Părăsită de antrenor, Ripensia s-a impus cu ”U” Cluj. Iulian Muntean: ”Ce pot să zic după așa o victorie mare?” ”Secundul”, singurul de la timișoreni care și-a asumat să vorbească despre demisia lui Petruescu

Anda DELIU 18 Apr. 2021, 21:48 Liga 2

Ripensia a surprins de două ori duminică dimineața. Odată, că a rămas fără antrenorul Cosmin Petruescu tocmai înainte de joc, iar apoi, prin succesul cu 2-1 obținut cu Universitatea Cluj. Ambele goluri au fost marcate de Harald Fridrich, după ce Ioan Filip a deschis scorul pentru clujeni.

La final, în absența vreunei poziții oficiale a clubului sau finanțatorului-președinte, doar ”secundul” Iulian Muntean a lămurit, parțial, plecarea antrenorului principal.

Pe un stadion Electrica plin de noroi, pe vreme ploioasă, pe micuța străduță a Renașterii din ponosita zonă de lângă Gara de Est din Timișoara trona, falnic, doar marele și frumosul autocar al lui ”U” Cluj. Cam atât a rămas din ”șepcile roșii”, care nu au jucat deloc strălucit, mai ales că unii jucători au rămas și cu tricourile albe destul de curate pe o vreme ploioasă, ceea ce spune multe despre dăruirea din acest meci.

Prima acțiune mai convingătoare de poartă a și dus la deschiderea scorului, în minutul 34. Ioan Filip a trecut pe lângă Gladun după o centrare a lui Golan și a marcat.

Ripensia, foarte determinată, cu toate că a rămas fără antrenor

Golul primit de la adversarul mult mai bine cotat nu a turnat plumb în ghetele ripensiștilor, ba, din contră. Deși după ultimul antrenament au aflat de la antrenorul principal că îi părășește (Petruescu a plecat sâmbătă seara la Lugoj), roș-galbenii au jucat cu curaj, spre poartă. Astfel, în minutul 42, după un corner bătut de Ene, Fridrich, jucător promovat la Ripensia chiar de Petruescu, a marcat cu capul la colțul lung. Iar după 1-1 la pauză, ripensiștii au crezut în șansa lor până la finalul meciului.

În repriza a doua, doar gazdele n-au mai marcat. Clujenii au rămas fără Răuță

Cu un joc la fel de determinat, în minutul 60, ripensiștii au reușit să înscrie și golul victoriei. Dintr-o lovitură liberă bătută de Ene, Piftor a centrat la același Fridrich, care a marcat din nou cu capul, deși Gorcea a sărit să prindă mingea.

Trebuie spus că lovitura liberă acordată a venit după un fault făcut aiurea de Luchin, fostul fundaș al lui Poli, unul dintre cei mai experimentați jucători de la Cluj.

Ripensia a continuat să aibă ocazii, la un șut a lui Ene care s-a dus puțin peste transversală, plus o altă ocazie irosiă de Valerii Macrițchii.

Pe măsură ce timpul a trecut, s-a văzut tot mai mult neputința în jocul clujenilor, Răuță l-a faultat în minutul 86 din postura de ultim apărător pe Sokovic și a fost eliminat. În prelungiri, Golan a prins un șut periculos, care s-a dus însă la câțiva centimetri de poartă.

Victorie dedicată demisionarului Cosmin Petruescu

”Secundul” Iulian Muntean a condus meciul și are șanse să o facă până la final de sezon. El nu are licența cerută la Liga 2 pentru a fi principal, astfel că, din vară, clubul trebuie să aducă pe altcineva. Muntean i-a dedicat victoria lui Cosmin Petruescu.

”Ce pot să zic după așa o victorie mare. E victoria băieților. Am vorbit și cu ei, dar și din partea mea, special, aceste trei puncte i le dedicăm lui Cosmin. El a pregătit jocul toată săptămâna aceasta. E alături de noi, și astăzi a fost, și ieri. Îi felicit pe băieți pentru tot ce au făcut. Sunt un pic emoționat. Sunt trei puncte foarte importante pentru noi în ecuația salvării de la baraj. Sperăm să continuăm tot așa”, a declarat secundul Ripensiei.

