuiesc-19278479

https://liga2.prosport.ro/seria-1/unirea-slobozia-succes-la-scor-in-amicalul-cu-metalul-buzau-19278471

Andrei PASCU 31 Jul. 2023, 15:04 Liga 2
Pe aceeași temă