”Conferențiarul” Cosmin Petruescu compară Viitorul Pandurii cu Viitorul Constanța: ”Au în comun și preocuparea pentru posesie.” Ripensia întâlnește pentru a patra etapă la rând un adversar aflat în lupta pentru play-off

Anda DELIU 12 Mar. 2021, 12:28 Liga 2
”Conferențiarul” Cosmin Petruescu compară Viitorul Pandurii cu Viitorul Constanța: ”Au în comun și preocuparea pentru posesie.” Ripensia întâlnește pentru a patra etapă la rând un adversar aflat în lupta pentru play-off

Ripensia primește sâmbătă vizita celor de la Viitorul Pandurii Târgu Jiu, o formație implicată în lupta pentru calificarea în play-off. Timișorenii au reușit doar egaluri în 2021, iar antrenorul Cosmin Petruescu nu se așteaptă la un meci accesibil nici acum, împotriva singurei echipe din Liga 2 calificate în semifinalele Cupei României.

Cosmin Petruescu face comparații între Viitorul Pandurii și Viitorul Constanța!

Cosmin Petruescu este și profesor și, adesea, are o tentă foarte ”didactică” în discurs. Așa a fost și la declarațiile oferite presei înaintea acestui meci din campionat, din etapa a 19-a a Ligii 2, în care cel poreclit ”Conferențiarul” a făcut comparații între formațiile cu numele Viitorul din primele două ligi și, bineînțeles, a spus ceea ce spun toți antrenorii mai nou, că îl cunoaște foarte bine pe omologul adversar.

”Mâine cred eu că este un joc deschis oricărui rezultat. Se întâlnesc două echipe preocupate de joc, preocupate de posesie. Dacă vreți să facem o paralela cu Viitorul Constanța, pe lângă nume, mai au în comun și preocuparea pentru posesie. Îl cunosc foarte bine pe Flavius. Un antrenor cu experiență. A antrenat o perioadă bună și la nivelul Ligii 1 și sunt convins că vor încerca să facă tot posibilul pentru a-și adjudeca toate cele trei puncte, la fel cum vom face și noi. Știm valoarea adversarului, știm calitățile lor, punctele lor forte, o echipă care a avut rezultate bune în deplasare. Dar avem și noi atuurile noastre, calitățile noastre. Și noi suntem o echipă redutabilă în jocurile de pe teren propriu și ne dorim foarte mult să confirmăm jocul bun din 2021 cu o victorie în partida de mâine”, spune Cosmin Petruescu.

Antrenorul timișorean se așteaptă la un meci dificil cu echipa lui Stoican

De altfel, ripensiștii se așteaptă la un meci greu, după ce în precedentele trei jocuri oficiale din 2021 a întâlnit numai adversar aflați în lupta pentru play-off: Rapid (2-2, deplasare), FK Csikszereda (1-1, acasă) și Dunărea Călărași (2-2, deplasare).

”Viitorul (n.r. – Viitorul Pandurii. Viitorul te duce cu gândul la o singură echipă în fotbalul românesc, a lui Hagi, deși această denumirea este des întâlnită), chiar dacă a avut un început de an puțin mai ezitant din punct de vedere al rezultatelor, ca joc, în toate partidele disputate până acum în 2021, au avut un joc consistent, chiar dacă au pierdut acasă cu Universitatea Cluj în campionat și la Farul. Ulterior și-au revenit din punct de vedere al rezultatelor și au reușit două victorii consecutive (n.r. – e vorba de victorii în Cupa României și campionat), a mai spus Petruescu.

În 2021, Viitorul Pandurii a disputat meciuri cu Gaz Metan Mediaș (cupă, 1-0, acasă), ”U” Cluj (1-2, acasă), Farul, (0-1, deplasare), ”U” Cluj (cupă, 3-1, deplasare) și CSM Reșița (2-1, acasă).

Coulibaly lipsește, internaționalii de juniori sunt în lot

Roș-galbenii au și câteva probleme medicale. Cert e că nu va juca Coulibaly, suspendat. Ion Vasluian și Cosmin Gladun vor fi în lot, chiar dacă săptămâna aceasta au fost la naționala U19.

”Cu siguranță sunt în lot. Sunt doi jucători importanți pentru noi, atât din punct de vedere al vârstei, cât și din punct de vedere al valorii. Mă bucur pentru ei că au fost convocați la această acțiune a lotului U19. Au avut evoluții bune. Este o confirmare a proiectului și a muncii care se depune la Ripensia”, a mai spus Petruescu.

Cu 28 de puncte, Viitorul Pandurii e pe locul 7 în acest moment, dar e la egalitate inclusiv cu locul 3! Ripensia e pe locul 16, cu 18 puncte. Meciul direct dintre cele două echipe are loc sâmbătă, de la ora 11:00, la Timișoara, pe stadionul Electrica, în cadrul etapei a 19-a a Ligii 2, antepenultima a sezonului regular.

Foto: Leczki Jozsi / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/viitorul-pandurii-a-inceput-calculele-pentru-play-off-flavius-stoican-a-anuntat-cate-puncte-vrea-in-ultimele-etape-si-ce-inseamna-eventuala-lupta-la-promovare-va-fi-ceva-spectaculos-19173711

https://liga2.prosport.ro/seria-1/inghet-in-primul-meci-international-gazduit-de-noul-francisc-neuman-romania-u19-serbia-u-19-0-0-cu-multi-jucatori-convocati-de-la-echipele-din-liga-2-19173729

Anda DELIU 12 Mar. 2021, 12:28 Liga 2
Pe aceeași temă