Concordia Chiajna stă bine financiar și nu intră în șomaj tehnic! Florin Bratu, cuvinte de laudă pentru președinte: ”A știut cum să facă bugetarea. Salariile sunt la zi”

Răzvan STÎNGĂ 09 Apr. 2020, 14:38 Liga 2
Concordia Chiajna stă bine financiar și nu intră în șomaj tehnic! Florin Bratu, cuvinte de laudă pentru președinte: ”A știut cum să facă bugetarea. Salariile sunt la zi”

Concordia Chiajna este, poate, cea mai stabilă echipă din Liga 2 din punct de vedere financiar. Echipa ilfoveană picată din Liga 1 în vara trecută nu a intrat în șomaj tehnic, așa cum au procedat multe dintre formațiile din fotbalul românesc, și nici nu o va face, susține antrenorul Florin Bratu (40 de ani). Președintele Cristian Tănase a realizat un proiect de bugetar stabil, iar jucătorii și ceilalți angajați nu vor avea de suferit, spune ”Bratone”.

Dacă în acest sezon Concordia își îndeplinește obiectivul și se salvează de la retrogradare, în următorul, proiectul va fi unul mai important, revenirea în Liga 1. Florin Bratu e de părere că echipa din Chiajna merită să evolueze acolo.

”Concordia Chiajna este una dintre puținele echipe care nu a intrat în șomaj tehnic. La Chiajna, salariile sunt la zi. Eu cred că la fiecare președinte, la fiecare club, dacă s-a gospodărit bine, nu sunt probleme. Depinde cum și-au construit bugetul, cum au ținut de buget. La Chiajna s-au întâmplat lucruri bune în această iarnă. S-au făcut niște restructurări la nivelul lotului, s-au mai diminuat din salarii și iată că suntem bine.

Cristi Tănase a știut foarte bine cum să facă bugetarea la Chiajna, în așa fel încât echipa să meargă înainte fără probleme. Este păcat că această echipă nu este în Liga 1. Baza și infrastructura o recomandă pe Concordia Chiajna să fie acolo. Sperăm ca în sezonul viitor să ne descurcăm mult mai bine și să revenim acolo”, a spus Bratu, la Digi Sport.

  • ”Nicio clipă nu ne-am gândit la şomaj tehnic, la reducerea salariilor. Mai ales acum, în situaţia asta complicată. Trebuie să facem rost de bani. Dacă eşti conducător, faci rost. Nu ştiu cum, de unde, dar aşa trebuie. Vinzi ceva şi faci rost de salarii. Şi la noi salariaţii se temeau de tăierea salariilor. Am terminat anul fiscal bine, cu bugetul suntem ok şi nu există niciun risc. Marea noastră problemă este situaţia sportivă. Mi-e atât de ciudă că nu avem rezultate!”, declara, săptămâna trecută, și președintele Cristian Tănase pe tema șomajului tehnic.

Câteva dintre echipele din Liga 2 au intrat în șomaj tehnic 

Din cauza virusului COVID-19 și a pauzei pricinuite de acesta, echipe din Liga 2 au anunțat reduceri salariale importante. Au dificultăți în privința bugetului, iar cea mai rapidă cale de a reduce cheltuielile a fost să apeleze la Ordonanța de Guvern. Farul a intrat miercuri în rândul echipelor din Liga 2 care au anunțat tăieri, dar pe listă se numără și alte formații, ca Rapid, ”U” Cluj, Petrolul, Campionii FC Argeș, Pandurii Târgu Jiu sau Ripensia Timișoara.

Concordia Chiajna este prima peste linia retrogradării

După 24 de etape desfășurate în acest sezon, în care Concordia Chiajna are 22 de meciuri jucate, echipa ilfoveană ocupă locul 16, ultimul retrogradabil, însă e la egalitate de puncte, 24, cu echipa de deasupra sa, CSM Reșița. Dacă se va merge pe sistemul play-off / play-out, Concordia Chiajna ar trebui să joace în play-out.

Foto: Mediafax Foto și Concordia Chiajna 

https://liga2.prosport.ro/seria-1/florin-bratu-stie-ce-echipe-vor-avea-de-castigat-dupa-ce-fotbalul-se-va-relua-reactia-trebuie-sa-fie-foarte-rapida-exact-la-inceput-cum-crede-ca-va-fi-in-play-out-si-care-e-situat-19128802

Răzvan STÎNGĂ 09 Apr. 2020, 14:38 Liga 2
Pe aceeași temă