S-a găsit vinovatul pentru situația dezastruoasă în care se află Chindia! Președintele și avocatul clubului au arătat cu degetul: ”Am pierdut 200.000 de euro, cel puțin”

Bogdan ISTRATE 28 Dec. 2023, 20:20 Liga 2
S-a găsit vinovatul pentru situația dezastruoasă în care se află Chindia! Președintele și avocatul clubului au arătat cu degetul: ”Am pierdut 200.000 de euro, cel puțin”

Chindia a terminat anul 2023 în genunchi, pe locul 11 în Liga 2 după patru sezoane la rând pe prima scenă a fotbalului românesc, petrecute în proporție de 99 la sută în pribegie, în condițiile în care lucrările de reabilitare la stadionul din Târgoviște au avut ca termen de finalizare nouă luni, dar în realitate au durat aproape patru ani.

Într-o conferință de presă organizată pentru ca președintele Lorin Petrescu și vicepreședintele Nicolae Croitoru să tragă concluzii în acest final de an, după circa trei luni în care clubul s-a aflat sub conducerea lor, situația financiară precară a fost pusă și pe seama… presei! Referirea în acest sens nu este nicidecum o premieră la Târgoviște, unde conducătorii Chindiei au pretenții să fie menajați de reprezentanții mass-media. Anterior, fostul președinte Andrei Cordoș n-a ezitat să atace mass-media independentă și să o acuze că vrea răul clubului.

Presa, vinovată în opinia conducătorilor Chindiei fiindcă clubul a ratat sponsorizări

Pe picior de plecare, Lorin Petrescu s-a văitat miercuri, 27 decembrie, că inclusiv bugetul Chindiei a fost afectat de materialele apărute în presă în mandatul său de președinte, unul de tristă amintire, la toate capitolele, rezultate, comunicare, relația cu suporterii și așa mai departe.

”Am pierdut minim 200.000 de euro de la oameni din județ care ar fi vrut să vină alături de noi. Totul, din cauza celor apărute în presă”, s-a exprimat Lorin Petrescu, probabil la ultima apariție oficială în această calitate.

Nici Petrescu și nici mai-marii PSD nu au putut controla presa centrală și nici o foarte mică parte a presei locale dâmbovițene, care a semnalat detaliile managementului submediocru de la Chindia. În mare majoritate, însă, jurnaliștii din Dâmbovița sunt plătiți de Primăria Târgoviște și CJ Dâmbovița, sub diferite forme, unele la vedere, altele nu. De aici și așteptările președintelui impus politic ca presa să-i fie alături.

Avocatul clubului Chindia, invitat in extremis la conferință, a trimis și el săgeți către presă!

Pentru prima dată în istoria recentă a fotbalului târgoviștean, la o conferință de presă a Chindiei a participat și avocatul clubului, invitat pe ultima sută de metri de președintele Petrescu și neanunțat în postarea clubului dinaintea întâlnirii cu jurnaliștii.

Alexandru Voichiță, un tânăr intrat de câțiva ani în Baroul Dâmbovița, altfel un tip elegant, politicos și cu un discurs elevat, a avut și el scăpări și a trimis săgeți în direcția presei.

”Imaginea pe care ne-ați format-o unii dintre dumnevoastră prezenți aici în presa locală a dus la toate aceste pierderi. Din punctul meu de vedere, niște atacuri… Dacă v-ați fi manifestat o susținere față de club și v-ați fi abținut…”, a vorbit Voichiță, aici cu un discurs de tip comunist.

În ultimii doi ani, mai precis până în luna septembrie, de partea juridică la club s-a ocupat Georgiana Niculae, fostă corporatistă în Capitală, care a rămas celebră în mintea iubitorilor sportului prin solicitarea unor expertize în dreptul jocului fotbaliștilor, pe criterii doar de ea știute. Totul, la comisiile FRF, spre amuzamentul membrilor și nu numai. După debarcarea ei, Chindia a încheiat un contract de colaborare cu avocatul Călin Miler, reziliat după scurt timp, după plecarea lui Andrei Cordoș.

Actualul avocat are o misiune dificilă, aceea de a reprezenta clubul în numeroase litigii, multe aflate abia la primele termene.

Primul antrenament al Chindiei în 2024 are loc în data de 11 ianuarie

Jucătorii Chindiei sunt convocați să ajungă la Târgoviște în data de 10 ianuarie, iar primul antrenament este programat la 11 ianuarie, după ce anterior fusese comunicată data de 8 ianuarie.

Nu se știe dacă se va continua cu antrenorul italian Diego Longo, nu a fost parafată nicio înțelegere pentru vreun cantonament, chit că ”principalul” ar vrea să meargă în Antalya, nu au fost anunțate mutări, iar comunicarea de pe canalele oficiale ale clubului este inexistentă.

În cursul zilei de astăzi, mai mulți jucători care intenționează să își depună memorii zilele viitoare au creat un grup de WhatsApp, separat de cel administrat de club. Acolo se discută pașii pe care trebuie să îi facă fiecare pentru a deveni liberi de contract. Din sursele Liga2.ro, sunt peste zece jucători care vor să plece de la Chindia în această iarnă.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/chindia-isi-cauta-un-nou-presedinte-al-treilea-in-acest-sezon-19296598

https://liga2.prosport.ro/seria-1/de-ce-a-lipsit-diego-longo-de-la-ultimul-meci-al-chindiei-din-2023-19296556

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cazul-socant-al-unui-fotbalist-al-chindiei-19296524

https://liga2.prosport.ro/seria-1/chindia-tremura-la-fiecare-sedinta-a-comisiei-de-disciplina-a-frf-19296447

https://liga2.prosport.ro/seria-1/chindia-blocata-de-fifa-la-transferuri-si-legitimari-19295995

https://liga2.prosport.ro/seria-1/conducerea-chindiei-si-a-pus-in-cap-galeria-19295899

Bogdan ISTRATE 28 Dec. 2023, 20:20 Liga 2
Pe aceeași temă