Lovitură pentru CS Mioveni: nu și-a achitat baremurile de la ultimul meci de acasă și a fost sancționată cu neprogramarea în campionat

Marius ANGHEL 13 Nov. 2023, 18:38 Liga 2
Lovitură pentru CS Mioveni: nu și-a achitat baremurile de la ultimul meci de acasă și a fost sancționată cu neprogramarea în campionat

Problemele financiare de la CS Mioveni ies în față și ar putea să înceapă să afecteze echipa condusă de Constantin Schumacher, aflată pe locul 4 în Liga 2 după 13 etape, o poziție peste așteptările de la începutul sezonului.

Argeșenii, care resimt din plin reținerea primarului orașului, șeful instituției care e principal finanțator al clubului, nu au avut bani să achite baremul de arbitraj și pe cel al observatorilor la ultimul joc de acasă, astfel că, pentru moment, s-au ales cu o neprogramare în campionat.

Următorul meci în Liga 2 are loc peste două săptămâni, astfel că CS Mioveni are timp să-și achite datoria și să fie programată pentru întâlnirea cu Metaloglobus București.

CS Mioveni, neprogramată în Liga 2 din cauza neachitării baremurilor

CS Mioveni nu a achitat la finalul jocului cu CS Tunari, câștigat cu scorul de 4-0, în urmă cu două săptămâni, pe teren propriu, în etapa a 12-a a Ligii 2, baremurile cuvenite arbitrilor și observatorilor, acest lucru nu s-a întâmplat nici ulterior, astfel că situația sa a ajuns pe masa Comisiei de Disciplină și Etică a FRF, care în ședința din 13 noiembrie a luat un verdict așa cum precizează regulamentul.

Clubul argeșean a fost neprogramat în campionat până când își va achita datoria.

”În temeiul art. 83/12 din RD, clubul CS Mioveni se sancționează cu Neprogramarea echipei la jocurile oficiale următoare până la achitarea baremurilor cuvenite arbitrilor și observatorilor de joc”, este verdictul Comisiei de Disciplină și Etică a FRF în ședința din 13 noiembrie.

Ce spune ”Articolul 83 | Nerespectarea obligaţiilor de organizare a jocurilor” din ”Regulamentul disciplinar” al FRF: ”12. Neplata baremurilor cuvenite arbitrilor şi observatorilor în termenul regulamentar, a altor cheltuieli şi a penalităţilor, se sancţionează cu neprogramarea echipei respective la jocurile oficiale următoare până la achitarea acestora.”

  • La meciul cu CS Tunari, arbitru central a fost Dorin Burloiu (Galaţi), iar arbitri asistenți au fost Răzvan Claudiu Tudor (Bucureşti) și Marilena Cătălina Nan (Alexandria). Arbitru de rezervă a fost Cosmin Fuior (Mircea-Voda – Brăila), în timp ce observator de arbitri a fost Petre Radu (Bucureşti). Delegatul jocului a fost Cristian Petrean (Hunedoara).
La începutul și finalul meciului cu CS Tunari, jucătorii de la CS Mioveni au avut un mesaj față de primarul orașului, reținut după ce a fost prins în flagrant înapoind o mită luată cu ceva timp în urmă.

CS Mioveni se află pe locul 4 în Liga 2, cu șanse mari de accedere în play-off, unde ar prinde cel puțin barajul de promovare în SuperLigă

CS Mioveni este pe locul 4 în Liga 2 după 13 etape, cu 23 de puncte acumulate, și este una dintre pretendentele la accederea în play-off, chiar dacă, la începutul sezonului, anunța că își dorește o menținere în eșalon. A urmat apoi o serie de achiziții importante, de jucători cu experiența inclusiv a primei ligi, și rezultatele se văd.

Dacă va prinde cel puțin un loc de accedere în play-off-ul de promovare, atunci CS Mioveni va ajunge cel puțin la barajul de promovare, fiindcă cel puțin două formații fără drept de a urca în SuperLigă, liderul CSC Șelimbăr și a doua clasată Corvinul Hunedoara, sunt ca și calificate în această fază a campionatului.

Daniel Toma se bucură alături de antrenorul Constantin Schumacher după un gol marcat în meciul dintre Chindia Târgoviște și CS Mioveni, scor 0-2.

CS Mioveni, neprogramată în acest moment pentru meciul cu Metaloglobus

În Liga 2 este pauză weekendul următor, campionatul fiind întrerupt pentru a treia oară în acest sezon pentru meciurile echipelor naționale. CS Mioveni trebuie să achite oricând în perioada imediat următoare datoria înregistrată la jocul cu CS Tunari și va fi programată în campionat. Echipa mai are de disputat în 2023 două jocuri, acasă cu Metaloglobus București și în deplasare la Unirea Dej. Ultimele patru etapei din sezonul regular vor avea loc în primăvara anului viitor.

Dacă nu-și va achita baremurile, atunci CS Mioveni va rămâne în continuare neprogramată în campionat. Dacă nu va juca două meciuri, atunci echipa va fi exclusă din competiție, iar rezultatele ei din acest sezon vor fi anulate, fapt care ar da peste cap clasamentul.

  • CS Mioveni a retrogradat în vară din prima ligă, după două sezoane consecutive petrecute acolo, în premieră. Alături de ea au retrogradat Campionii FC Argeș și Chindia Târgoviște, formații care nu au probleme financiare curente, însă, cu toate acestea, sunt în partea a doua a clasamentului și riscă ratarea play-off-ului, obiectiv pe care și l-au impus din startul sezonului.
  • În ultima etapă, a 13-a, CS Mioveni a câștigat chiar la Târgoviște, cu Chindia, cu scorul de 2-0.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/nationale/jucatorii-din-liga-2-convocati-la-actiunea-nationalei-romaniei-u21-19292795

https://liga2.prosport.ro/seria-1/meciuri-si-rezultate-etapa-13-liga-2-19292572

https://liga2.prosport.ro/seria-1/horia-mladinovici-a-anulat-un-offside-in-chindia-cs-mioveni-19292473

https://liga2.prosport.ro/seria-1/constantin-schumacher-reactie-dupa-chindia-targoviste-cs-mioveni-19292439

Marius ANGHEL 13 Nov. 2023, 18:38 Liga 2
Pe aceeași temă