Cosmin Petruescu va fi din nou pe banca Ripensiei, la meciul de la Târgu Jiu, cu Pandurii. Jucătorul important din lot despre care spune că poate ajuta mai mult în vestiar, ”nu neapărat din teren”

Anda DELIU 22 Apr. 2021, 20:04 Liga 2
Cosmin Petruescu va fi din nou pe banca Ripensiei, la meciul de la Târgu Jiu, cu Pandurii. Jucătorul important din lot despre care spune că poate ajuta mai mult în vestiar, ”nu neapărat din teren”

Ripensia va juca în sâmbăta Floriilor la Târgu Jiu, pe terenul celor de la Pandurii, echipă deja retrogradată matematic de două etape. Cosmin Petruescu a vorbit despre problema cu demisia sa de nici 48 de ore, fără să vrea să spună realmente de ce s-a contrat cu patronul. Despre căpitanul Alexandru Popovici, cu care se vehiculează că nu mai e în relații bune, a spus că este mai degrabă un jucător util în vestiar.

Cosmin Petruescu vrea ca echipa să fie concentrată la posibilul penultim meci pe care îl are de disputat în acest sezon, în deplasare la ultima clasată în Grupa A a play-out-ului.

”Suntem conștienți că ne așteaptă o partidă dificilă și am face o foarte mare greșeală dacă am aborda acest joc prin prisma pozițiilor din clasament a celor două echipe. Pandurii a demonstrat de-a lungul acestui campionat că rămâne o echipă imprevizibilă, incomodă, împotriva căreia este destul de greu să joci. Au alternat rezultatele pozitive cu înfrângeri la scor, dar asta s-a întâmplat la majoritatea echipelor care au în componență jucători tineri. Într-adevăr, noi am avut o săptămână puțin mai agitată, de fapt un sfârșit de săptămână trecută puțin mai agitat. Dar totul e bine când se termină cu bine. Cred că a fost un șoc pozitiv la nivelul echipei”, a punctat antrenorul Ripensiei, echipă care apoi stă și în ultima etapă va juca acasă cu Metaloglobus. Ulterior, dacă nu va putea evita locul 5, va mai avea două jocuri de baraj de menținere în Liga 2.

Jucătorii cunosc obiectul discuțiilor dintre Petruescu și Mihu

Antrenorul spune că jucătorii știu ce s-a întâmplat între el și patron, motivul care a dus la demisia sa pentru o zi. ”Prea multe lucruri… Ei le cunoașteau. Știau motivele are au dus la acea decizie a mea. Știau rezultatul discuțiilor pe care le-am avut cu domnul președinte, astfel că le-am spus că întoarcerea mea nu garantează neapărat cele trei puncte din partida de sâmbătă. Important este grupul, echipa și că trebuie să rămânem la fel de uniți și de concentrați pentru partidele care urmează, pentru că, din punct de vedere al clasamentului, nu am realizat mare lucru. Deocamdată, suntem în grafic, dar mai avem nevoie de șase puncte pentru a evita acel loc de baraj și a rămâne la mâna noastă, pentru a nu depinde de rezultatele celor de la Recea”, a punctat ”Conferențiarul”.

S-a certat cu patronul pe tema clubului. Doar nu era să se certe pe teme de modă!

Petruescu nu a vrut să spună concret pe ce temă s-au contrazis, menționând că e vorba de ”activitatea fotbalistică din cadrul clubului”. Nu că cineva ar fi presupus că s-au certat despre… modă.

”A fost o discuție, nici nu pot să spun în contradictorie, între mine și domnul președinte, privind activitatea fotbalistică de la clubul Ripensia. Poate am fost și eu puțin mai tensionat, ținând cont că urma o partidă foarte importantă la câteva zile distanță după partida cu Slatina, în care ne-am dorit foarte mult să câștigăm. Poate că au fost exagerări și de o parte și de cealaltă”, a mai spus Petruescu.

Meciul după cel cu Slatina a fost cu ”U” Cluj, duminica trecută, pe care Ripensia avea sa-l câștige cu 2-1 fără Petruescu pe bancă, demisionar.

Alexandru Popovici, ținut doar pentru vestiar?

S-a vehiculat că Petruescu nu mai e în relații optime cu atacantul Alexandru Popovici și, de aceea, căpitanul nu ar mai juca. Despre jucătorul de 32 de ani, cel mai experimentat din lot, antrenorul a precizat că e foarte util mai degrabă în vestiar.

”Popovici este un jucător de echipă, este un jucător de lot. Și-a dorit foarte mult, pune foarte mult suflet în tot ceea ce face. Cred eu că poate să ajute foarte mult echipa, nu neapărat din teren. Este un jucător de vestiar. Este cel mai în vârstă jucător al echipei și este un exemplu de urmat. Au fost niște decizi tactice din punctul meu de vedere”, a spus Petruescu.

Alexandru Popovici a avut un sezon slab de Liga 2, cu doar 16 meciuri jucate, 10 începute ca tutular, în opt a fost schimbat și nu a înscris niciun gol. În ediția trecută a Ligii 2, una ”înghețată” pentru Ripensia după 24 de etape, atacantul a prins 22 de partide și a marcat două goluri.

Singurul jucător accidentat în lotul Ripensiei pentru meciul din acest weekend rămâne Darius Țieranu.

În Grupa A de play-out-ului Ligii 2, Ripensia ocupă locul 4 după patru etape, ultimul care asigură salvarea, cu 30 de puncte. Pandurii se află pe poziția a 7-a, ultima, fiind matematic retrogradată cu 14 puncte.

Meciul dintre Pandurii și Ripensia, din etapa a 5-a a play-out-ului, e programat sâmbătă, 24 aprilie, de la ora 11:00, pe stadionul Municipal din Târgu Jiu.

Foto: Leczki Jozsi / Mediafax Foto

Anda DELIU 22 Apr. 2021, 20:04 Liga 2
Pe aceeași temă