Cosmin Petruescu e fericit că Ripensia va juca cu Dinamo în 16-imile Cupei României: ”O partidă pe care o așteptăm cu nerăbdare și cu deosebit interes. Încercăm să dăm o replică pe măsură”

Anda DELIU 09 Sep. 2021, 21:10 Cupa României
Cosmin Petruescu e fericit că Ripensia va juca cu Dinamo în 16-imile Cupei României: ”O partidă pe care o așteptăm cu nerăbdare și cu deosebit interes. Încercăm să dăm o replică pe măsură”

Ripensia a fost repartizată în Urna B valorică la tragerea la sorți pentru șaisprezecimile Cupei României sezonul 2021-2022, fiindcă în ediția trecută a competiției s-a oprit în 16-imi (1-5 cu Astra), deci nu a atins optimile. Dintre cei 11 posibili adversari din Urna A, trupa timișoreană a picat cu Dinamo, astfel că va fi gazda acestei întâlniri.

Clubul bănățean așteaptă cu nerăbdare să vadă câtă lume va aduce la stadion, pe ”Dan Păltinișanu”, acolo unde se va disputa cel mai probabil jocul care va avea loc în 21, 22 sau 23 septembrie, programarea nefiind însă stabilită exact.

Ripensia are în 16-imile Cupei României adversarul pe care și l-a dorit

Cosmin Petruescu spune că un adversar bun a fost și motivația pentru victoria de la Reșița, 2-1 cu CSM.

”O partidă pe care o așteptăm cu nerăbdare și cu deosebit interes. E clar că Dinamo reprezintă una din echipele de tradiție din fotbalul românesc, chiar dacă pe moment nu traversează cea mai bună perioadă a sa. Sunt într-un plin proces de reorganziare, dar cu toate acestea, Dinamo, ca club, ca istorie, cred eu că nu poate fi contestată din acest punct de vedere. Este unul dintre motivele pentru care am trata cupa cu maximă seriozitate. Ne-am dorit un adversar de Liga 1. Și iată că am reușit să aducem nu doar un adversar de Liga 1. Ci un adversar de tradiție din Liga 1”, a declarat antrenorul Ripensiei.

Meciul vine într-o perioadă grea pentru echipa timișoreană

”Conferențiarul” a precizat că bucureștenii sunt favoriții clar, evident.

”Este limpede că Dinamo pornește cu prima șansă, având avantajul experienței din primul eșalon, a transferurilor pe care le-a făcut mai ales în ultima perioadă. Dar credem în șansa noastră și credem în potemțialul nostru. Atât cât putem noi din punct de vedere sportiv, încercăm să dăm o replică pe măsură. Chiar dacă din punct de vedere al perioadei în care se dispută acest joc, nu este un meci foarte bun pentru noi, pentru că venim după un meci la Petrolul și înaintea unui meci cu Chiajna. Una peste alta consider că va fi o partidă atractivă, pe care ne-am dorit-o. Șansele noastre, atâtea câte sunt, multe, puține, mici, mari, e de datoria noastră să credem în aceste șanse”, a mai spus Cosmin Petruescu.

Cel mai probabil, meciul se va juca în nocturnă, pe ”Dan Păltinișanu”, și cu siguranță va fi televizat. Programarea exactă urmează să fie anunțată.

Pentru a ajunge în 16-imile Cupei României, Ripensia a trecut de Avântul Periam (Liga 3, 4-1 în deplasare, în turul 3) și CSM Reșița (Liga 3, 2-1 în deplasare, în turul 4).

În acest moment, Ripensia e pe locul 10 în Liga 2, cu 6 puncte acumulate după cinci etape, în timp ce Dinamo ocupă locul 14 după șapte etape de Liga 1, cu 6 puncte.

Programul complet al 16-imilor Cupei României

Foto: Sebastian Tătaru / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/program-16-imi-cupa-romaniei-meciuri-infernale-pentru-echipele-din-liga-2-si-liga-3-fk-csikszereda-ripensia-petrolul-chiajna-si-fc-buzau-au-adversari-din-liga-1-la-hunedoara-va-fi-sarbatoare-v-19199838

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/ripensia-a-obtinut-o-calificare-muncita-in-valea-domanului-in-fata-resitei-doi-basarabeni-au-adus-victoria-echipei-timisorene-19199753

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/dan-alexa-un-car-de-nervi-la-adresa-arbitrilor-la-partida-resitei-cu-ripensia-cosmin-petruescu-linistit-dupa-calificare-19199773

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/cupa-romaniei-faza-a-iv-a-ultimele-11-meciuri-au-loc-astazi-primele-cinci-echipe-calificate-si-cele-doua-surprize-din-acest-tur-19199640

Anda DELIU 09 Sep. 2021, 21:10 Cupa României
Pe aceeași temă