Flavius Stoican și-a felicitat jucătorii după ”înfrângerea venită pe momente” cu Corvinul: ”Nu vreau să ne debusoleze un rezultat, i-am simțit pe adversari temători.” CSM Reșița, la primul eșec cu noul antrenor

Călin MNERIE 16 Sep. 2023, 21:06 Liga 2

După două remize, 1-1 la Miercurea Ciuc și doar 0-0 acasă cu ”lanterna roșie” Progresul Spartac, a venit și primul eșec al celor de la CSM Reșița cu Flavius Stoican pe bancă.

A fost 0-2 sâmbătă, la Hunedoara, în cadrul etapei a 6-a a Ligii a 2-a, după reușitele semnate Antoniu Manolache (62) și Antonio Bradu (73).

Flavius Stoican, după eșecul Reșiței la Hunedoara: ”Ca să fiu realist, a fost un meci echilibrat”

Cel puțin în prima repriză, bănățenii i-au ținut destul de bine în frâu pe cei de la Corvinul, care nu mai pierd un meci pe teren propriu de doi ani și luni. Chiar Stoican a scos în evidență greșelile echipei sale, cu toate că în timpul meciului a protestat pentru lovitura liberă din care s-a născut golul de 1-0.

”Ca să fiu realist, a fost un meci echilibrat. O primă repriză în care au fost situații și de-o parte și de cealaltă. Rezultatul final a fost făcut, pot spune, pe o greșeală a noastră, pentru că a fost un fault acolo și din lovitură liberă s-a marcat un gol. Apoi, pe o greșeală a lor, avem lovitură liberă și bară, nouă nu ne intră mingea în poartă și pe contraatac primim golul de 2-0. Așadar, o înfrângere venită din momente, dar, una peste alta, vreau să felicit băieții pentru cum au abordat această partidă din punct de vedere fizic și tactic. I-am simțit și pe adversari temători, nu au considerat că un meci ușor cu noi”, a considerat antrenorul echipei vizitatoare pe arena ”Michael Klein”.

”Fotbalul în ziua de azi e bazat mai mult pe determinare, atitudine și focusul pentru meciul următor”

Așadar, Flavius Stoican a apreciat jocul elevilor săi și la înfrângere și chiar a oferit explicații pentru ceea ce el consideră creșterea din joc.

”Secretul este multă muncă, căci – până la urmă – indiferent de ceea ce-i spui unui jucător trebuie să-i și arați. Dar, dincolo de antrenamente, fotbalul în ziua de azi e bazat mai mult pe determinare, atitudine și focusul pentru meciul următor. Trebuie să muncești, să fii atent, responsabil, pentru că se fac greșeli pe parcursul meciurilor și tu, dacă faci mai puține, ai șanse să câștigi. Una peste alta, multă muncă și încredere și sunt convins că vom arăta din ce în ce mai bine. Nu vreau să ne debusoleze un rezultat, pentru că suntem atenți la jocul nostru și altădată o să greșim noi mai puțin și o să avem mai multe șanse decât adversarul. E un campionat foarte echilibrat, nu există diferențe de valoare între echipe, ci doar de entuziasm. Dacă există entuziasm, te pregătești bine toată săptămâna și faci mai puține greșeli decât adversarul”, consideră fostul fundaș dreapta al celor de la Dinamo.

Nu mai cere transferuri: ”Preocuparea mea este să fac din ce am acum o echipă bună, solidă”

Întrebat dacă este mulțumit de calitatea lotului de jucători și dacă ar mai dori întăriri, după ce săptămâna trecută a fost readus la Reșița Mediop Ndiaye, ultima dată la Concordia Chiajna, Flavius Stoican a adăugat: ”Tot timpul este loc de mai bine, dar în momentul acesta fiecare jucător, dar și eu, ca antrenor, ne evaluăm. Vedem la ce nivel suntem, eu am încredere în potențialul băieților și vreau să le implementez mult mai multă atenție la meciurile oficiale. Dacă ne-am lua după antrenamente și după implicarea lor în ele suntem campionii Ligii a 2-a, dar sunt momente în timpul jocurilor pe puncte când presiunea, emoțiile își pun amprenta. Cum a fost și azi cu bara noastră și golul lor pe contraatac. Repet, eu am încredere în toți, nu mai vreau să facem transferuri, mergem cu acești băieți până la iarnă. Doar că va veni ceva mult peste nivelul Ligii a 2-a, liber de contract, care să și accepte condițiile noastre…Dar preocuparea mea este să fac din ce am acum o echipă bună, solidă, așa cum observă multă lume că începe să se vadă la Reșița.”

