Terenul pe care s-a jucat în Liga 3 a fost arat! Va fi transformat într-o parcelă de porumb

Andrei PASCU 08 May. 2025, 19:20 Diverse

În județul Argeș, se pare că fotbalul nu este atât de important pe cât ar putea să lase să se vadă performanța bifată de Campionii FC Argeș recent, care a promovat în SuperLiga României.

Într-o comună, Stâlpeni, stadionul va fi folosit, de acum înainte, ca teren arabil, unde va fi cultivat porumb.

Stadionul din Stâlpeni, transformat în teren arabil

Dând timpul înapoi, Forestierul Stâlpeni era o echipă apreciată la nivel de județ, în Argeș, iar în anul 1971 ieșea chiar campioana județului. De-a lungul istoriei, a cucerit chiar două campionate ale în Argeș. Însă, din cauza problemelor financiare ale Fabricii Stâlpeni, echipa de fotbal și-a încheiat activitatea la începutul anilor 2000, în 2002 mai exact, după 50 de ani de activitate.

Ultimul campionat județean a fost cucerit în anul 1998, când echipa a și acces în Divizia C (Liga 3), după ce a câștigat barajul cu Petrolul Roata de Jos, campioana Giurgiului de la acea vreme.

Stadionul Forestierul a fost scos la licitație din cauza problemelor financiare ale fabricii, fiind adus ”pe masa credală” și a intrat în posesia celor care au câștigat licitația. De-a lungul timpului, a ajuns de la un proprietar la altul, iar ultima dată a fost vândut pe internet, după cum anunță publicația locală Gazeta Stâlpeni.

Autorul articolului notează faptul că era de așteptat ca primarul Gabi Șerbănoiu, aflat la al treilea mandat la rând, în funcție din anul 2016, să cumpere stadionul, dar acesta a ajuns pe mâna unui proprietar care a decis să ”îl desființeze” și să… planteze porumb!

S-a încălcat Legea Sportului

S-a făcut apel, de către jurnaliștii Argeșul Online, și la o prevedere a Legii Sportului, care precizează că bazele sportive nu pot fi transformate în teren arabil:

Schimbarea destinaţiei sau desfiinţarea unor baze sportive aparţinând domeniului public ori privat al statului sau al unităţilor administrativ-teritoriale se va putea face numai prin hotărâre a Guvernului şi cu construirea prealabilă a altor baze sportive similare celor desfiinţate”, iar la articolul 78, alineatul 1 se precizează:

Autorităţile administraţiei publice şi societăţile comerciale care au dobândit sau deţin baze şi/sau instalaţii sportive sunt obligate să păstreze destinaţia acestora şi să le menţină în stare de funcţionare.”

Așa arată acum ceea ce a fost stadionul din Stâlpeni

Foto și video: Bogdan Burhan/ Muscel TV

Andrei PASCU 08 May. 2025, 19:20 Diverse
Pe aceeași temă