CS Comunal Șelimbăr, la al doilea meci consecutiv acasă în startul sezonului. Eugen Beza, despre jocul cu Poli Timișoara: ”Este dificil de pregătit un meci cu un astfel de adversar.” Octavian Ursu, motivat înainte de partida cu fosta sa echipă

Ovidiu BOICA 11 Aug. 2022, 20:01 Liga 2

Echipa din Șelimbăr joacă la Râmnicu Vâlcea, unde-și dispută cel puțin în 2022 jocurile considerate acasă, și al doilea meci din noul sezon de Liga 2. Sâmbătă, de la ora 11:00, ”călăreții roșii” primesc vizita bănățenilor de la Poli Timișoara.

Antrenorul Eugen Beza nu îi poate folosi nici de data aceasta pe Daniel Tătar și Ion Cărăruș, doi jucători importanți, experimentați, din cadrul lotului.

Eugen Beza, înainte de jocul cu Poli Timișoara: ”Avem foarte puține informații despre adversar”

La o săptămână după victoria cu FC Brașov (1-0), CS Comunal Șelimbăr se întoarce la Râmnicu Vâlcea, urmând să primească vizita celor de la Poli Timișoara. Sibienii au câștigat, în ediția precedentă de campionat, chiar pe terenul bănățenilor, așa că avantajul e de partea lor.

Eugen Beza susține însă că va fi un meci dificil și de data asta, cu o echipă cu destule necunoscute și care are un mix de jucători între unii cu destulă experiență și tineri talentați.

”Din punctul ăsta de vedere (n.a. al întâlnirilor directe) stăm bine, dar ne așteaptă o partidă dificilă prin prisma faptului că întâlnim un adversar aflat în reconstrucție, un mix între jucătorii care au mai rămas, jucători cu experiență, și jucători tineri. Mai au jucători aduși de afară, jucători străini care vin să se afirme în Liga 2, așa că ne așteapă un meci foarte greu. Avem foarte puține informații despre adversar, doar imaginile de la ultimul joc, dar și acolo modul în care a fost filmat este dificil. (…) Este dificil de pregătit un meci cu un astfel de adversar și ne-am axat foarte mult pe forța noastră, forța grupului, suntem într-un moment bun, am câștigat primul meci (n.a. 1-0 cu FC Brașov), ne-am bucurat, a trecut, luăm fiecare meci pe rând și cred că suntem conectați sută la sută la acest joc. Dacă nu suntem, mai avem două zile la dispoziție s-o facem pentru că doar jucătorii pot câștiga acest meci fiind la capacitate maximă”, a declarat antrenorul Șelimbărului, una dintre cele cinci echipe care în această ediție de campionat nu au dreptul la promovarea în prima ligă.

Șelimbărul, fără Tătar și Cărăruș în continuare

Beza nu se va putea baza nici în acest meci pe Daniel Tătar și Ion Cărăruș. Primul s-a operat la genunchi și va lipsi o perioadă mai lungă, în vreme ce Cărăruș e în recuperare după o accidentare și nu va juca nici cu Poli.

Antrenorul ”călăreților roșii” lasă modestia deoparte și spune că faptul că nu sunt multe accidentări demonstrează faptul că ”am lucrat bine”: ”Este îmbucurător faptul că, după 8 săptămâni de activitate, avem un singur accidentat, pe Ion (n.a. Cărăruș), mai are câteva zile de recuperare, ceea ce ne demonstrează că am lucrat bine și că suntem puternici din punct de vedere fizic”.

Octavian Ursu, reîntâlnire cu foștii colegi, câți au mai rămas din ei

Pentru mijlocașul originar din Mediaș Octavian Ursu meciul de sâmbătă este unul mai special. Acesta a venit în această vară la CS Comunal Șelimbăr chiar de la Poli Timișoara, însă mulți dintre jucătorii cu care a fost coleg la echipa bănățeană au plecat și ei.

”Mă încearcă (n.a. un anumit sentiment), pentru că întâlnesc foștii colegi, dar mă și motivează chestia asta pentru că îmi doresc să câștig. Trebuie să avem aceiași atitudine ca și la meciul cu FC Brașov, să avem stare de spirit. Cred că, dacă avem lucrurile astea, rezultatul o să fie pozitiv.

Am găsit un club frumos, m-am integrat destul de repede, condițiile sunt foarte bune pentru a putea face performanță și să te dezvolți”, a spus Ursu.

Alexandru Luca: ”Suntem montați!”

Unul dintre jucătorii ”under” ai sibienilor, Alexandru Luca, se așteaptă și el la un meci dificil cu Poli Timișoara. ”Suntem pregătiți!”, a transmis însă mijlocașul, care crede că cei de la Timișoara vor veni la Râmnicu Vâlcea cu gândul la revanșă, după eșecul de pe teren propriu din play-out-ul ediției trecute de campionat.