CSM Reșița în eșecul cu Corvinul: Contra – Andr. Răuță, Rimovecz, Al. Sabău (Chera 74′) – Cega (Domil 56′), Fr. Cristea (Velcotă 74′), Ardei, Dudea – Drăghiceanu (cpt.), Ndiaye (Cip. Rus 79′) – Lascu (Andr. Burlacu 79′). Rezerve neutilizate: I. Rus – I. Popescu, Bărboianu, Al. Negru.

Galeria? ”Un lucru pe care rar îl vezi la echipele de fotbal din România, să jucăm și pentru ei”

Antrenorul ”rossonerilor” din Banat a fost destul de impresionat și de demonstrația de atașament a mini-galeriei reșițene, care și-a încurajat necontenit favoriții și chiar i-au aplaudat la final.

”A venit atâta lume după noi și ne-a aplaudat. Este un lucru pe care rar îl vezi la echipele de fotbal din România, când galeria vine după o înfrângere și cântă, iar noi nu suntem pe un loc prin care să le permitem lucrul acesta. Dar oamenii ne încurajează și atunci trebuie să jucăm și pentru ei. Când ne este greu să ne gândim și la ei și să mai facem un pas, nu să stăm, pentru că sunt oameni care iubesc această echipă. Dar, vreau să felicit și oamenii din Hunedoara, pe toți cei care sunt implicați în acest proiect, pe suporteri, pentru că, chiar a fost frumos. Tensiune, nervi, încurajări, un spectacol agreat de toată lumea”, a fost concluzia lui Stoican.

CSM Reșița poate termina etapa pe locul 16 în Liga 2

CSM Reșița rămâne cu 5 puncte în clasamentul Ligii 2 și este pe locul 15, dar riscă să fie întrecută de Campionii FC Argeș la finalul etapei.

Peste o săptămână, sâmbătă, de la ora 11:00, în runda a 7-a, bănățenii au meci acasă cu Concordia Chiajna (locul 8, 8 puncte), echipă ce-și propune promovarea la finalul stagiunii, însă, momentan, dezamăgește.

Golurile marcate de Antoniu Manolache și Antonio Bradu în Corvinul Hunedoara – CSM Reșița 2-0:

https://www.youtube.com/watch?v=-hvCwMNGK7w

Declarații Flavius Stoican, Antonio Bradu și Florin Maxim după Corvinul Hunedoara – CSM Reșița 2-0:

https://www.youtube.com/watch?v=EKPD9zqVaJg

 

Foto: Cătălin Crăciun
Video: Corvinul Hunedoara

https://liga2.prosport.ro/seria-1/corvinul-hunedoara-csm-resita-2-0-in-liga-2-19285031

https://liga2.prosport.ro/seria-1/concluziile-lui-claudiu-niculescu-dupa-csm-slatina-selimbar-0-0-19285154

https://liga2.prosport.ro/seria-1/adrian-mihalcea-face-treaba-la-unirea-slobozia-victorie-cu-metaloglobus-si-podium-in-liga-2-am-bifat-un-succes-meritat-clar-19285152

https://liga2.prosport.ro/seria-1/florin-stinga-si-a-anuntat-demisia-de-la-cs-tunari-19284981

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cosmin-stan-e-surprins-de-propria-echipa-dupa-victoria-cu-6-1-cu-tunari-19285149

https://liga2.prosport.ro/seria-1/concluziile-lui-daniel-oprescu-dupa-ce-csm-slatina-a-remizat-cu-csc-selimbar-19285027

https://liga2.prosport.ro/seria-1/meciuri-si-rezultate-etapa-6-liga-2-19284913

Călin MNERIE 16 Sep. 2023, 21:06 Liga 2
Pe aceeași temă