Corvinul, învinsă la Hunedoara după 42 de jocuri în care a fost invincibilă! Florin Maxim, după eșecul cu CS Mioveni: ”Gata, s-au terminat basmele. Începe viaţa reală!”

Marius ANGHEL 03 Oct. 2023, 01:46 Liga 2
Corvinul, învinsă la Hunedoara după 42 de jocuri în care a fost invincibilă! Florin Maxim, după eșecul cu CS Mioveni: ”Gata, s-au terminat basmele. Începe viaţa reală!”

Entuziasmul avut în startul sezonului de Liga 2, după promovarea în acest campionat, începe să se stingă la Corvinul Hunedoara. După șase etape în care echipa înregistrase patru victorii și două egaluri, trupa lui Florin Maxim a început să resimtă și gustul înfrângerii, pe care în jocurile oficiale nu l-a mai avut de mult timp.

După ce runda trecută a încasat primul eșec în deplasare (1-2 la Viitorul Pandurii) într-un meci oficial după o pauză de un an și o lună, la începutul acestei săptămâni a suferit o nouă înfrângere, de această dată pe teren propriu, scor 0-2 cu CS Mioveni, într-un joc oficial, după o pauză de nu mai puțin de doi ani și șase luni, de la acel 2-4 cu Unirea Dej, disputat la 10 aprilie 2021, în Liga 3.

42 de meciuri jucate acasă, majoritatea în Liga 3, dar și din Cupa României (5) și Liga 2 (4), pe durata timpului regulamentar, fiindcă împotriva prim-divizionarei FCSB s-a pierdut în prelungiri, a ținut invincibilitatea Corvinului.

Florin Maxim, deloc dezamăgit după eșecul cu CS Mioveni: ”Până la urmă ne maturizăm, ne învățăm cu Liga a 2-a, nu e ușor”

La finalul partidei din etapa a 8-a a Ligii 2, pierdută cu CS Mioveni, în care Corvinul a condus jocul și a avut inclusiv două bare, prin Lupu (43) și Coman (58), Florin Maxim nu s-a arătat deloc supărat pe această înfrângere. Ba chiar a avut puterea să înceapă cu o glumă, să spună că nu este nemulțumit de joc sau dezamăgit, dar, totodată, să și comenteze ceea ce s-a greșit și cum adversarii au reușit să înscrie chiar de două ori, prin Alexandru Dandea (55) și Ion Cărăruș (90+4).

”Cred că am coborât cu picioarele pe pământ. Gata, s-au terminat basmele. Am pierdut şi în deplasare, am pierdut şi acasă, începe viaţa reală! Nu pot zic că n-am fost mulţumit de joc… Sincer, am măcinat adversarul din primul minut, băieţii au încercat să pună în practică ce am pregătit, ce am văzut împreună cu ei la analiză. A fost acel moment fix, în minutul 10 din a doua repriză, ne-am pierdut marcajul. E prima dată când facem marcajul nominal, își aleg ei adversarul în funcție de cum se simt, acum am nominalizat noi şi n-a fost de bun augur. După care golul doi, nu mai avea niciun istoric. Nu sunt neapărat dezamăgit, dar nu trebuia să le dăm momentele astea în care ei au înscris. Faza premergătoare golului vine dintr-o greșeală, le dăm mingea, obțin acel corner. Am discutat la pauză cu băieții, în prima repriză cred că le-am dat, mai ales la Manolache, în stânga, spre Velisar, cred că șapte-opt pase la adversar. În momentul în care nu te forțează nimeni și… Trebuie să învățăm din greșeli. Până la urmă ne maturizăm, ne învățăm cu Liga a 2-a, nu e ușor. Erau băieții puțin frustrați, ziceau că au jucat bine. Se joacă, Liga a 2-a e parșivă și ei, cum a zis și Schumi (n.r. –Constantin Schumacher, antrenorul Mioveniului), au venit, s-au apărat din minutul 1 pe două linii. Nu am ce să le reproșez, așa au văzut ei partida, au venit, au câștigat, baftă în continuare”, a spus Maxim după eșecul cu CS Mioveni.

Fundașul Elton, introdus pe final ca atacant, dar Maxim nu se aștepta să schimbe ”neapărat ceva”

Antrenorul Corvinului a explicat și introducerea în prelungiri a fundașului Elton da Silva ca atacant. Spune a făcut-o mai mult pentru că jucătorul și-a dorit și s-a antrenament și după accidentarea din runda trecută, nu fiindcă și-ar fi făcut speranțe că poate va schimba ceva în soarta partidei.

”Mă gândeam să-l bag pe Timi (n.r. – Timotei Mitran), nu am vrut să risc cu Elton, are acea lovitură după meciul de la Pandurii (n.r. – Viitorul Pandurii), însă nu e cicatrizată complet, dar și-a dorit și el, a făcut antrenamentele și am zis să-l bag 5 minute. Nu că mă așteptam să schimbăm neapărat ceva, dar l-am băgat și pe el”, a spus Maxim, care în minutul 67 a scos de pe teren un jucător accidentat, pe Mihai Velisar, după ce în runda trecută l-a pierdut pentru cel puțin o lună pe Nicolae Pîrvulescu, mijlocaș lateral care s-a ales cu o fractură la metatarsiene: ”Începem cumva să suferim. Mie mi s-au părut puțin nu obosiți, dar încărcați. Sunt meciuri din patru în patru zile, din trei în trei zile, suntem angrenați și în Cupa României. Avem un lot de 21 de jucători, dar suferim. O să ne refacem mâine, în această săptămână și mergem la Tunari să ne întoarcem cu puncte.”

Corvinul în meciul cu CS Mioveni: Lefter – Fl. Iacob, Ant. Manolache (D. Pop 77′), Lică, Velisar (Hergheligiu 67′) – Lupu, Hrezdac (M. Chindriș 67′), Bradu (Antonov 77′), Al. Neacșa (cpt.)(Elton da Silva 90+2′), Seb. Ion – M. Coman. Rezerve neutilizate: D. Roman – Pocioian, T. Mitran, Ad. Nicolae.

Corvinul are 14 puncte și este pe locul 4 în Liga 2, în cădere o poziție. În runda a 9-a va juca luni, de la ora 16:00, în deplasare la CS Tunari, echipă care tocmai și l-a instalat pe Ștefan Odoroabă antrenor, acesta fiind demis de la CSM Alexandria în urmă cu o săptămână.

Declarațiile lui Constantin Schumacher și Florin Maxim după Corvinul – CS Mioveni 0-2:

https://www.youtube.com/watch?v=X6hwyqwrBxs

Foto și video: Corvinul Hunedoara 

https://liga2.prosport.ro/seria-1/concluziile-lui-constantin-schumacher-dupa-corvinul-cs-mioveni-0-2-19287517

https://liga2.prosport.ro/seria-1/corvinul-cs-mioveni-se-joaca-de-la-ora-1600-in-incheierea-etapei-a-8-a-a-ligii-2-19287436

https://liga2.prosport.ro/special/live-text/liga-2-etapa-8-cinci-meciuri-incep-la-ora-11-00-19287082

Marius ANGHEL 03 Oct. 2023, 01:46 Liga 2
Pe aceeași temă