Cu stângu-n dreptul! Prima apariție oficială a noului președinte al Chindiei: ”Cordoș a plecat pentru că se simțea departe de casă! Nu a putut face mai mult.” Miriuță continuă războiul imaginar cu presa: ”Cei care scriu despre mine nu vor face în zece vieți cât am făcut eu”

Bogdan ISTRATE, Marius ANGHEL 06 Oct. 2023, 16:14 Liga 2

Chindia s-a despărțit, oficial, joi, 5 octombrie 2023, de Andrei Cordoș, după circa trei luni și jumătate de când acesta a fost instalat ca președinte al clubului, iar a doua zi, vineri la prânz, a organizat prima conferință de presă cu noul conducător, fostul vicepreședinte Lorin Petrescu. Totodată, a fost prezentat și noul vicepreședinte, antrenorul Nicolae Croitoru.

Lorin Petrescu, despre plecarea fostului președinte al Chindiei: ”Nu a avut pretenții financiare. Se simțea departe de casă și nu a putut face mai mult”

Ca o paranteză, cu trei ore înainte de conferința de la stadion, consilierii locali târgovișteni aprobaseră un sprijin uriaș pentru club, 550.000 de euro, cea mai mare contribuție ”dintr-o bucată” alocată Chindiei de către primărie în întreaga sa existență. Aceasta se adaugă, în această săptămână, celor 3 milioane de lei aprobați suplimentar de Consiliul Județean Dâmbovița, după cum Liga2.ro a informat încă de miercuri.

Petrescu a apărut în fața jurnaliștilor vizibil stânjenit de situație, neobișnuit să fie nevoit să se exprime într-un asemenea mediu și, mai ales, să răspundă la întrebări. Nu scosese niciun cuvânt nici la conferința de presă de prezentare a lui Cordoș ca președinte și a lui ca vicepreședinte, la finalul lunii iunie. Acum, în noua postură, a încercat, voalat, să-l apere pe predecesorul său, cu care însă nu se nu mai înțelegea din primele săptămâni de la preluarea clubului: ”Clubul a încheiat pe cale amiabilă colaborarea cu Andrei Cordoș. Vreau ca oamenii să știe că Andrei nu a avut pretenții financiare, cum nu a avut nici Eduard Stăncioiu. Au plecat cu acordul părților. Ce pot să vă spun despre fostul președinte e că se simțea departe de casă și ne-a transmis că simte că nu a putut face mai mult.”

Antrenorul Nicolae Croitoru, numit vicepreședinte la Chindia. A fost singura variantă locală găsită

Despre numirea în funcția de vicepreședinte a celui care până acum a avut rol de antrenor, Nicolae Croitoru, om despre care jurnaliștii locali au susținut vineri că ar avea cel puțin alte trei locuri de muncă, Petrescu a declarat: ”Eu și acționariatul (n.r. asociații) ne-am dorit să avem un vicepreședinte din Târgoviște și să fie un om de fotbal cu mare experiență. Nu am găsit decât o variantă, pe domnul Croitoru.”

Antrenor la Chindia din 2014 până în 2018, când echipa a susținut un baraj de promovare în prima ligă, cu FC Voluntari, pierdut la penalty-uri fără ca dâmbovițenii să înscrie măcar o dată, apoi pe banca Politehnicii Timișoara și a FC Pucioasa, Croitoru a avut un discurs mai elevat, precizând că va rămâne coordonator al Centrului de Copii și Juniori, probabil situație unică în fotbalul românesc, aceea ca vicepreședintele clubului să coordoneze activitatea grupelor juvenile.

”Nu a fost chiar ușor să accept propunerea. Este un domeniu nou de activitate pentru mine. Cred totuși că se va rezuma la partea sportivă, iar lucrurile vor fi simplificate. Mă voi ocupa în continuare și de Centrul de Copii și Juniori”, a declarat Croitoru la conferința de presă de vineri.

Vasile Miriuță continuă să-și verse frustrările și să se dea important: ”De 3 ani nu s-a scris despre Chindia cât se scrie de când a venit Miriuță”

Dacă Lorin Petrescu și Nicolae Croitoru au încercat să găsească fraze despre noile posturi, antrenorul încă în funcție, Vasile Miriuță, și-a continuat războiul cu presa, probabil fericit că a supraviețuit valului de disponibilizări din ultimele zile și va mai încasa mii bune de euro la Târgoviște. Când era Cordoș președinte, cel care l-a adus după două etape din actualul sezon, Miriuță spunea că va pleca odată cu acesta, în cazul în care se va ajunge la situația în care clujeanul să fie înlocuit.

