Chindia le răspunde suporterilor după huiduielile de la ultimul meci: le închide porțile la amicalul cu Progresul Spartac! Cine antrenează echipa după despărțirea de Miriuță

Bogdan ISTRATE 17 Nov. 2023, 14:15 Liga 2
Chindia le răspunde suporterilor după huiduielile de la ultimul meci: le închide porțile la amicalul cu Progresul Spartac! Cine antrenează echipa după despărțirea de Miriuță

Chindia Târgoviște a luat o nouă decizie bizară, la o zi după despărțirea de Vasile Miriuță, antrenorul sub comanda căruia echipa a ajuns departe de așteptările finanțatorilor și ale suporterilor, la 13 puncte de primul loc, și asta chiar înainte de ultimele două meciuri oficiale din acest an.

Chindia interzice din nou accesul spectatorilor la un amical, contra Progresului Spartac

Clubul dâmbovițean a anunțat printr-un așa-zis comunicat cu greșeli gramaticale că ”au fost stabilite toate detaliile (!!!)” pentru meciul amical cu Progresul Spartac, programat sâmbătă, 18 noiembrie, de la ora 11:00, pe stadionul ”Eugen Popescu”. Toate detaliile înseamnă, de fapt, că spectatorii și presa vor avea accesul interzis la meci!

Nu este nici pe departe o premieră pentru Chindia în acest sezon. La jocurile de pregătire dinaintea startului sezonului, cu FC Pucioasa și CSC Șelimbăr, porțile au rămas închise – și păzite de Poliție Locală și Jandarmerie – spre surprinderea fanilor, care așteptau la acea vreme o cu totul altă abordare din partea conducătorilor Andrei Cordoș și Lorin Petrescu. Deciziile din vară au produs multe discuții: printre cei al căror acces a fost refuzat s-au aflat părinți ai jucătorilor, veniți din alte județe, dar și sponsori ai clubului, gafă incredibilă pentru un club ce se dorește profesionist.

Altfel, despre amicalul de la Târgoviște se știa încă de miercuri, de la ora 15:05, atunci când a informat Progresul Spartac, ultima clasată din Liga 2, o echipă care bate la fundul gol Chindia la toate capitolele, mai puțin cele financiare și, din această cauză, și al rezultatelor din acest sezon. Chindia a avut nevoie de încă o zi și patru ore (joi, ora 19:18) pentru a comunica faptul că va juca împotriva bucureștenilor. Probabil dacă Progresul Spartac nu ar fi transmis această informație, iar Liga2.ro n-ar fi scris despre joc, Chindia nu comunica nici până acum despre acest meci.

Fanii Chindiei ”au luat foc”!

Postarea de pe pagina oficială de Facebook a clubului dâmbovițean, administrată de fostul arbitru deghizat Silviu Posteucă, finul vicepreședintei CJ Dâmbovița Luciana Cristea – de altfel singura ”recomandare” – a stârnit imediat un val de reacții negative, așa cum era de altfel de așteptat.

Într-un moment când echipa agonizează pe locul 10, fără antrenori și cu președintele Lorin Petrescu tot mai contestat, hotărârea ca amicalul cu Progresul Spartac să se dispute cu porțile închise a produs un val uriaș de reproșuri din partea suporterilor.

”Nu e frumos din partea conducerii, ce aveți de ascuns? Ați înnebunit de tot, faceți numai aiureli”, s-au exprimat fanii. Alții au găsit motive de ironie în anunțul clubului: ”Se tem că vine Guardiola și le fură tactica.”

Decizia ca meciul să se dispute fără spectatori vine la o săptămână după un moment sensibil pe stadionul de lângă Turn: la meciul cu CS Mioveni, de joia trecută, peste 2.000 de oameni au cerut demisia președintelui Lorin Petrescu și a băncii tehnice, huiduind copios jucătorii în finalul eșecului rușinos cu argeșenii, scor 0-2.

Miriuță a mai rămas șase zile, pe salariu, cazare și masă, totul plătit de club. Președintele Lorin Petrescu ar urma să fie demis după ultimul joc oficial din 2023, cel cu FC Hermannstadt, din Cupa României, competiție din care Chindia este deja eliminată matematic.

Improvizație la antrenamentul de joi al târgoviștenilor

Ședința de pregătire a Chindiei de joi, 16 noiembrie, a fost condusă de Irinel Voicu și Marian Vătavu.

Primul a fost team-manager pentru câteva săptămâni, după numirea lui Andrei Cordoș, apoi trimis la juniori, în momentul în care a fost dat afară stafful numit în vară, condus de Dragoș Militaru, după doar două etape. Ulterior, a fost rechemat la echipa mare de Lorin Petrescu, cel care i-a luat locul lui Cordoș.

Vătavu, este un fost jucător al Chindiei și acum este antrenor la grupa U17 a clubului, lider la finalul primei părți a campionatului.

Din informațiile Liga2.ro, vicepreședintele Nicolae Croitoru, cel care era dorit în acest moment ca antrenor interimar, nu dorește să preia echipa. Mai ales pentru că i se vor sparge lui în cap oalele în situația foarte probabilă în care Chindia nu va prinde play-off-ului.

  • Altfel, Comisia de Disciplină și Etică a FRF a constatat în ședința din 15 noiembrie faptul că Chindia și-a închis litigiile cu Anton Petrea, Dumitru Hotoboc, Vasile Gheorghe și Ovidiu Perianu.

Foto: Chindia Târgoviște

https://liga2.prosport.ro/seria-1/romania-u19-a-fost-invinsa-cu-6-0-de-anglia-u19-19293216

https://liga2.prosport.ro/seria-1/chindia-s-a-despartit-de-vasile-miriuta-19293189

https://liga2.prosport.ro/seria-1/programul-etapei-a-14-a-a-ligii-2-19293186

https://liga2.prosport.ro/seria-1/vasile-miriuta-nu-mai-este-antrenorul-chindiei-19293179

Bogdan ISTRATE 17 Nov. 2023, 14:15 Liga 2
Pe aceeași temă