CS Mioveni n-a stat la discuții cu CS Tunari! Victorie zdrobitoare și rămâne pe loc de play-off. Reacția lui Constantin Schumacher și ce a spus de primul gol al lui Mihai Costea

Andrei PASCU 04 Nov. 2023, 15:04 Liga 2

CS Mioveni a mai reușit un rezultat pozitiv în Liga 2, în etapa a 12-a, 4-0 cu CS Tunari, o echipă care tinde însă la salvarea de la retrogradare, într-un duel care a avut loc pe terenul propriu, la Mioveni.

Trupa lui Constantin Schumacher a demonstrat din nou că poate face mai mult decât obiectivul declarat, salvarea de la retrogradare, fiind în rândul locurilor de play-off în Liga 2.

CS Mioveni, victorie zdrobitoare contra CS Tunari, 4-0, în etapa a 12-a de Liga 2

CS Mioveni este una dintre echipele văzute cu emoțiile retrogradării la începutul stagiunii de Liga 2, dar Constantin Schumacher a reușit să omogenizeze rapid lotul, să îi facă pe jucători să evolueze de parcă se cunosc de mai mult timp, deși în vară au avut loc schimbări mari.

Echipa din Mioveni a condus încă din primele minute ale întâlnirii, din minutul 14, când Andrei Trașcu a punctat spectaculos, cu o execuție de la 20 de metri. Datorită momentului psihologic, după cum a declarat și Constantin Schumacher la finalul întâlnirii, gazdele au mai marcat un gol până la finalul primei părți, prin Daniel Șerbănică, în minutul 44.

În repriza a doua, CS Mioveni a înscris prin Valentin Coșereanu, în minutul 58, dar și prin Mihai Costea, în minutul 79.

  • CS Mioveni, contra CS Tunari: Fl. Croitoru – Gogor, Trașcu (Tomozei 73′), Ignat, R. Garutti (Dandea 73′), Șerbănică (cpt.) – Coșereanu (Văsălie 60′), D. Toma – Massaro, Duțan (Guțea 60′) – Blănaru (Mih. Costea 60′)
    Rezerve neutilizate: Val. Sima – Pleșa, Căprescu, Bolohan

Constantin Schumacher, încântat de victoria obținută de CS Mioveni contra CS Tunari

Constantin Schumacher a avut un discurs echilibrat la final. I-a lăudat pe jucători pentru faptul că au tratat serios adversarul, că nu l-au luat de sus, dar a evidențiat și faptul că, până la urmă, CS Tunari este o echipă din subsolul clasamentului de Liga 2.

Deși primarul orașului Mioveni este anchetat de DNA, se pare că această problemă nu apasă momentan pe CS Mioveni, care își vede de treabă, de latura sportivă, să aibă rezultate cât mai bune în Liga 2. Așa s-a întâmplat și cu CS Tunari, când jucătorii au și afișat, din nou, un mesaj pentru edil.

CS Mioveni, mesaje de susținere pentru primarul Ion Georgescu

Respectăm omul Ion Georgescu”, a fost mesajul afișat și ținut de jucătorii și stafful tehnic al CS Mioveni. De altfel, în vestiar, după meci, numele primarului a fost scandat de echipă.

Pentru mine a fost un meci tensionat, mă așteptam să fie un meci mai dur, dar băieții s-au motivat foarte bine, îi felicit! Au înțeles că trebuie să își consolideze o poziție câștigată de ei prin muncă, în toată această perioadă. Îi felicit pe toți, cei care au intrat din primul minut, cei care au intrat pe parcurs. Le mulțumesc și celor din conducere, sunt alături de noi în aceste momente grele.

Mergem înainte, suntem un grup unit, frumos și sper să continuăm tot așa. A fost unul dintre cele mai bune meciuri din acest sezon. Am întâlnit o echipă care se bate la retrogradare, dar ne-a fost greu. Avea meciuri în care nu a pierdut, am fost să văd și meciul din Cupa României, cu FC Voluntari, când au jucat mult mai consistent. Am citit bine adversarul și am obținut cele trei puncte.

Motivația jucătorilor a contat, asta m-a bucurat! Știau că dacă vor intra motivați și cu atitudine nu pot avea probleme”, a spus Schumacher la conferința de presă.

Constantin Schumacher, încântat de reușita lui Andrei Trașcu și golul lui Mihai Costea

La finalul partidei, antrenorul Mioveniului a vorbit și despre două dintre reușitele elevilor săi în special, execuția superbă a lui Andrei Trașcu, dar și primul gol marcat de Mihai Costea.

Referitor la acesta din urmă, Schumacher are încredere că, odată cu trecerea timpului, se va pune la punct fizic și va arăta că poate fi un atacant foarte bun pentru Liga 2 și, implicit, pentru echipă.

Trașcu, și săptămâna trecută a dat așa gol, la antrenamente. Sunt bucuros pentru el, pentru toți jucătorii. Avem un parcurs bun și îi felicit pe toți jucătorii.

Mihai Costea trebuie să-și recapete încrederea, iar încrederea se capătă prin antrenamente. Este un jucător cu experiență, dacă are mingea în careu e greu să rateze de acolo. Așa s-a întâmplat și azi.

Remarc toată echipa însă, jucătorii au avut atitudine bună, au demonstrat că sunt o echipă, iar cu asta am spus tot!”, a mai afirmat Schumacher.

CS Mioveni, pe poziție de play-off în Liga 2

Cu 20 puncte acumulate în primele 12 etape de Liga 2, CS Mioveni este pe loc calificabil în play-off, pe 4, la șapte puncte de liderul din acest moment, Corvinul Hunedoara. În ultimele cinci etape, formația din Mioveni a acumulat 10 puncte: 2-0 cu Corvinul Hunedoara, 2-1 cu CSM Reșița, 0-1 cu Viitorul Pandurii, 1-1 cu Concordia Chiajna și 4-0 cu CS Tunari.

Următorul meci va fi jucat de CS Mioveni pe teren advers, contra Chindia Târgoviște, locul 9, 17 puncte, care în actuala rundă a bifat un 0-0 cu Viitorul Pandurii.

E foarte greu de menținut această poziție. E ușor să ajungi acolo, dar e greu să rămâi acolo. Mai sunt trei meciuri grele, cu echipe care vor promovarea. Avem meci și cu Metaloglobus, dar trebuie să vedem ce vom face noi. Trebuie să fim pregătiți mental pentru duelul următor, cu Chindia”, a încheiat Schumacher.

Foto și video: CS Mioveni

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ceahlaul-a-surclasat-csm-slatina-in-etapa-a-12-a-a-ligii-2-19291659

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cs-tunari-esec-la-scor-contra-cs-mioveni-in-etapa-12-de-liga-2-0-4-19291657

https://liga2.prosport.ro/seria-1/meciuri-si-rezultate-etapa-12-liga-2-19291581

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/fc-bihor-egala-cu-dinamo-in-cupa-romaniei-19291561

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/oradea-gazda-ultimului-meci-din-etapa-2-a-grupelor-cupei-romaniei-19291478

Andrei PASCU 04 Nov. 2023, 15:04 Liga 2
Pe aceeași temă