Florin Maxim a debutat cu trei puncte pe scena Ligii 2, în fața profesorului Pustai: ”Corvinul înseamnă mult mai mult decât orașul Hunedoara. Cheia jocului a fost… marcarea golului”

Călin MNERIE 06 Aug. 2023, 16:18 Liga 2

După 15 ani, Hunedoara a respirat din nou aerul ligii secunde, iar sărbătoarea a fost completată și de victoria cu 2-1 în fața Ceahlăului, în prima etapă a ediției 2023-2024 din Liga a 2-a.

Alexandru Neacșa (8) și Marius Lupu (83) au fost marcatorii golurilor celor de la Corvinul, în timp ce pentru nemțeni a punctat Robert Ciobanu, în minutul 78.

Florin Maxim, după debutul în Liga 2: ”O sărbătoare pentru tot județul”

A fost și meciul de debutul al lui Florin Maxim pe scena eșalonului secund. Fostul fundaș stânga al celor de la Sportul sau Steaua o promovase și pe Șelimbăr în Liga 2, în 2021, dar și-a dat demisia și a luat-o de la capăt din Liga 3, la Corvinul. A ratat obiectivul în vara anului trecut după barajul cu Minaur Baia Mare, dar s-a revanșat un an mai târziu cu succesele în fața Gloriei Bistrița Năsăud și Unirii Ungheni.

Debutul ”corbilor” a strâns pe arena ”Michael Klein” circa 5000 de spectatori, sosiți din întreg județul, conform lui Florin Maxim: ”E o sărbătoare pentru tot județul, nu doar pentru echipă sau cei implicați. Corvinul înseamnă mult mai mult decât orașul Hunedoara, au venit oameni și de la mine, de la Brad și din Călan am primit telefoane și din Deva, avem susținători și mă bucură asta. Dedicăm victoria tuturor, victoria noastră este și a lor, cu asta trebuie să ne obișnuim.”

”S-a văzut și o oarecare crispare, pe care o pun și pe seama emoțiilor la întâlnirea cu Liga a 2-a”

Chiar dacă avea 1-0 la pauză, Corvinul risca mult în repriza a doua după ce l-a pierdut pe Elton da Silva pentru o accidentare și pe Flavius Iacob, eliminat direct de pe teren, cu patru minute înainte de intrarea la cabine. Și Viorel Lică a acuzat o accidentarea în partea secundă.

”Lucrurile nu decurg întotdeauna cum îți propui. Ne-am dorit altceva și din punct de vedere al construcției, dar s-a văzut și o oarecare crispare, pe care o pun și pe seama emoțiilor la întâlnirea cu Liga a 2-a. Vorbind de Iacob, el este un jucător extraordinar din punct de vedere fizic, dar și din punct de vedere mental a crescut foarte mult. Doar că nu e la prima greșeală, la Cugir a avut tot o astfel de interpretare și atunci a fost penalty, trebuie să gândești fiecare moment al jocului. Parcă toate lucrurile luaseră o turnură nefavorabilă, dar fotbalul e imprevizibil și rezultatul se poate schimba oricând. Mi-a plăcut implicarea noastră din a doua repriză, a jucătorilor care au intrat, țin să-i felicit pe toți. Cred că după acest meci avem minimum doi jucători lipsă, alții cu probleme musculare. A fost și acel trac, eu vreau să cred că acum ne-am descătușat și vom arăta mai bine. Cheia jocului a fost marcarea golului, până la urmă se putea termina și la egalitate. În a doua repriză am suferit mai mult și a venit ca un bonus golul de 2-1”, a mai afirmat Maxim.

”Tot asta le spun și jucătorilor, multe lucruri le facem cu mintea noastră”

Acesta a mutat curajos după golul de 1-1 al nemțenilor, cu nu mai puțin de patru jucători, iar unul dintre ei, Marius Lupu, a și decis soarta întâlnirii.

