Cosmin Stan, 100 la sută mulțumit după eșecul Dumbrăviței cu UTA: ”Toți s-au dăruit și au făcut exact ceea ce trebuia… cu excepția fazei golului”

Călin MNERIE 01 Sep. 2023, 16:47 Cupa României

CSC Dumbrăvița a părăsit onorabil Cupa României, după 0-1 cu UTA, la Arad, într-o atmosferă ostilă pentru echipa sa.

Până la urmă timișenii și-au făcut-o cu mâna lor, cât timp, din calitatea de gazde, puteau să aleagă să joace la Ghiroda, unde evoluează în acest moment în campionatul Ligii 2 în partidele de acasă.

”Alb-verzii” au preferat să se apere atent și să încerce să-și surprindă adversarii pe contraatac, dar singurele lor ocazii au venit după două centrări care au căzut în careu și care i-au pus probleme lui Danylo Kucher. Portarul ucrainean era la primul meci stagional.

Cosmin Stan: ”100 la sută mulțumit, nu doar mulțumit, pentru că am avut în teren jucători care au fost la primul meci la nivel de seniori”

Cosmin Stan s-a ținut de planul tactic și a contat pe destui fotbaliști cu statut de rezervă, iar la final s-a declarat 100 la sută mulțumit. Antrenorul a vorbit pentru site-ul clubului său, și asta pentru că plecase destul de repede de la stadionul de la Arad, înainte de a fi invitat la conferința de presă de după meci.

”După meciul din această seară, sunt 100 la sută mulțumit, nu doar mulțumit, pentru că am avut în teren jucători care au fost la primul meci la nivel de seniori. L-am avut pe Băluțoiu, care a jucat 90 de minute, Ristin la fel și cred că asta spune totul. UTA a jucat cu ce a avut mai bun, cu jucătorii folosiți și cu FCSB, unii dintre ei titulari, alții intrați de pe margine. Deci, nu am cum să nu fiu mulțumit de modul în care au evoluat băieții astăzi. L-am folosit pe Tismonar atacant, un post pe care el a mai jucat în Liga a 3-a, și sunt foarte mulțumit de modul în care și-a coordonat echipa, exact ca un adevărat căpitan. Dar nu aș vrea să vorbesc despre un jucător anume, nu ar fi corect, pentru că toți s-au dăruit și au făcut exact ceea ce trebuia. Cu excepția fazei golului… Chiar reușisem să-i transmit lui Ristin să rămână lângă Fabry, să îi blocheze piciorul stâng, dar din păcate lipsa lui de experiență și-a spus cuvântul”, a spus antrenorul timișenilor pentru cscdumbravita.ro.

Are emoții pentru portarul Toroc: ”Face RMN, sper să nu fie ceva grav”

Și portarul Trifon a avut partea sa de vină la golul lui Fabry, din minutul 88, dar acesta ar fi rămas pe bancă dacă nu se accidenta Paul Toroc.

”La Toroc a fost o recidivă la o problemă mai veche, o problemă musculară exact pe locul respectiv. Să vedem… Mâine probabil va face un RMN, pentru a vedea cât e de grav. Sper să nu fie foarte grav și să revină repede, pentru că are pregătirea făcută în salturi în ultimul timp și se vede la el acest lucru. Bruce Nortey nu cred că are probleme mari, cred că din punct de vedere fizic nu putea duce. Pe undeva, e de înțeles și acest aspect, au fost jucători ce au evoluat destul de puțin, au fost debutanți la seniori, nu s-au întâlnit cu un joc cu o asemenea intensitate, cu o echipă de prima ligă, care i-a stors”, a adăugat Stan.

”La încălzire, m-am luat cu mâinile de cap, dar i-am mai încurajat la vestiar”

”Principalul” Dumbrăviței nu crede că factorul public a influențat prea mult evoluția jucătorilor săi.

”La încălzire, m-am luat cu mâinile de cap! Mi s-au părut foarte fricoși, fără curaj, dar înainte de a începe meciul, am mai intrat o dată la vestiar, i-am încurajat și au început meciul foarte bine. Nu știu dacă în prima repriză UTA a mai avut vreo ocazie mare de gol. Dar le-am avut și noi pe ale noastre, acea dublă ocazie din minutul 61 și în prelungiri, ocazie foarte mare a lui Mercioiu. Puteam intra chiar în prelungiri, unde nu știu ce ar fi fost…”, a încheiat Cosmin Stan.

Alexandru Tismonar: ”Pe un așa stadion, nu ai altceva în cap decât să joci fotbal și să te bucuri de atmosferă”

Fundaș lateral de meserie, Alexandru Tismonar a fost folosit de Cosmin Stan în atac în meciul cu UTA. Tânărul fotbalist era mai mereu singur între fundașii arădenilor care nu i-au dat nicio șansă.

Sincer ne-am gândit să facem o surpriză, am fost ofensivi pe final, orice era posibil. Mister ne-a cerut să stăm la cutie și să ieșim pe contraatac, dar pe final situația a degenerat și a trebuit să punem presiune pe ei. Cred că rezultatul era cam tot în favoarea UTA-ei oriunde se juca, sunt o echipă superioară, dar sunt mulțumit de mine și de băieți pentru prestația avută. Cu siguranță a fost meci special pentru băieții împrumutați de UTA la Dumbrăvița (n.r. – Răzvan Ristin, Fabiano Cibi, Bruce Nortey și Marcel Mercioiu), au fost foarte motivați, au vrut să demonstreze. E o senzație foarte plăcută să joci pe un așa stadion, nu ai altceva în cap decât să joci fotbal și să te bucuri de atmosferă. Publicul îți dă un imbold, te face să te simți fotbalist, să ai plăcere de a juca fotbal și să dai sută la sută. În rest, de acum ne concentrăm pe campionat, mergem la Mioveni cu gânduri pozitive și să aducem cele trei puncte acasă”, a spus fotbalistul de 21 de ani al timișenilor, care a purtat și banderola de căpitan la partida de pe arena ”Francisc Neuman”.

CSC Dumbrăvița își încheie parcursul în Cupa României în faza Play-off și se pregătește de un meci dificil în deplasare în campionat, pe terenul unei foste prim-divizionare, CS Mioveni. Meciul din județul Argeș va avea loc duminică, de la ora 11:00.

Foto: UTA Arad 

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/concluziile-lui-sorin-radoi-dupa-dumbravita-uta-0-1-la-arad-19283299

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/csc-dumbravita-eliminata-cu-greu-de-uta-in-cupa-romaniei-19283232

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/ultimele-patru-meciuri-din-play-off-ul-cupei-romaniei-19283056

Călin MNERIE 01 Sep. 2023, 16:47 Cupa României
Pe aceeași temă