Concordia Chiajna începe încă un sezon în care e văzută printre favoritele la promovare. Ce buget are, cum e tratat obiectivul la nivel intern și cum s-a rezolvat disputa Lincar – Tamaș

Andrei PASCU 31 Jul. 2023, 14:26 Liga 2
Concordia Chiajna începe încă un sezon în care e văzută printre favoritele la promovare. Ce buget are, cum e tratat obiectivul la nivel intern și cum s-a rezolvat disputa Lincar – Tamaș

Concordia Chiajna și-a format și în această vară un lot solid, cu care speră să promoveze, în sfârșit, în SuperLiga României. Președintele Cristian Tănase vrea ca echipa să ia, de această dată, totul pas cu pas, meci cu meci.

În trecut, încă de la începutul sezoanelor declara Concordia Chiajna că vrea să promoveze în prima divizie, iar de această dată e mai reținută.

Cristian Tănase, analiza unui nou sezon în Liga 2 pentru Concordia Chiajna

Ilfovenii au reacționat, prin președintele Cristian Tănase, și sunt gata să înceapă o stagiune de Liga 2 în care obiectivul intermediar, date fiind achizițiile, nu poate fi altul decât calificarea în play-off. Apoi, să lupte pentru un loc direct promovabil sau un loc de baraj.

În acest sezon, bugetul Concordiei Chiajna a crescut față de cel trecut, dar nu cu mult. Dacă în 2022/2023 era 950.000 de euro, acum va fi în jur de 1.1 milioane de euro. Referitor la salariile pe care le oferă formația pregătită de Erik Lincar, media este de 2.500 de euro pe lună.

Concordia Chiajna debutează în noul sezon contra FK Miercurea Ciuc

În privința noului sezon de Liga 2, Concordia Chiajna va întâlni în prima etapă FK Miercurea Ciuc. Cristian Tănase e prevăzător înaintea confruntării cu ciucanii, având și acum în minte cele întâmplate în prima rundă a stagiunii trecute, 0-3 cu CSM Slatina.

Campionatul va fi unul greu, vor fi echipe care vor produce surprize. Din punctul meu de vedere, nu sunt favorite cinci-șase sau 10 echipe. Noi avem un meci la Miercurea Ciuc, foarte greu, o echipă bună, condiții foarte bune acolo. În rest, chiar mă gândeam cum am început sezonul trecut, 0-3 cu Slatina, și cum l-am terminat, 0-1 cu Unirea Constanța.

Mi-aș dori ca acum să începem bine și să terminăm la fel de bine. De promovare nu putem vorbi, mereu am vorbit de ea și nu am reușit, am ratat fiecare sezon. În acest sezon, după cum am spus, aș vrea să luăm meci cu meci și să câștigăm tot. După aceea, tragem linie și vedem unde suntem.

Am încredere în echipă, în jucători, în staff. Au experiență și au dorința de a face ceva”, a spus Cristian Tănase la Metropola TV.

S-a rezolvat problema internă la Concordia Chiajna

A fost o divergență internă la Concordia Chiajna, între antrenorul Erik Lincar și fundașul Gabriel Tamaș. Conducătorul a lămurit situația și a declarat că totul s-a rezolvat.

De altfel, apărătorul s-a aflat pe teren în ultimul amical al verii, contra CS Tunari, scor 3-1.

Discuția s-a terminat foarte bine, colaborează între ei stafful și Gabi, colaborăm și noi foarte bine. Nu a fost așa mare problemă, Gabi are o vârstă, dar nu mai suportă, poate, să stea în cantonamente. Însă, e un jucător valoros, dar cât timp e jucător trebuie să admită ce solicită stafful tehnic.

Erik Lincar e un antrenor care dorește să facă ceva. Își dorește să reușească, e riguros, nu face rabat de la disciplină. Încă de când l-am instalat am pomenit un cuvânt, respect! Atât, de aici s-a plecat. Nu a fost o chestie atât de greu de gestionat între el și Gabi, s-a rezolvat ușor”, a mai declarat conducătorul Concordiei Chiajna.

Concordia Chiajna, amicalele verii

În perioada de pregătire din această vară, Concordia Chiajna a mai jucat amicale, pe lângă cel cu CS Tunari, cu Progresul Spartac (scor 7-0), ACSM Ceahlăul Piatra Neamț (0-1), CSM Alexandria (0-0), Olimpic Zărnești (1-3), Metaloglobus București (3-0) și CSM Slatina (1-1).

  • Formula de start aleasă de Erik Lincar în amicalul cu CS Tunari: Oncescu – Fl. Achim, D. Ispas, F. Gerson, Corbu – Romario Pires, Codrea – Tucaliuc, Burcea, Ad. Popa – Ad. Bălan
    Au mai jucat: Ciontoș – Alexandrescu, Tamaș, Stănică, Al. Dulca, Ghimfuș, Ndiaye, Sil. Pană, Cocoș

Foto: Concordia Chiajna și George Filip (Mediafax Foto)

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ceahlaul-a-castigat-amicalul-cu-csm-bacau-19278526

https://liga2.prosport.ro/seria-1/viitorul-pandurii-a-remizat-cu-phoenix-buzias-19278520

https://liga2.prosport.ro/liga-3/sanatatea-cluj-are-un-nou-antrenor-francisc-dican-19278488

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fk-miercurea-ciuc-amical-cu-afc-odorheiu-secuiesc-19278479

https://liga2.prosport.ro/seria-1/unirea-slobozia-succes-la-scor-in-amicalul-cu-metalul-buzau-19278471

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csm-resita-victorie-in-amicalul-cu-avantul-periam-19278460

Andrei PASCU 31 Jul. 2023, 14:26 Liga 2
Pe aceeași temă