Concordia Chiajna a condus la Mioveni, dar tot nu reușește să lege două victorii în acest sezon. Erik Lincar, descumpănit: ”Marcăm gol, după care zici că nu mai știm să jucăm fotbal”

Marius ANGHEL 28 Oct. 2023, 16:13 Liga 2
Concordia Chiajna a condus la Mioveni, dar tot nu reușește să lege două victorii în acest sezon. Erik Lincar, descumpănit: ”Marcăm gol, după care zici că nu mai știm să jucăm fotbal”

Concordia Chiajna a condus în meciul de la Mioveni, cu CS Mioveni, în cadrul etapei a 11-a a Ligii 2, însă s-a întors acasă doar cu un punct, ajungând în acest sezon la a patra remiză. Se menține în continuare sub locurile calificabile în play-off-ul de promovare, acolo unde a stat doar în trei etape din debutul sezonului.

1-1 s-a terminat jocul dintre echipele antrenate de Constantin Schumacher și Erik Lincar, la prima partidă a Concordiei după anunțul încheierii carierei de fotbalist a lui Gabriel Tamaș, unul dintre liderii ei din primele nouă runde, dar și în cea în care pe teren a revenit Adrian Popa, după ce s-a depășit conflictul dintre el, pe de o parte, și antrenor și club, de cealaltă parte.

Egal între CS Mioveni și Concordia Chiajna, scor 1-1, în etapa a 11-a a Ligii 2

Concordia a deschis scorul în minutul 9, destul de norocos, prin fundașul Denis Ispas, care a profitat de o ieșire greșită și de o respingere slabă a portarului Flavius Croitoru, a recuperat mingea și a avut un șut-centrare din dreapta care s-a dus în goalkeeper și din el a intrat în plasă.

Lincar a fost nevoit să și schimbe în prima repriză, în minutul 26, când Cosmin Tucaliuc s-a accidentat, iar pe teren l-a trimis pe Adrian Popa, cel care a jucat din nou după o pauză lungă, ultima sa prezență în campionat fiind în runda a 4-a, ulterior intrând într-un conflict cu antrenorul și clubul.

Ilfovenii își puteau mări avantajul pe tabelă în minutul 30, dar mingea trimisă cu capul de Burcea din 6 metri s-a dus în transversală. Au mai avut situații și prin Torje (55) și din nou Burcea (59), iar apoi CS Mioveni a reușit egalarea prin Ion Cărăruș, în minutul 62.

Au mai fost câteva situații pe final, s-a cerut în două rânduri și lovitură de pedeapsă, însă nu s-a mai înscris, astfel că CS Mioveni și Concordia au terminat meciul lor direct din acest sezon regular la egalitate, scor 1-1.

Erik Lincar, după remiza cu CS Mioveni: ”Nu ne mulțumește deloc”

După joc, antrenorul Erik Lincar era descumpănit de faptul că echipa sa a condus iar și nu a câștigat, cum a mai făcut-o cu CSM Reșița (2-3 la Reșița) și Viitorul Pandurii (2-2 la Târgu Jiu).

Concordia venea după trei rezultate consecutive pozitive, însă nu a câștigat două meciuri la rând în acest sezon, lucru pe care și-l dorea după acest joc cu CS Mioveni. S-a ales doar cu un punct, astfel că se mulțumește doar cu faptul că este neînvinsă în ultimele patru etape, în care are victorie, egal, victorie și din nou egal.

”Astăzi chiar ne doream și noi să reușim a doua victorie consecutivă, fiindcă nu am reușit lucrul acesta până acum. Știam că cei de la Mioveni își propun să scoată măcar un punct. Știam că vor încerca și vor face totul pentru acest lucru. Au și schimbat sistemul pentru jocul de astăzi. Dar dezamăgirea mea este față de jucătorii mei, de momentele astea când, și am mai spus-o și mă repet, marcăm gol, după care zici că nu mai știm să jucăm fotbal. Și nu e normal, pentru că să dai un gol trebuie să îți dea încredere, să-ți dea mai multă energie și să reușește să faci mai multe.