Petruescu a spus că pleacă de la echipă după ultimul antrenament înainte de meci

Clubul nu a postat nimic despre situație, iar Cosmin Petruescu nu vrea să dea declarații despre evidenta demisie. Singurele explicații au venit de la secund.

”Am știut de ieri de la antrenament. Am vorbit cu Cosmin. Știam exact ce urma să facă. Am încercat să-l opresc, să vină să continue aceste trei etape până la sfârșitul campionatului. Așa era normal. El a pregătit echipa tot sezonul. N-am putut să-l întorc din drum și nu mai aveam altă variantă decât să stau eu pe bancă. Nu se putea aduce un alt antrenor așa de repede. Din noroc a ieșit senzațional. Trei puncte foarte importante pentru noi”, a punctat Iulian Muntean, singurul care și-a asumat să spună ceva despre cele întâmplate cu antrenorul principal.

Echipa, motivată după situația creată

Petruescu i-a anunțat pe fotbaliști după ultimul antrenament de sâmbătă că pleacă. Jucătorii s-au mobilizat în contextul dificil creat.

”Ne ajută foarte mult. Momentan am trecut peste Recea la un punct. Avem totul la mâna noastră. Ne trebuie trei puncte la Pandurii și ultima etapă, dacă putem să le luăm și cu Metaloglobus ar fi extraordinar. Suntem la mâna noastră. Băieții și-au dorit foarte mult victoria azi. După ce s-a întâmplat ieri, i-am văzut foarte motivați. Nu a mai trebut foarte mult să insistăm. Planul de joc îl aveam deja Important e să dea totul pe teren. La 2-1 puteam să închidem mai biene jocul, să nu le dăm atâtea ocazii pe final. La acel șut în minutul 94, mi-a stat inima sincer. Era păcat pentru jocul de azi și pentru băieți să egaleze pe final”, a mai spus Muntean.

RIPENSIA TIMIȘOARA – UNIVERSITATEA CLUJ 2-1

Harald Fridrich 42′, 60′ / Ioan Filip 34′

Ripensia: Șt. Dobre – Andr. Macrițchii, Rogac, Fridrich, Gladun – Coulibaly, T. Călin (cpt.) – Piftor, Mih. Ene (Golda 90+3′), Vl. Tudorache (Val. Macrițchii 69′) – Pădurariu (Sokovic 56′)
Rezerve neutilizate: Mikloș – Sturzu, Lalic, Al. Neagu, Vasluian, Stoi
Antrenor secund: Iulian Muntean

”U” Cluj: Gorcea – Luchin (cpt.), Dican (Gavra 65′), Andr. Răuță – Nic. Pîrvulescu (Al. Pop 65′), I. Filip, D. Acka (Negrean 78′), Taub (Berci 37′) – Meșter (Ilieș 65′), Golan, Ogbu
Rezerve neutilizate: Anca-Trip – Telcean, Chacana, Ștefănescu
Antrenor: Costel Enache
Eliminat: Andrei Răuță 86′ (roșu direct)

Stadion: Electrica (Timișoara – Timiș). Fără spectatori. Arbitru: Marius Omuţ (Satu Mare). Asistenți: Răzvan Constantin Nistoran (Reşiţa) și Răzvan Claudiu Tudor (Craiova). Rezervă: Tudor Florin Jurca (Arad). Observatori: Marian Deaconu (Ploieşti) și Radu Bitea (Oradea).

Cu acest rezultat, Ripensia acumulează 30 de puncte și urcă pe locul 4 în Grupa A a play-out-ului, ultimul care asigură menținerea în Liga 2. ”U” Cluj, cu 33 de puncte, se află pe lcoul 3, însă are un meci în minus disputat.

Etapa următoare, a 5-a, ”U” Cluj joacă acasă cu Metaloglobus (locul 2, 36 puncte), iar Ripensia are meci în deplasare la Pandurii Târgu Jiu (locul 7, 14 puncte, deja retrogradată matematic, la fel ca CSM Slatina).

Foto: Sebastian Tătaru și Leczki Jozsi / Mediafax Foto

Anda DELIU 18 Apr. 2021, 21:48 Liga 2
Pe aceeași temă