Chindia încheie anul în tensiune! Președintele Lorin Petrescu i-a anunțat pe asociați că vrea să plece: ”Mai stau până vor găsi un înlocuitor.” Primul contactat

Bogdan ISTRATE 27 Dec. 2023, 21:51 Liga 2
Chindia încheie anul în tensiune! Președintele Lorin Petrescu i-a anunțat pe asociați că vrea să plece: ”Mai stau până vor găsi un înlocuitor.” Primul contactat

Pe locul 11 în Liga 2 după 15 etape, cu interdicție la transferuri, datorii de peste 1.2 milioane de euro și în permanente scandaluri, Chindia încheie anul 2023 într-o situație cu care nu s-a mai întâlnit în ultimii mulți ani.

Probabil că dacă anul viitor nu era unul electoral, cu multiple alegeri, clubul din Târgoviște s-ar fi aflat astăzi în insolvență sau, mai rău, în faliment.

Cum însă partidul care conduce județul Dâmbovița de ani buni nu își permite să piardă un număr important de voturi din cauza fotbalului, deznodământul previzibil va fi amânat. Cel puțin cu câteva luni…

În 2023, Chindia a avut trei președinți și cinci antrenori, în acte, un parcurs care fi greu de egalat pentru orice club care se dorește profesionist în fotbalul românesc. Rezultatul? O retrogradare rușinoasă, la primul meci în Liga 1 după 25 de ani disputat la Târgoviște, apoi un loc aproape de pozițiile retrogradabile la finalul primei părți a noului sezon, de Liga 2.

Lorin Petrescu, conferință de adio la Chindia?

Chindia a organizat miercuri, 27 decembrie 2023, o conferință de presă, fără vreun subiect anume, însă întrebările jurnaliștilor au lungit întâlnirea la peste o oră.

Din partea clubului au fost prezenți președintele Lorin Petrescu, vicepreședintele Nicolae Croitoru, dar și… avocatul Alexandru Voichiță (!).

Într-un discurs mai elevat decât alte dăți – și mai coerent, dar limitat – Petrescu a recunoscut că este pe picior de plecare.

”Am transmis asociaților de acum o lună că nu mai pot continua. Voi rămâne în club până vor găsi înlocuitor pentru mine. Cred că nu pot aduce un plus mai mare. Să vină altcineva, poate găsește sponsori, poate aduce bani. Mai stau până vine cineva, să nu se blocheze activitatea, cu acte de semnat, semnătură în bancă și altele”, a transmis președintele Chindiei.

Din 4 octombrie în funcția executivă, Lorin Petrescu este proprietarul companiei ProActiv, sponsor al Chindiei în sezoanele trecute. În vară, după demiterea lui Marcel Ghergu, Petrescu fusese uns vicepreședinte, în condițiile în care șef la Chindia era instalat Andrei Cordoș, pe linie politică.

De curând, Primăria Târgoviște și Consiliul Județean Dâmbovița, asociații Chindiei, au început să caute soluții pentru funcția de președinte, primul contactat fiind Cătălin Anton, de la ACSM Ceahlăul Piatra Neamț. ”Nu mai e dorit de patron la Ceahlăul, dar nici la Târgoviște nu vine, a aflat cum stau lucrurile acolo”, vorbesc sursele noastre.

Anton nu ar fi singurul care ar fi declinat oferta politicienilor din Târgoviște, care pun președinți, antrenori și transferă jucători după bunul plac, pe banii contribuabililor.

Odată cu Lorin Petrescu și-a anunțat plecarea și Nicolae Croitoru, probabil doar din postura de vicepreședinte al clubului, urmând a continua ca șef al Centrului de Copii și Juniori al Chindiei.
Odată cu Lorin Petrescu și-a anunțat plecarea și Nicolae Croitoru, probabil doar din postura de vicepreședinte al clubului, urmând a continua ca șef al Centrului de Copii și Juniori al Chindiei.

Sponsor principal la Chindia, invizibil

În conferința de presă de astăzi s-a vehiculat numele lui Mohammad Murad ca și sponsor principal al Chindiei, deși niciodată nu a existat vreo asociere, la nivel oficial, între omul cu proprietăți și afaceri în București și Constanța și clubul din Târgoviște.

”De două-trei săptămâni avem promisiuni că sponsorul nostru principal ne va da niște bani. Tot așteptăm, am avut discuții în toate aceste zile. Măcar să reușim să stingem niște litigii și să dăm un salariu jucătorilor”, a vorbit, astăzi, Lorin Petrescu.

Liga2.ro a aflat cum stau lucrurile, în realitate: Murad nu a semnat vreun contract de sponsorizare cu Chindia, s-a angajat verbal că va ajuta clubul cu 40.000 de euro și că va trimite, în comodat, un autocar la Târgoviște. Autocarul a ajuns de luni bune, din vremea lui Andrei Cordoș, nu și banii. Cum nu s-au găsit fonduri ca autocarul să fie colantat, Murad și-a trimis șoferul să îl ia de la Târgoviște. ”Lorin spera să scoată 100.000 de euro de la Murad, cu care să acopere două litigii, cu Akhmatov și Orozco, și să dea și jumătate de salariu jucătorilor și antrenorilor”, explică apropiați ai omului de afaceri.

Interesul lui Murad este unul pur politic: în plină criză la Chindia, omul vrea să pozeze în salvator, câtă vreme are intenția să candideze ca parlamentar de Dâmbovița din partea partidului AUR.

Vedetele locale PSD au declinat din start orice asociere cu Murad. Miza? Voturile de la anul, și așa pe cale să se împuțineze în dreptul partidului de la putere din Dâmbovița!

  • 90.000 lei trebuie să plătească Chindia lui Esteban Orozco, de urgență, pentru a evita depunctarea
  • 25.000 de euro are de primit fostul președinte al clubului Chindia, Marcel Ghergu, sumă reprezentând exclusiv salarii restante

https://liga2.prosport.ro/seria-1/de-ce-a-lipsit-diego-longo-de-la-ultimul-meci-al-chindiei-din-2023-19296556

https://liga2.prosport.ro/seria-1/casele-de-pariuri-au-invadat-fenomenul-sportiv-19296580

https://liga2.prosport.ro/seria-1/bogdan-rusu-acuza-dupa-ce-cs-mioveni-nu-i-a-achitat-nici-acum-restantele-19296596

https://liga2.prosport.ro/seria-1/marius-lacatus-reactie-in-privinta-dreptului-de-promovare-al-echipei-steaua-19296560

Bogdan ISTRATE 27 Dec. 2023, 21:51 Liga 2
Pe aceeași temă