CS Mioveni, prima echipă care câștigă la Hunedoara după doi ani și jumătate! Constantin Schumacher, după succesul cu Corvinul: ”Jucătorii au înțeles mesajul pe care l-am transmis”

Marius ANGHEL 02 Oct. 2023, 22:27 Liga 2
CS Mioveni, prima echipă care câștigă la Hunedoara după doi ani și jumătate! Constantin Schumacher, după succesul cu Corvinul: ”Jucătorii au înțeles mesajul pe care l-am transmis”

CS Mioveni a reușit în etapa a 8-a a Ligii 2 ceea ce nu a putut în acest sezon Ceahlăul, FK Miercurea Ciuc, Concordia sau CSM Reșița, dar nici alte echipe pe durata a 90 de minute de joc în ultimii doi ani și jumătate. A învins Corvinul la Hunedoara.

2-0 pentru argeșeni s-a terminat meciul disputat luni la Hunedoara, în încheierea rundei a 8-a a Ligii 2, Corvinul cedând acasă un meci oficial, în timp regulamentar, după circa doi ani și jumătate, ultimul eșec având loc la data de 10 aprilie 2021, 2-4 cu Unirea Dej, în Liga 3. De atunci, doar prim-divizionara FCSB a mai învins trupa lui Florin Maxim, însă a făcut-o abia după reprizele de prelungiri, 5-3 în Cupa României, la 22 septembrie 2021.

Constantin Schumacher, după victoria cu Corvinul: ”Ne-am închis bine, am stat bine în teren, jucătorii au înțeles mesajul meu”

CS Mioveni s-a apărat bine pe arena ”Michael Klein” și a avut noroc la bara lui Lupu, în minutul 43. Apoi, în partea secundă, după un corner, a dat lovitura prin Alexandru Dandea, care a finalizat cu capul în minutul 55. A mai avut o dată noroc la bara lui Coman (58), iar în prelungiri Ion Cărăruș (90+4) a liniștit spriritele cu o nouă reușită în dreptul galben-verzilor.

După joc, Constantin Schumacher și-a felicitat echipa pentru că a pus în practică ceea ce s-a pregătit special pentru acest joc și au îndurat în unele momente suferința.

”Felicit echipa adversă, o echipă bună, care joacă fotbal, își propune să joace fotbal. Ne-am închis bine, am stat bine în teren, jucătorii au înțeles mesajul pe care l-am transmis în această săptămână, că jucăm cu o echipă bună și trebuie să avem distanță scurtă între linii și trebuie să facem o transziție pozitivă foarte bună. Am stat bine în teren, îi felicit pentru acest lucru, îi felicit că au câștigat la o echipă care nu a pierdut de foarte mult timp și are foarte mulți jucători care joacă de mult timp împreună. Sunt sigur că Maxim face o treabă bună și sunt sigur că în viitor va fi la fel, o nucă tare a acestui campionat.

Noi trebuie să ne gândim la ce calități avem noi și echipa pe care o avem, să scoatem maximum. Sunt bucur că jucătorii au înțeles că trebuie să sufere în anumite momente ale jocului și sunt bucuros pentru această victorie, pentru că ne dă încredere. Pot face mult mai multe lucruri frumoase dacă au încredere în ei și suntem o echipă competitivă, a comentat Schumacher.

Schumacher are lucruri de reglat: ”Vreau să fim mult mai combativi, mai reactivi, să aducem mingea mai mult în fața porții”

Echipa din Mioveni începe să lege din nou rezultate pozitive, așa cum a făcut-o și în primele etape, până la eșecul de acasă cu CSC Dumbrăvița (scor 0-1). În primele etape a avut trei remize și o victorie, adică a scos șase puncte. Acum, după înfrângerea cu timișenii, a ajuns la trei meciuri în care nu a pierdut, dar are un egal și două victorii, și a strâns alte șapte puncte.

Întrebat dacă echipa arată în acest moment cum își dorește el, Schumacher a comentat ceea ce ar mai trebui îmbunătățit.

”Mi-aș dori ca pe tranzițiile pozitive să fim mult mai combativi, mai reactivi și să încercăm să aducem mingea mai mult în fața porții. Știam că ne așteaptă un meci greu, că nu va fi ușor să facem acest lucru, am dat gol din fază fixă și sunt bucuros de acest lucru, pentru că lucrăm tot timpul la antrenamente și așteptăm următorul meci, pe care îl avem acasă, cu Reșița, și sper să facem o figură frumoasă”, a declarat antrenorul Mioveniului.

CS Mioveni în meciul cu Corvinul: Fl. Croitoru – Trașcu (Ignat 81′), R. Garutti, Dandea, Șerbănică (cpt.) – Cărăruș, D. Toma (Gogor 56′) – Bolohan (Căprescu 46′), Coșereanu (Massaro 67′), Guțea – Blănaru (Tincău 81′). Rezerve neutilizate: Mih. Bădescu – Văsălie, Pleșa, Duțan.

”De acum cine va acumulat cele mai multe puncte va fi în față”

Cu 13 puncte acumulate în primele opt etape, CS Mioveni a ajuns pe loc calificabil în play-off, pe 6, la egalitate cu Ceahlăul, situată mai bine datorită golaverajului mai bun. Între primele șase clasate, doar liderul CSC Șelimbăr și a patra clasată Corvinul nu au drept de promovare.

Schumacher spune că de acum înainte echipele se cunosc și cele bun vor reuși să se mențină în față.

”Am spus că de acum încolo echipele se cunosc, este jumătatea sezonului și de acum cine va acumulat cele mai multe puncte va fi în față. Eu îmi doresc să fim în primele nouă echipe, pentru că cred în această echipă și după aia vom vedea ce se va întâmpla după astea șapte etape care au mai rămas din campionat”, a spus Constantin Schumacher.

În runda a 9-a, CS Mioveni joacă sâmbtăă, de la ora 11:00, acasă cu CSM Reșița (locul 15, 9 puncte).

Declarațiile lui Constantin Schumacher și Florin Maxim după Corvinul – CS Mioveni 0-2:

https://www.youtube.com/watch?v=X6hwyqwrBxs

 

Foto: CS Mioveni
Video: Corvinul Hunedoara 

https://liga2.prosport.ro/seria-1/corvinul-cs-mioveni-se-joaca-de-la-ora-1600-in-incheierea-etapei-a-8-a-a-ligii-2-19287436

https://liga2.prosport.ro/special/live-text/liga-2-etapa-8-cinci-meciuri-incep-la-ora-11-00-19287082

https://liga2.prosport.ro/seria-1/claudiu-niculescu-s-a-multumit-si-cu-egalul-in-meciul-cu-cfc-arges-n-am-facut-un-joc-asa-cum-ne-am-fi-dorit-e-un-punct-care-va-conta-foarte-mult-19287506

Marius ANGHEL 02 Oct. 2023, 22:27 Liga 2
Pe aceeași temă