Chindia și-a anulat cantonamentul la Mogoșoaia și l-a pierdut pe Dorian Railean. Portarul e aproape de un club mare din România

Bogdan ISTRATE 23 Jan. 2024, 11:50 Liga 2
Chindia și-a anulat cantonamentul la Mogoșoaia și l-a pierdut pe Dorian Railean. Portarul e aproape de un club mare din România

Pentru prima dată de la reînființarea clubului, în vara lui 2010, Chindia nu va efectua o pregătire centralizată în pauza competițională. E neclar de ce s-a ajuns la această decizie, câtă vreme acum trei zile, deci fix după ninsoarea din Capitală, clubul anunțase oficial că va avea loc un cantonament la Mogoșoaia, cu începere de astăzi, 23 ianuarie.

Ulterior, Chindia a revenit și a postat despre anularea stagiului, ”din cauza terenurilor înghețate de la Mogoșoaia”.

Chindia și-a anulat cantonamentul de la Mogoșoaia

În noile condiții, jucătorii rămași la Târgoviște după valurile de rezilieri din ultimele zile vor pregăti partea a doua a sezonului la Complexul Turistic de Natație din oraș, pe un teren sintetic care iarna trecută le-a creat mari probleme medicale jucătorilor.

”Acolo s-a făcut cea mai mare greșeală din sezonul trecut. După ce au fost dați afară de la Aninoasa, cei de la Chindia s-au antrenat pe sintetic și au apărut rupturile”, vorbesc surse din club.

Cum pe stadionul ”Eugen Popescu” e exclus să intre, aici nefiind pornită vreodată instalația de încălzire, singura variantă pentru antrenamente e cea amintită mai sus, una foarte riscantă privind integritatea fizică a jucătorilor.

Deocamdată, cu o lună înainte de primul meci oficial, cel cu Metaloglobus, Chindia nu a perfectat vreun amical, iar cel anunțat de Progresul Spartac pentru data de ieri a fost și el anulat. ”Avem trei-patru date libere, încercăm să găsim parteneri”, s-a exprimat încă președintele Lorin Petrescu în emisiunea Sportshow, de la Columna TV, luni seară.

A plecat și Dorian Railean!

Chindia a mai suferit o pierdere importantă, după ce a reziliat contractele cu mai mulți jucători de bază din prima parte a campionatului.

După Golofca, Prejmerean, Gîț, Rujtens, Manolache, Militaru sau Călin, clubul a renunțat și la portarul Dorian Railean, component al naționalei Republicii Moldova.

Railean a plecat gratis de la Târgoviște și va semna, cel mai probabil, cu Dinamo.

”Noi ne-am fi dorit să luăm ceva bani, dar… nu s-a putut. Am încercat, nu am putut”, s-a exprimat Lorin Petrescu, încă în funcția executivă, până când asociații vor lua o decizie în privința lui Marcel Ghergu. Acest lucru ar trebui să se întâmple astăzi, cu șanse reale ca omul dat afară cu scandal la o lună după retrogradarea în Liga 2, vara trecută, să fie readus de asociați din postura de singur posibil salvator al Chindiei.

Dorian Railean (30 de ani) a fost utilizat în 14 din cele 15 meciuri disputate de Chindia în acest sezon de Liga 2. El a mai activat în România la Fotbal Comuna Recea și Unirea Dej. Altfel, Chindia îi mai are acum ca portari pe Iustin Popescu (30 ani, 1 meci), pe care voia să-l dea afară după încheierea meciurilor oficiale din 2023, și pe Andres Brînzea (18 ani, 0 meciuri).

Foto: Răzvan Păsărică (Sport Pictures)

https://liga2.prosport.ro/seria-1/inca-o-plecare-de-chindia-si-a-reziliat-contractul-si-merge-la-liderul-ligii-2-este-un-plus-pentru-echipa-pentru-lot-exclusiv-19297772

https://liga2.prosport.ro/seria-1/chindia-ultima-echipa-din-liga-2-care-a-inceput-pregatirea-de-iarna-19297725

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dupa-doua-zile-de-proteste-jucatorii-chindiei-au-iesit-la-antrenament-19297683

Bogdan ISTRATE 23 Jan. 2024, 11:50 Liga 2
Pe aceeași temă