”Este o partidă foarte importantă pentru noi, întâlnim o echipă de tradiție, o echipă incomodă, care în această vară a schimbat destul de mulți jucători. Au adus jucători buni, de calitate. Sunt sigur că vor veni la Rm. Vâlcea cu gândul la revanșă pentru că în sezonul trecut am reușit să îi învingem chiar la ei acasă, dar cred că ne-am pregătit toată săptămâna foarte bine, suntem montați, suntem pregătiți și cu aceiași atitudine ca la meciul cu FC Brașov vom obține cele 3 puncte”, a afirmat Luca.

Tânărul mijlocaș spune că nu are un obiectiv personal, la al doilea său sezon în Liga 2, ci se gândește numai la binele echipei: ”Nu am un obiectiv în plan individual, vreau să îmi ajut echipa pentru că, până la urmă, asta e cel mai important, echipa. Fără echipă nu m-am putut dezvolta.”

Un egal și o victorie pentru Șelimbăr în întâlnirile directe din sezonul trecut

În campionatul trecut, cele două echipe au evoluat de două ori. În sezonul regular a fost 1-1 pe ”Dan Păltinișanu”, cu golurile lui Alin Ignea (51 – penalty) și Adrian Cîrstean (48), iar în play-out, de această dată pe arena Știința, tot la Timișoara, sibienii au câștigat cu 2-1, prin reușitele lui Doru Andrei (79), respectiv Alexandru Ciocâlteu (1) și Alexandru Curtean (45).

Atât Șelimbăr, cât și Poli au început noul sezon cu o victorie la limită pe teren propriu. Sibienii s-au impus cu 1-0 cu FC Brașov, iar timișorenii au trecut cu 1-0 de Unirea Constanța.

Meciul direct din acest sezon regular are loc la Râmnicu Vâlcea, pe stadionul Municipal, sâmbătă, de la ora 11:00.

Robert Riza, prezentat oficial la CS Comunal Șelimbăr, după ce a debutat pentru echipă

Altfel, după ce l-a cedat sub formă de împrumut pe Ruben Vecerdea la nou-promovata în Liga 3 ACS Târgu Mureș, CS Comunal Șelimbăr a anunțat oficial în această săptămână și achiziționarea lui Robert Riza de la Chindia Târgoviște, echipă din prima ligă cu care semnase în această vară.

Riza nu a primit nicio șansă de la Adrian Mihalcea să joace în Liga 1, iar la Șelimbăr a fost adus pentru a acoperi postul de fundaș stânga pe perioada în care căpitanul Daniel Tătar este accidentat.

Robert Riza, care a mai activat în cariera sa pentru Metaloglobus și Concordia Chiajna, a evoluat în ultimele două sezoane la Astra 2 și Astra, în ediția trecută de Liga 2 prinzând 13 jocuri pentru clubul care a retrogradat în Liga 3. A înscris și un gol.

”În primul rând, mă bucur foarte mult că am ajuns la Șelimbăr! Am ales să vin aici pentru că este o echipă cu un proiect foarte frumos și ambițios și cu oameni de calitate, o echipă care își propune multe încă din acest sezon și consider că pot ajuta la obținerea rezultatelor dorite prin prestațiile mele. Am apreciat seriozitatea și calitatea oamenilor care fac acest proiect să fie unul atât de frumos și faptul cî m-au ales și mi-au acordat încrederea de care aveam nevoie! Îmi doresc din suflet să fim învingători mereu și să-i facem mândrii pe toti oamenii care cred în noi”, a declarat Robert Riza, care a primit tricoul cu numărul 19 și a debutat deja la Șelimbăr în prima etapă, în meciul cu FC Brașov intrând pe teren în locul lui Alexandru Ciocâlteu în minutul 82.

Din informațiile Liga2.ro, Șelimbărul se va despărți și de Stefan Visic, fostul golgheter al echipei din Liga 3 Someșul Dej, achiziționat în această vară.

Declarațiile date de Eugen Beza, Octavian Ursu și Alexandru Luca înainte de CS Comunal Șelimbăr – Poli Timișoara:

https://www.youtube.com/watch?v=DelrJu4cCdw

Foto și video: CS Comunal Șelimbăr

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poli-timisoara-cu-lotul-decimat-in-prima-deplasare-din-acest-sezon-la-ramnicu-valcea-cum-vede-bogdan-andone-meciul-cu-cs-comunal-selimbar-19240345

https://liga2.prosport.ro/seria-1/oficial-5-din-20-nu-au-drept-de-promovare-in-prima-liga-dar-nici-interzis-sa-joace-in-play-off-frf-informeaza-care-sunt-echipele-de-drept-public-participante-in-editia-2022-2023-de-liga-2-19240259

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cs-comunal-selimbar-s-a-despartit-de-inca-un-jucator-l-a-cedat-la-noua-echipa-din-targu-mures-19240245

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dinamo-inchide-etapa-a-2-a-a-ligii-2-dupa-ce-pe-prima-o-deschisese-runda-incepe-de-vineri-iar-rivalele-steaua-si-dinamo-au-fost-puse-sa-joace-in-timpul-saptamanii-meciurile-televizate-19240053

Ovidiu BOICA 11 Aug. 2022, 20:01 Liga 2
Pe aceeași temă