”Îngheț” în primul meci internațional găzduit de noul ”Francisc Neuman”: România U19 – Serbia U 19 0-0, cu mulți jucători convocați de la echipele din Liga 2

Călin MNERIE 10 Mar. 2021, 19:46 Liga 2

La 7 luni de la inaugurare, noul stadion „Francisc Neuman” a intrat și în circuitul internațional odată cu partida amicală dintre naționalele Under 19 ale României și Serbiei.

Sub privirile lui Răzvan Burleanu, Gabi Bodescu sau Mihai Stoichiță, o echipă „tricoloră” fără piesele sale grele din străinătate și Liga 1 a cam fost dominată de formația de la sudul Dunării, însă, la rândul ei, a avut ocaziile sale de a se impune.

Oricum, cele două reprezentantive au destul timp la dispoziție să-și rodeze cadrele, din moment ce UEFA a anulat „europenele” din această vară, ce ar fi trebuit să aibă loc chiar în țara noastră.

Primarul Aradului, doar în trecere pe la amicalul România U19 – Serbia U19

Cel puțin în prima repriză, președintele FRF s-a întreținut cu conducătorul UTA-ei, Alexandru Meszar, în timp ce primarul Aradului, Călin Bibarț, a fost doar în trecere pe la tribuna oficială. O strângere de mână rapidă și câteva cuvinte de complezență aruncate pe fugă cu membrii delegației FRF au fost de ajuns într-un mediu în care edilul orașului nu se simte oricum foarte bine pe un stadion ce doar cheltuie în vreme de pandemie, iar suporterii și echipa fanion a Aradului mai au și pretenții să beneficieze de un gazon bun, dacă tot e nou…

Sârbii, în control și mai periculoși

Așadar, selecționerul Dan Oprescu și colaboratorii săi, Dinu Todoran, acesta din urmă antrenorul principal al divizionarei secunde CSM Slatina, de unde au fost convocați inclusiv doi jucători, au făcut o formație experimentală, în care a apărut inclusiv Ștefan Ștefanovici, un fotbalist de la divizionara terță Sporting Juniorul Vaslui.

Evident mai bine închegați și clădiți fizic, sârbii au construit cu fundașii la mijlocul terenului și și-au creat și câteva situații de poartă. La prima dintre ele (min. 14), portarul polistul Hindrich a respins cu piciorul finalizarea din careu a lui Bogdanovic, pentru ca apoi Jovic să reia defectuos puțin pe lângă colțul lung după o centrare din banda stângă (34).

Ocazii mari „tricolore”, dar și o bară adversă

Repriza secundă s-a reluat de la 0-0 și cu o altă formulă de joc „tricoloră”, exceptându-l pe fundașul Mitran. Chiar dacă tot sârbii au avut mai mult mingea, România a ajuns și ea periculos în careul advers.

În minutul 59, Danciu a centrat de pe linia de fund, ciucanul Suciu a lovit puternic mingea cu capul, dar Slavkovic a respins spectaculos. Parcă „tricolorii” s-au apărat mai bine în partea secundă, la mijlocul reprizei apărând pe gazon și singurul fotbalist dim județul Arad convocat, fundașul central lipovan, Abel Popa.

În minutul 74, s-a născut și a doua ocazie mare a naționalei noastre. Ripensistul Vasluian a scăpat în viteză spre buturile adverse, însă a tras doar în goalkeeperul advers de la 14 metri.

Cu 10 minute înainte de final, Serbia putea da, totuși, lovitura la șutul din unghi al lui Babic, respins de rapidistul Tătaru în bară. Chiar la ultima fază, Suciu a reluat de puțin pe lângă cu capul după un corner.

Așadar, primul meci internațional găzduit de noul „Francisc Neuman” s-a încheiat precum primul oficial disputat de UTA, 0-0 cu FC Voluntari.

  • Trebuie spus și că acest amical cu Serbia a fost ”programat în afara perioadei FIFA”, astfel că cluburile au avut opțiunea de a-și păstra jucătorii în pregătirea propriilor jocuri. Acesta este motivul pentru care majoritatea echipelor din Liga 1 nu au jucători la această acțiune, iar din Liga 2 este o avalanșă de convocări. Dintre cei 22 de jucători convocați la lot, 15 sunt de la echipe din liga secundă.

România U19: Hindrich (Tătaru 46) – Iana (Pascu 46), Chilili (Ardei 46), I. Mitran (A. Popa 70), Stefanovici (Gladiun 46) – Casiadi (G. Buta 46), Pănoiu (Danciu 46) – Șerbănescu (Botorok 46), Fl. Bălan (Văsălie 46), Sima (Vasluian 46) – I. Stoica (cpt.)(Suciu 46)
Selecționer: Daniel Oprescu

Serbia U19: Slavkovic (cpt) – Rogan, Drezgic, Backulja, U. Blagojevic – Tetek – Ergelas, Pantovic, J. Lukic, N. Jovic – Bogdanovic
Au mai jucat: Katic, Perovic, Knezevic, Stankovic, Babic, Al. Lukic, Djurasovic, Kos, Lazic, A. Blagojevic, Nikola Colic
Selecționer: Aleksandar Rogic

Arbitri: Andrei Gornic (Arad) – Raul Ghiciulescu (Timișaora), Casian Bălă (Arad)

Amicalul România U19 – Serbia U19 0-0:

https://www.youtube.com/watch?v=7jP-6EXaKf8

Lotul convocat de Daniel Oprescu pentru amicalul cu Serbia din ”afara perioadei FIFA”:

portari: Otto Hindrich (ASU Politehnica Timișoara), Alexandru Tătaru (Rapid);
fundași: Andrei Iana (CSM Slatina), Mădălin Pascu (Sportul Chiscani), Ionuț Mitran (Universitatea Craiova), Cornel Ardei (Aerostar Bacău), Alexandru Chilili (FC Voluntari), Samuel Popa (Șoimii Lipova), Ștefan Stefanovici (Sporting Juniorul Vaslui), Cosmin Gladun (Ripensia Timișoara);
mijlocași: Ștefan Pănoiu (Rapid), Gabriel Buta (Viitorul Constanța), Soma Casiadi-Bakó (FK Csikszereda), Marian Danciu (Universitatea Craiova), Janos Botorok (FK Csikszereda), Vlad Șerbănescu (Viitorul Pandurii), Florin Bălan (Farul Constanța), Alin Văsălie (Fotbal Comuna Recea), Alexandru Sima (CSM Reșița);
atacanți: Ianis Stoica (CSM Slatina), Ion Vasluian (Ripensia Timișoara), Toni Suciu (FK Csikszereda).

Foto: Ciprian Petcuț și Sebastian Tătaru / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/avalansa-de-convocari-din-liga-2-la-nationala-u19-pentru-amicalul-din-afara-perioadei-fifa-cu-serbia-fk-csikszereda-da-cei-mai-multi-jucatori-la-lot-19173461

Călin MNERIE 10 Mar. 2021, 19:46 Liga 2
Pe aceeași temă