Viitorul Pandurii a început calculele pentru play-off. Flavius Stoican a anunțat câte puncte vrea în ultimele etape și ce înseamnă eventuala luptă la promovare: ”Va fi ceva spectaculos”

Răzvan STÎNGĂ 10 Mar. 2021, 18:01 Liga 2
Viitorul Pandurii a început calculele pentru play-off. Flavius Stoican a anunțat câte puncte vrea în ultimele etape și ce înseamnă eventuala luptă la promovare: ”Va fi ceva spectaculos”

Sezonul regular este aproape de final în Liga 2, dar, cu toate acestea, lupta pentru play-off rămâne una deschisă. De la etapă la etapă numele echipelor aflate pe primele șase locuri se schimbă, iar în aceeași situație s-a aflat și Viitorul Pandurii.

Dacă înaintea startului etapei a 18-a gorjenii erau sub locul 6, odată cu succesul în fața celor de la CSM Reșița, scor 2-1, au urcat pe locul 5. Flavius Stoican a vorbit despre ultimele trei meciuri pe care Viitorul Pandurii le va mai juca în campionatul regular, trei la număr.

Flavius Stoican crede că șapte puncte sunt suficiente pentru Viitorul Pandurii 

Formația din Târgu Jiu le va mai înfrunta, după cum urmează, pe Ripensia (deplasare), FK Csikszereda (acasă) și Dunărea Călărași (deplasare). Stoican a vorbit despre aceste partide, dar și numărul de puncte care, din punctul său de vedere, o va duce pe Viitorul Pandurii în play-off. Antrenorul crede că o victorie și două egaluri sunt suficiente.

”Mai sunt trei meciuri, trebuie să tratăm foarte serios următorul joc, pentru că este foarte important. Jucăm la Ripensia. Ne uităm și la celelalte echipe, pentru că până la urmă sunt importante și rezultatele lor, dar gândul nostru e să intrăm în play-off. Nu o să fie ușor, dar sperăm. Sperăm pentru că avem o echipă cu potențial, cu jucători tineri care își doresc foarte mult.

Vreau să jucăm fotbal în ultimele etape, asta le-am și transmis jucătorilor. Nu vreau să pun presiune pe ei, nu vreau să aibă trac, asta le-am și transmis. Va fi ceva spectaculos dacă vom reuși să intrăm în play-off.

Nu trebuie să fie neapărat un clișeu, dar următorul meci e cel mai important. Dacă îl tratezi serios, îți dă moral bun dacă îl câștigi. Îți dă entuziasm, îți dă încredere. Atunci de aceea e important următorul. Eu sunt genul de om care mă interesează următorul meci, chiar dacă e amical.

Dacă vom reuși să câștigăm la Ripensia, luăm o opțiune serioasă pentru play-off și de ce nu, să fim în primele trei echipe ale Ligii 2. (N.r. – Cu șapte puncte se poate prinde play-off-ul) Cu siguranță da! E posibil și, mai mult de atât, celelalte echipe vor juca între ele. Dacă ne uităm pe clasament, gândul meu e să mă uit în urmă, ca să văd cine ar putea intra în primele șase, a declarat Flavius Stoican la Look Sport.

Flavius Stoican: ”Lucrurile sunt făcute cu cap” 

Viitorul Pandurii nu are un buget mare nici pe departe, lucru confirmat de Flavius Stoican. Media salarială este una inferioară celorlalte echipe cu care se luptă la play-off, dar cu toate acestea, potrivit antrenorului, lucrurile sunt liniștite, iar termenele de plată sunt respectate.

”E o liniște financiară și asta e important. Degeaba ai salarii mari dacă nu se dau la timp. Degeaba sunt prime pompoase dacă nu se dau la timp. La noi nu sunt bonusuri sau salarii foarte mari, sunt specifice pentru Liga 2, din punctul meu de vedere, și atunci e important că e liniște. Nu există presiune în ceea ce privește partea financiară, nu există diferențe între jucători. Lucrurile sunt făcute cu cap și probabil și liniștea care vine din partea conducătorilor asupra echipei, oferă confort”, a completat Flavius Stoican.

Viitorul Pandurii, la trei puncte de liderul ”FC U” Craiova 

Clasarea din ierarhia Ligii 2 îl face pe Stoican să viseze la play-off, dar fără rezultate pozitive în ultimele runde calificarea va fi imposibilă. Acum, Viitorul Padurii are, după 16 meciuri, 28 de puncte, fiind la trei lungimi de liderul U Craiova 1948 SA.

Diferența față de poziția a 7-a, CS Mioveni, e de numai un punct, însă gorjenii au și avantajul unui joc mai puțin decât formația lui Alexandru Pelici.

Foto: Justinel Stăvaru / Mediafax Foto 

https://liga2.prosport.ro/seria-1/petrolul-joaca-in-deschiderea-etapei-a-19-a-rapid-in-incheiere-cel-mai-interesant-joc-al-rundei-este-u-cluj-fc-u-craiova-programul-antepenultimei-etapei-a-sezo-19173489

https://liga2.prosport.ro/seria-1/avalansa-de-convocari-din-liga-2-la-nationala-u19-pentru-amicalul-din-afara-perioadei-fifa-cu-serbia-fk-csikszereda-da-cei-mai-multi-jucatori-la-lot-19173461

https://liga2.prosport.ro/seria-1/viitorul-pandurii-revine-pe-locde-play-off-dupa-victoria-cu-csm-resita-prima-obtinuta-in-campionat-in-2021-flavius-stoican-ne-batem-pana-la-final-jucatorul-despre-care-antrenor-19173285

 

 

 

 

Răzvan STÎNGĂ 10 Mar. 2021, 18:01 Liga 2
Pe aceeași temă