”Eu am trecut prin multe și vreau să fiu lăsat să îmi fac treaba de antrenor. Am rezistat până acum tuturor răutăților, dar s-au tot scris minciuni de nedescris. Ce a apărut în ultima vreme depășește orice. Cei care scriu despre mine așa nu vor face în zece vieți ce am făcut eu. Dacă noua conducere va hotărî așa, voi rămâne până în decembrie, când se va trage linie. N-am văzut într-un ziar să se scrie despre tinerii promovați de mine. Când am fost în Germania am lucrat doar cu tineri. Dacă batem mâine (n.r. – pe ultima clasată Progresul Spartac, cu doar 1 punct acumulat în opt etape), vor spune toți că i-am bătut pentru că sunt slabi. De 3 ani de zile, cât a fost în Liga 1 (n.r. – 4 ani) nu s-a scris despre Chindia cât se scrie de când a venit Miriuță. Asta înseamnă că sunt important. Arătați-mi articolele unde s-a scris despre Chindia în ultimii ani, cât s-a scris de o lună jumate de când sunt eu aici”, și-a spus frustrările Miriuță. Ca o completare, despre Chindia s-a scris mult și când Dragoș Militaru era antrenor, nu după ce a fost instalat Miriuță.

Aici a fost momentul în care a intervenit Petrescu, în apărarea lui Miriuță. ”Să intrăm în polemici cu cei care nu ne vor binele? Cine scrie rău de echipă nu ne vrea binele. Eu nu am timp să citesc ce se scrie. Am văzut câteva articole, nu le bag în seamă, dar jucătorii sunt bulversați”, a spus noul președinte al Chindiei, care probabil habar nu are că rolul presei este să informeze, nu să scrie despre bine sau de rău.

Lorin Petrescu ar vrea bilete și mai scumpe la meciurile Chindiei!

Chestionat de jurnaliști pe subiectul fierbinte al biletelor cu prețuri exorbitante pentru nivelul fotbalului românesc, inclusiv peste multe cluburi organizatoare din prima ligă, Lorin Petrescu a avut o reacție absolut șocantă.

”Dacă mă întrebați pe mine, eu le-aș scumpi. Dar pentru că tot au fost discuții, vom discuta cu firma de ticketing și vom încerca să micșorăm prețurile și să-i recompensăm într-un fel pe cei care au cumpărat abonamente. Sunt câțiva”, a spus noul șef al Chindiei.

Cele mai scumpe tichete la meciurile Chindiei de acasă costă 60 lei, iar un tichet de parcare este 15 lei! Sunt cele mai mari prețuri din ultimele sezoane ale Ligii a 2-a, fixate de fosta conducere, cu Andrei Cordoș în frunte.

Pentru acest meci, Cordoș a ordonat punerea în vânzare a biletelor de marți seară, în condițiile în care meciul se dispută sâmbătă la ora 11:00. Numărul tichetelor vândute până acum este unul infim.

Conferința de presă în care au fost prezentați la Chindia președintele Lorin Petrescu și vicepreședintele Nicolae Croitoru:

Foto: Ripostapenet
Video: Chindia Târgoviște

https://liga2.prosport.ro/seria-1/chindia-are-o-noua-conducere-19287653

https://liga2.prosport.ro/seria-1/curatenia-de-la-chindia-a-trecut-prin-biroul-lui-nelutu-varga-rolul-sefului-de-la-cfr-in-indepartarea-de-la-targoviste-a-careului-cordos-stancioiu-rossi-miriuta-si-ce-bani-solicita-demisii-la-p-19287618

https://liga2.prosport.ro/seria-1/are-balta-peste-boom-financiar-fara-precedent-la-chindia-din-partea-primariei-targoviste-si-cj-dambovita-inainte-de-despartirea-de-andrei-cordos-pentru-a-aduce-clubul-aproape-de-linia-de-plutire-19287579

https://liga2.prosport.ro/special/harta-puterii-in-fotbalul-romanesc-de-astazi-vezi-unde-e-judetul-tau-in-topul-national-2023-dupa-examenul-de-capacitate-fotbalistica-ce-surprize-uriase-sunt-raportat-la-populatie-si-puterea-economic-19287561

Bogdan ISTRATE, Marius ANGHEL 06 Oct. 2023, 16:14 Liga 2
Pe aceeași temă