CS Mioveni și-a schimbat președintele executiv. Constantin Stancu a explicat motivul pentru care a renunțat la această funcție după zece ani și ce va face în continuare. Directorul de marketing, noul șef al clubului

Marius ANGHEL 26 Jul. 2023, 14:12 Liga 2

CS Mioveni a organizat miercuri, 26 iulie, o conferință de presă în care și-a prezentat oficial noul antrenor principal și cei doi secunzi ai acestuia, dar și faptul că președintele executiv va deveni manager sportiv, iar directorul de marketing urcă în postura de președinte executiv.

Dumitru Olteanu, despre schimbările de la CS Mioveni: ”A trebuit să reconstruim totul din mers, într-o perioadă destul de scurtă”

Președintele Consiliului Director al CS Mioveni, Dumitru Olteanu, a deschis conferința de presă. Acesta a vorbit despre schimbările făcute la club după retrogradarea din prima ligă, despre noul staff tehnic, dar și despre alcătuirea noului lot de jucători.

”A fost o perioadă agitată la CS Mioveni, în care au fost multe modificări în cadrul clubului nostru. Mă refer la nivel de lot de jucători, de conducere tehnică și o schimbare și la nivel de conducere administrativă. Am avut o perioadă dificilă, în care nu am reușit să ne menținem în Liga 1, a trebuit să reconstruim totul din mers, într-o perioadă destul de scurtă.

Pentru conducerea tehnică ne-am orientat la o echipă din Argeș, cu băieți tineri, cu dorință de afirmare și, cred, cu convingerea de a face performanță. Le doresc multă baftă și succes în activitatea pe care o vor desfășura la clubul nostru.

La nivel de lot de jucători, după terminarea campionatului au rămas în cadrul clubului aproximativ șase jucători din lotul trecut, plus cei doi – trei juniori pe care i-am promovat în campionatul trecut. A trebuit să refacem lotul aproape în întregime. Am adus jucători împrumutați la Liga a 2-a, Liga a 3-a, trei-patru, câți aveam împrumutați, am promovat încă doi-trei juniori din cadrul Centrului de Copii și bineînțeles că a trebuit să aducem încă șapte-opt-zece jucători la nivel de Liga a 2-a, jucători care sper și cred că ne vor ajuta în această perioadă. În proporție de 90 la sută lotul este conturat. Vor mai fi mici modificări în perioada următoare”, a spus Olteanu.

Constantin Stancu nu va mai fi președinte executiv la CS Mioveni, după zece ani

Conducătorul clubului argeșean a spus, aproape izbucnind în plâns, și faptul că președintele executiv Constantin Stancu a solicitat să nu mai ocupe această funcție, după zece ani, deoarece problemele de sănătate pe care le are nu-i permit să își îndeplinească în întregime rolul. În locul său s-a decis promovarea directorului de marketing Claudiu Cojocaru.

”Ieri a avut loc un Consiliu Director, am analizat toate variantele și am ajuns la concluzia că cea mai bună variantă pentru noi, pentru club, în momentul de față, este Cojocaru Claudiu, director de marketing, director sportiv, cunoaște toate amănuntele din substratul fotbalului românesc, e tânăr, credem în el. Atât eu, cât și președintele Stancu avem mare încredere în el. Sper că va fi persoana potrivă să muncească exact cu a făcut-o domnul Stancu, pentru că moștenește un scaun greu. Îi doresc mult succes”, a spus Dumitru Olteanu despre schimbarea care a avut loc în cadrul conducerii administrative a clubului.

”Telu” Stancu va continua ca manager sportiv

Tot Olteanu a dezvăluit faptul că Stancu va continua la club ca manager sportiv.

”Vreau să le urez succes noilor antrenori, este un campionat dificil pentru noi, pentru că, practic, o luăm aproape de la zero și nu este un campionat ușor. Sper ca lucrurile să meargă bine și să îndeplinim obiectivul nostru în acest an, de menținere în Liga a 2-a (n.r. – locurile 8-12 a suflat Dumitru Olteanu), a spus, la început, Constantin Stancu.

