Încă o echipă din Liga 2 are interdicție la transferuri și/sau legitimări de la FIFA, pe lângă Chindia. Este mai bine poziționată în clasament decât trupa târgovișteană. În România sunt 11 cluburi cu această sancțiune

Marius ANGHEL 13 Jan. 2024, 15:34 Liga 2
Încă o echipă din Liga 2 are interdicție la transferuri și/sau legitimări de la FIFA, pe lângă Chindia. Este mai bine poziționată în clasament decât trupa târgovișteană. În România sunt 11 cluburi cu această sancțiune

Chindia Târgoviște nu este singura echipă din această ediție a Ligii 2, 2023-2024, care are interdicție la transferuri sau la legitimat jucători în acest moment. O ”performanță” asemănătoare o bifează și Viitorul Pandurii Târgu Jiu, situată mai bine în clasament decât trupa dâmbovițeană după primele 15 etape.

În total, în acest moment, în fotbalul românesc sunt nu mai puțin de 11 cluburi cu o astfel de interdicție dictată de către FIFA. Anunțul a fost făcut chiar de către federația internațională condusă de Gianni Infantino cu ocazia lansării unei platforme online unde apar toate cluburile cu interdicție.

Chindia și Viitorul Pandurii au interdicție la transferuri din partea FIFA!

FIFA a lansat o platformă online unde sunt expuse toate cluburile din lume care nu au voie să legitimeze noi fotbaliști, din cauza problemelor financiare, a nestingerii unor litigii.

Din România sunt 11 cluburi, dintre care două activează în acest sezon în Liga 2. Despre Chindia Târgoviște Liga2.ro a scris în exclusivitate din prima parte a lunii decembrie a anului trecut. Dâmbovițenii au fost reclamați de fostul lor jucător Rassambek Akhmatov, au pierdut litigiul și trebuie să-i dea 107.000 lei, altfel nu mai poate face transferuri și/sau legitimări.

Probleme asemănătoare are și Viitorul Pandurii Târgu Jiu, clasată pe locul 6 în Liga 2, ultimul care duce în play-off, cu 23 de puncte acumulate în 15 meciuri, cu două puncte mai mult decât Chindia, formație cu buget și pretenții incomparabil mai mari decât ale echipei gorjene.

11 cluburi din România au interdicție la transferuri, majoritatea fiind desființate!

Este și o echipă din prima ligă cu o sancțiune la fel primită de la FIFA. Este vorba despre FC Hermannstadt.

Celelalte opt cluburi sunt desființate sau nu mai au echipă de seniori: ACS Poli Timișoara, Academica Clinceni, FC Brașov, ASA Târgu Mureș, Astra Giurgiu, SC Bacău, Gaz Metan Medias și Pandurii Târgu Jiu.

”Obiectivul principal al acestui nou instrument este de a oferi părților interesate, inclusiv jucătorilor și cluburilor, precum și publicului larg, o privire de ansamblu asupra tuturor cluburilor care nu au în prezent dreptul să legitimeze noi jucători.

Pe baza cadrului legal al FIFA, o interdicție de înregistrare este una dintre potențialele măsuri disciplinare care pot fi impuse cluburilor de către organele judiciare ale FIFA sau de către Tribunalul de Fotbal. Odată ce a fost impusă o interdicție de legitimare, clubul în cauză va fi împiedicat să înregistreze noi jucători, fie la nivel național, fie internațional și fie ca amatori, fie ca profesioniști, pe toată durata măsurii. Prin urmare, clubul va putea să înregistreze noi jucători din nou numai după ce a executat interdicția în întregime sau în cazul în care interdicția este ridicată de administrația FIFA (de obicei, după finalizarea uneia sau mai multor acțiuni specifice de către club)”, se arată în comunicatul prin intermediul căruia FIFA a anunțat lansarea acestei platforme.

Foto: Justinel Stăvaru / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/chindia-blocata-de-fifa-la-transferuri-si-legitimari-19295995

 

Marius ANGHEL 13 Jan. 2024, 15:34 Liga 2
Pe aceeași temă