Și, cum e normal în fotbal, la un moment dat ești pedepsit în momentul în care nu mai reușești să produci acțiuni de poartă. E adevărat că la început reprizei a doua am avut două-trei ocazii mari de a face 2-0 și de a închide jocul, dar dacă calitatea noastră a fost mai neferită în execuții, asta a dus până la final la un rezultat de egalitate care nu ne mulțumește deloc. Ce pot să spun altceva, felicit echipa gazdă pentru dăruire, pentru ambiție și noi ne gândim deja la jocul următor, cel cu altă echipă din Argeș, cu FC Argeș”, a spus Erik Lincar la conferința de presă de după meciul cu CS Mioveni.

”Parcă singuri ne dorim să ne facem rău”

În ciuda unui lot plin de jucători cu mare experiență, mulți dintre ei fiind aduși chiar la dorința antrenorului, Concordia nu reușește să își arate superioritatea și se menține sub pozițiile calificabile în play-off-ul de promovare. Lincar a ajuns să creadă că ”parcă singuri ne dorim să ne facem rău”.

”La început campionatului noi am reușit să jucăm foarte bine în deplasare și poate am avut jocuri mai puțin reușite acasă, când am și pierdut. Bine, cu Alexandria chiar am avut un joc reușit, doar că nu am reușit să marcăm. Și la Reșița, și la Viitorul Pandurii. Dacă stau să analizez câte puncte am pierdut pe lipsa asta de responsabilitate, de sprint, de voință, de dorință. Adică, de multe ori joci, și chiar le-am spus, parcă singuri ne dorim să ne facem rău. Și în momentul în care nu câștigi meciuri și faci doar egaluri… e clar că și punctele se pierd și atunci rămânem în zona aceasta”, a mai comentat Lincar.

Concordia Chiajna, în meciul cu CS Mioveni: Oncescu – Stănică, D. Ispas, Gerson, Dumbravă – R. Lazăr (Hlistei 79′), D. Codrea – Torje (Corbu 67′), Tucaliuc (Ad. Popa 26′), Burcea (Ghimfuș 79′) – Ad. Bălan (Al. D. Pop 76′). Rezerve neutilizate: Ciontoș – Fl. Achim, P. Pîrvulescu, R. Moise.

Concordia Chiajna, sub locurile calificabile în play-off. Etapa următoare joacă acasă cu CFC Argeș

Cu 16 puncte acumulate în 11 etape, Concordia Chiajna se află pe locul 8, unde vor încheia runda, la egalitate cu Chindia (locul 7), Viitorul Pandurii (locul 9) și FK Miercurea Ciuc (locul 10), diferența dintre ele fiind făcută de golaveraj. Ilfovenii au 18 goluri marcate și 10 primite.

Ultimul loc calificabil în play-off, 6, este ocupat chiar de CS Mioveni, cu 17 puncte.

În etapa a 12-a, Concordia joacă pe teren propriu, sâmbătă, de la ora 12:00, cu Campionii FC Argeș, care încă nu a evoluat în această rundă, urmând să o facă duminică, în deplasare la Gloria Buzău. Echipa lui Eugen Neagoe se află, momentan, pe locul 13, cu 12 puncte, și poate urca cel mult pe locul 12.

Foto: CS Mioveni

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cs-tunari-remiza-cu-viitorul-pandurii-in-etapa-11-de-liga-2-0-0-19290330

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csc-dumbravita-a-pierdut-derby-ul-de-clasament-cu-csc-selimbar-19290326

https://liga2.prosport.ro/seria-1/meciuri-si-rezultate-etapa-11-liga-2-19290265

https://liga2.prosport.ro/seria-1/gabriel-tamas-punct-final-in-cariera-de-fotbalist-19290191

https://liga2.prosport.ro/seria-1/paul-enache-surprins-de-retragerea-lui-gabi-tamas-19290199

Marius ANGHEL 28 Oct. 2023, 16:13 Liga 2
Pe aceeași temă