”Privind situația mea, în ultimii doi ani de zile am avut destul de multe probleme de sănătate. Sunt operat la coloană. Probabil că după investigațiile pe care trebuie să le fac în continuare, în luna următoare, s-ar putea să mai fie nevoie de o intervenție. Am decis și am cerut domnului președinte al Consiliului Director să mă retrag din această funcție, pentru că este o funcție în care trebuie să participi șapte zile din șapte, nu ai un program care să te scutească de zile, să nu ai de lucru. Este un club important și la nivel de județ, și la nivel de țară, este un club respectat, cu patru secții și este foarte mult de lucru. De aceea am solicitat acest lucru și am găsit înțelegere, după 10 ani alături de echipa administrativă, în care am avut și multe realizări, am avut și probleme foarte multe. În continuare o să rămân în cadrul clubului, cu un program care să nu mă solicite în fiecare zi, la un program de diminițeană până după-amiază, seara. Voi avea un program puțin mai lejer, pe alte probleme, mai mult probleme tehnice, despre fotbal, echipa mare, Centrul de copii, niște lucruri care pentru mine sunt importante și sper să fiu de folos în continuare clubul.
Vreau să mulțumesc nu numai colegilor mei din stafful administrativ, vreau să mulțumesc tuturor celor care au fost angajați, cu care am lucrat în această perioadă, tuturor celor cu care am colaborat pe parcursul acestor ani. Vreau să mulțumesc foarte mult tuturor consilierilor care au fost alături de acest club, consilierilor locali care au făcut parte din acest Consiliul Local pe parcursul celor zece ani de zile. Și, nu în ultimul rând, domnului primar, pentru susținerea pe care am avut-o din partea dânsului. Vreau să le mulțumesc foarte mult”, a spus Stancu ce l-a făcut să renunțe la poziția de președinte.

Claudiu Cojocaru este noul președinte executiv al CS Mioveni

Noul președinte executiv al CS Mioveni a fost ales Claudiu Cojocaru, cel care a fost director sportiv al clubului, iar ultima dată a îndeplinit rolul de director de marketing.

”Vreau să vă mulțumesc pentru încrederea acordată. Pentru mine, domnul Stancu e un idol, ca să spun așa, am învățat numai lucruri bune, nu am învățat nimic rău de la dânsul. E un exemplu pentru mine. Sper să-i continui munca bună pe care a depus-o, îl asigur că înainte de funcție suntem oameni și în continuare o să fiu cu dânsul la fel cum am fost și până acum și în continuare o să ne ajute pentru bunul mers al lucrurilor la club. Vreau să mulțumesc și domnului primar, că are încredere, și Consiliului Local. Sper să susțină în continuare echipa. E un moment greu, după o retrogradare din Liga 1 nu e cel mai bun moment, dar vă asigură că o să muncesc 24 din 24, 7 din 7 ca lucrurile să meargă pe un drum bun. De muncit, trebuie să muncim, echipa e tânără, nu o să mai fie ca în anii precedenți de Liga 2, să ne batem la promovare, cu lotul pe care îl avem, cu jucători tineri. Trebuie să fim conștienți și să nu punem presiune pe ei pentru locurile fruntașe, dar, cu siguranță, noi ne dorim să fim cât mai sus în clasament”, au fost primele declarații ale lui Cojocaru în postura de președinte executiv.

În cadrul conferinței de presă au vorbit și noul antrenor principal al echipei, Constantin Schumacher, cât și cei doi antrenori secunzi din stafful său, Andrei Mărgăritescu și Iulian Tameș. Nu a fost prezent și Iulian Ilie, antrenor cu portarii, singurul care a rămas la echipă din stafful vechi. Ce au spus aceștia vom scrie într-un articol viitor.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ca-la-noi-la-nimeni-liga-2-din-romania-versus-structurile-esaloanelor-secunde-din-celelalte-tari-care-apartin-de-uefa-sub-lupa-lui-razvan-toma-19277899

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cs-mioveni-si-corvinul-egale-intr-un-joc-amical-19277841

https://liga2.prosport.ro/seria-1/video-frf-stabileste-astazi-programul-meciurilor-noului-sezon-de-liga-2-sezon-2023-2024-19277624

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cs-mioveni-victorie-intr-un-amical-cu-progresul-spartac-19277301

Marius ANGHEL 26 Jul. 2023, 14:12 Liga 2
Pe aceeași temă