Pandurii a retrogradat matematic din Liga 2! Antrenorul Călin Cojocaru a găsit soluția prin care echipa gorjeană poate fenta încă o dată sistemul: ”Dacă la Liga 3 nu se mai retrogradează direct, de ce nu și la Liga 2?”

Mircea OGLINDOIU 10 Apr. 2021, 16:58 Liga 2

Pandurii și CSM Slatina și-au jucat astăzi, 10 aprilie 2021, la Târgu Jiu, ultima șansă de a mai spera în salvarea de la retrogradare! Echipa care pierdea ieșea definitiv din lupta pentru menținerea în eșalonul secund! Un rezultat de egalitate în jocul din etapa a 2-a a play-out-ului, Grupa A, ar fi scor chiar ambele echipe din cursă!

A câștigat CSM Slatina, care s-a impus cu scorul de 3-2.

Pandurii a înscris prima, însă până la pauză Slatina a preluat conducerea

Pandurii a deschis scorul în minutul 7, prin execuția superbă a columbianului Felipe Acosta, de la 25 de metri. Avantajul gazdelor nu a durat decât 10 minute, după ce căpitanul Dorin Toma a egalat, cu un șut slab, din 12 metri, care l-a păcălit pe portarul Marius Aldescu, mascat de proprii fundași. În minutul 28, juniorul Rareș Deta a fost împis în careu de Nicolae Cotolan, iar Cătălin Doman a adus Slatina în avantaj, de la punctul cu var, cu toată opoziția portarului Aldescu, care a atins balonul.

Din minutul 37, Pandurii a rămas în inferioritate, după ce Nicolae Cotolan a primit cartonaș roșu pentru un atac violent cu cotul.

Emoțiile s-au risipit în minutul 86, când Ianis Stoica a profitat de indecizia fundașilor gorjeni, a recuperat balonul la 25 de metri, a pătruns în careu și, cu un șut din 10 metri, în dreapta portarului, a dus scorul la 3-1.

Dodoi a înscris doar pentru palmares, Pandurii a retrogradat

În prelungiri, căpitanul de la Pandurii, Gabriel Dodoi, a șutat din 12 metri, portarul a respins balonul tot până la Dodoi, care n-a mai greșit ținta și a redus din diferență! A fost prea târziu pentru ca echipa gorjeană să mai spere la un punct, fiindcă, la scurt timp, arbitrul a fluierat finalul jocului.

Astfel, Pandurii a rămas cu 13 puncte puncte și a retrogradat matematic, fiind la 13 puncte de Ripensia și Fotbal Comuna Recea. Timișorenii au câștigat, tot astăzi, în etapa a 2-a a play-out-ului, cu 2-1, în fața maramureșenilor.

Gorjenii mai au de jucat doar patru meciuri, care practic nu mai contează! În schimb, CSM Slatina a acumulat 18 puncte și mai speră într-o minune.

Călin Cojocaru, despre arbitraj: ”Mi-e greață”

La finalul partidei de la Târgu Jiu, antrenorul de la Pandurii, Călin Cojocaru, a spus că echipa sa nu merita să piardă și a dat, indirect, din nou, vina pe arbitraj.

”Am început jocul foarte bine și am reușit să deschidem scorul, am mai avut și ocazii, dar după am făcut niște erori nepermise și așa s-a scris istoria acestui meci. Consider că nu meritam să pierdem, după aspectul jocului! Nu vreau să mai vorbesc despre celelalte aspecte, fiindcă mi-e greață! Chiar nu putem să jucăm fotbal împotriva mai multor factori! Per ansambu, îi felicit pe băieți pentru atitudine!”, a declarat Cojocaru.

Cojocaru crede că Pandurii poate evita o nouă retrogradare, fie prin retragerea vreunul adversar sau dintr-o nouă pomană dată de FRF

Surprinzător, antrenorul nu face o tragedie din retrogradarea echipei și este convins că Pandurii va găsi din nou o soluție să rămână în Liga 2. Sezonul trecut a evitat retrogradarea după ce, în urma izbucnirii pandemiei COVID-19, FRF a decis să înghețe campionatul și să nu mai pice nicio echipă.

”Pentru Pandurii urmează o perioadă bună! Sunt fericit că, în sfârșit lucrurile o iau pe un făgaș normal. Nu a fost ușor în aceată perioadă. Am avut multe lupte de dus. (n.r. – Pandurii are de primit 3,3 milioane de euro de la membrii-asociați, în urma deciziei definitive a ÎCCJ). E normal ca dintr-un buget zero să nu poți să eviți retrogradarea. Băieților nu am ce să le reproșez. Ei trebuie felicitați, fiindcă au jucat cu atitudine, deși jucau gratis! Mai avem patru meciuri de jucat. Vedem ce se întâmplă la vară, dacă nu se desființează vreo echipă! Dar, dacă la Liga 3 nu mai retrogradrează nimeni direct, nu văd de ce ar retrograda din Liga 2, ținând cont că a fost un campionat care s-a jucat într-un sistem inedit! (n.r – de exemplu, Pandurii a jucat de două ori la Recea, o dată în sezonul regular și o dată în play-out, iar cu Slatina de două ori acasă. Echipele n-au avut posibilitatea să joace meciurile directe și acasă și în deplasare), a mai spus Cojocaru.

Pandurii a mai evitat retrogradarea și din Liga 1, în alte două rânduri! Pandurii Târgu Jiu a promovat în 2005 în premieră pe prima scenă, iar în 2007 retrogradase! Sportul Studențesc n-a primit licență pentru sezonul viitor, astfel că gorjenii au rămas în Liga 1. A mai retrogradat în 2011, dar a făcut o înțelegere tacită cu Internațional Curtea de Argeș, care s-a retras din campionat, iar gorjenii, fiind, ca în 2007, primii sub linie, au rămas în Liga 1. În 2017 au retrogradat, după un gol primit în prelungiri, la Botoșani!

Pandurii mai are meciuri în acest final de sezon, în play-out, cu ”U” Cluj (14 aprilie, ora 17:00, deplasare), Ripensia (acasă), Metaloglobus (deplasare) și Farul (acasă). În etapa a 4-a stă.

Foto: Justinel Stăvaru / Mediafax Foto

Mircea OGLINDOIU 10 Apr. 2021, 16:58 Liga 2
Pe aceeași temă