”Eu le cunosc potențialul și tot asta le spun și jucătorilor, că multe lucruri le facem cu mintea noastră. Cred că în prima repriză le-am dat mingea de vreo trei ori fără să fim puși sub presiune. Nu vreau să cred că asta e valoarea, ci doar că ceea ce-ți dorești cu mintea ta asta se întâmplă. Dacă tu începi jocul timorat și vrei să iei pulsul adversarului s-ar putea să te coste. Nu sunt jucători care aleargă suta de metri în 7 secunde sau împing cu nu știu cât la piept, totul e în mintea ta și de cum iei deciziile”, a completat ”principalul” hunedorenilor.

Corvinul în meciul cu Ceahlăul: Lefter – Fl. Iacob (eliminat în minutul 41), Lică (D. Pop 79′), Elton da Silva (Ant. Manolache 28′), Velisar – T. Mitran (Seb. Ion 79′), Al. Neacșa (cpt.)(Lupu 79′), Hrezdac, Antonov (Bradu 79′), Nic. Pîrvulescu – M. Coman. Rezerve neutilizate: D. Roman – Lupușor, M. Chindriș, Hergheligiu.

”Presiunea e în roți și calorifere, iar emoții suplimentare nu au fost”

Florin Maxim a avut un meci agitat la marginea terenului, dar nu pune asta pe seama presiunii avute la debutul său și al Corvinului pe scena Ligii 2.

”Presiunea e în roți și calorifere. E normal să fie o încărcătură, dar trebuie să știi la ce te înhami. Încerc să fiu echilibrat, chiar dacă sunt momente în care pun presiune, țip pe jucători. Pe de altă parte, îi susțin în fiecare clipă. Emoții suplimentare nu au fost, emoții am și la fiecare antrenament, trăiri, e normal, vreau să cred că nu m-au depășit emoțiile. Am avut puțină teamă pe construcție, deși am arătat bine în antrenamente și jocuri amicale. Aici se face puțin diferența între jucători, cei de top duc antrenamentul și în joc. Dar eu am încredere în ei, trebuie să le inoculez mereu asta, căci dacă nu aveau calitate nu erau alături de noi”, a mai remarcat antrenorul în vârstă de 42 de ani.

Deplasare scurtă până la Dumbrăvița în etapa a 2-a: ”Echipă cu experiență, au un an în Liga a 2-a”

Hunedorenii nu pleacă departe de casă pentru runda a doua a campionatului. Sâmbătă, 12 august, de la ora 11:00, CSC Dumbrăvița îi așteaptă pe arena ”Ștefan Dobay” pentru a-și lua revanșa după eșecul din amicalul de pe 5 iulie, 0-2, ”sub furnale”.

”I-am întâlnit într-un meci amical, sunt o echipă compactă, unită, agresivă și chiar cu experiență, până la urmă. Au un an în Liga 2-a. Dar, mergem la Dumbrăvița să încercăm să câștigăm, avem o săptămână să punem lucrurile în ordine”, a încheiat Florin Maxim.

CSC Dumbrăvița nu a jucat în prima etapă a Ligii 2, fiindcă ar fi trebuit să întâlnească Progresul Spartac, echipă care încă nu știe sigur dacă va lua locul Brașovului în liga secundă, așteptându-se verdictul TAS în privința certificării trupei lui Dan Alexa.

Foto: Cătălin Crăciun și Corvinul Hunedoara

https://liga2.prosport.ro/seria-1/corvinul-a-invins-ceahlaul-cu-2-1-in-debutul-ligii-2-19279144

https://liga2.prosport.ro/seria-1/corvinul-hunedoara-si-ceahlaul-piatra-neamt-in-fata-debutului-in-liga-2-19279072

https://liga2.prosport.ro/seria-1/start-in-noul-sezon-de-liga-2-19278853

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csc-dumbravita-a-jucat-doua-meciuri-scoala-in-loc-de-meci-oficial-19279149

Călin MNERIE 06 Aug. 2023, 16:18 Liga 2
Pe aceeași temă