Trupa lui Maxim câștigă derby-ul nou-promovatelor din vestul țării: Corvinul Hunedoara – CSM Reșița 2-0. Antoniu Manolache și Antonio Bradu la primele goluri: ”Suntem surpriza campionatului”

Călin MNERIE 16 Sep. 2023, 15:48 Liga 2

Runda cu numărul 6 din Liga 2 le-a adus față în față pe cele două formații nou-promovate din vestul țării, Corvinul Hunedoara și CSM Reșița.

”Corbii” începuseră foarte bine sezonul, continuându-și seria interminabilă de meciuri fără eșec începută în Liga a 3-a, în timp ce ”rossonerii” din Banat aveau un singur succes stagional, iar acela nu i-a aparținut noului antrenor, Flavius Stoican, ci interimarului Bărboianu.

Cu toate că nu au făcut un meci grozav, în special în prima parte, Corvinul și-a respectat statutul de favorită și a câștigat cu 2-0, prin primele reușite în eșalonul secund semnate de Antoniu Manolache (62) și Antonio Bradu (63).

Marius Coman a avut singura ocazie clară a unei reprize slabe între Corvinul și Reșița

În fața a aproximativ 3500 de spectatori veniți pe arena ”Michael Klein”, între care și o gălăgioasă mini-galerie reșițeană, cele două echipe au avut câte o semi-ocazie în primele 10 minute.

În minutul 7, Coman nu profitat de ieșirea greșită dintre buturi a lui Contra și Sabău a degajat balonul, iar Răuță a replicat cu o lovitură de cap ce s-a dus de puțin pe lângă poartă. La puținele faze la care au accelerat jocul în prima parte, ”corviniștii” și-au creat două șanse mari. Mai întâi, Pîrvulescu a tras slab din poziție excelentă, iar apoi Coman a reluat exact în portarul Contra, din 6 metri, pasa ideală a lui Velisar.

Ceasul indica minutele 15 și 16, după care meciul a intrat într-o zonă gri, cu multe pase greșite la construcție, de-o parte și de cealaltă. Așa că până la ultimul fluier al primei părți am mai înregistrat doar o tentativă de a ajunge la întâlnirea cu mingea, în careul mic, al lui Coman, respectiv un șut de puțin peste poartă a lui Lascu.

Meciul de la Hunedoara, decis în 11 minute de doi fotbaliști cu profil defensiv

Probabil, Florin Maxim și-a scuturat elevii la pauză și aceștia au arătat altceva la reluare. În primele minute, Pîrvulescu și Coman au creat ceva panică în careul bănățenilor, cu toate că singurul șut pe spațiul porții adverse i-a aparținut lui Mediop Ndiaye, aflat la prima apariție de la revenirea în Valea Domanului. Senagalezul a tras de la aproape 30 de metri pe mijlocul porții și Roman nu putea avea probleme. Și a venit minutul 62, când Stoican a protestat la lovitura liberă dictată de ”centralul” Neculcea pe linia de 16 metri.

Bradu a bătut pe jos, la colțul scurt, Contra a respins în lateral și fundașul Antoniu Manolache a trimis în plasă din doar 4 metri. Tot după o lovitură liberă putea veni și egalarea, doar că execuția lui Dudea s-a dus din zid în bara din stânga lui Roman. Faza a continuat, Corvinul a pornit pe o contră rapidă, cu Lupu, Iacob și ”assistul” ideal al fundașului dreapta pentru ”închizătorul” Antonio Bradu, care a pus latul din mijlocul careului: 2-0, din minutul 73.

Cu toate că Reșița a trecut pe tracțiune ofensivă, Roman nu a avut intervenții grele. Ba, mai mult, pe alte două-trei contraatacuri, scorul se putea rotunji, dacă Lupu sau Coman erau mai inspirați la ultima execuție.

Tabela s-a blocat la 2-0 și Corvinul rămâne în coasta celor de la CSC Șelimbăr, pe locul 2, cu a patra victorie stagională, lângă care a mai lipit remizele cu CSC Dumbrăvița și Concordia Chiajna, deci are 14 puncte. CSM Reșița e la celălalt pol al clasamentului, pe locul 15, momentan, cu doar 5 puncte acmululate.

CORVINUL HUNEDOARA – CSM REȘIȚA 2-0

Antoniu Manolache 62′, Antonio Bradu 73′

Corvinul: D. Roman – Fl. Iacob, Ant. Manolache, Ad. Nicolae, Velisar – Hrezdac, Bradu (M. Chindriș 86′) – Lupu (Hergheligiu 89′), Al. Neacșa (cpt.), Nic. Pîrvulescu (Seb. Ion 90+5′) – M. Coman
Rezerve neutilizate: Lefter – D. Pop, Pocioian, Antonov, T. Mitran, Elton da Silva
Antrenor: Florin Maxim

CSM Reșița: Contra – Andr. Răuță, Rimovecz, Al. Sabău (Chera 74′) – Cega (Domil 56′), Fr. Cristea (Velcotă 74′), Ardei, Dudea – Drăghiceanu (cpt.), Ndiaye (Cip. Rus 79′) – Lascu (Andr. Burlacu 79′)
Rezerve neutilizate: I. Rus – I. Popescu, Bărboianu, Al. Negru
Antrenor: Flavius Stoican

Stadion: ”Michael Klein” (Hunedoara). Arbitru central: Bogdan Neculcea (Bucureşti). Arbitri asistenți: Nicolae Bogdan Mociorniță (Băicoi – Prahova) și Bianca Florea (Ploieşti). Arbitru de rezervă: Norbert Kemenes (Baia Mare). Observator de arbitri: Zaharia Ciev (Timişoara). Delegat de joc: Cristian Petropulos (Alba Iulia).

Antonio Bradu: ”Nu se aștepta multă lume să avem atâtea puncte. Suntem, cred eu, surpriza campionatului”

Punctele au fost aduse în contul echipei lui Florin Maxim de doi fotbaliști cu profil defensiv, stoperul Antoniu Manolache și ”închizătorul” Antonio Bradu (21 de ani).

Acesta din urmă e doi ani la Hunedoara, trăind mai întâi dezamăgirea ratării promovării din 2022, după barajul cu Baia Mare, și acum bucuria urcării în anticamera SuperLigii. ”Vreau să-i mulțumesc lui Mister că are încredere în mine și-mi oferă tot sprijinul. Despre public nu pot spune că ne oferă boostul de care avem nevoie. Le mulțumim fanilor că vin la stadion și sunt alături de noi. Astăzi, a fost o primă repriză echilibrată, dar în a doua parte am reușit să ne impunem. Am reglat unele lucruri la pauză și am revenit pe teren focusați să câștigăm acest meci. I-am prins de două ori pe niște contraatacuri bune și asta a fost. Ne bucurăm foarte mult de parcursul pe care-l avem, suntem, cred eu, surpriza campionatului. Nu se aștepta multă lume să avem atâtea puncte, iar dacă eram mai atenți puteam avea și mai multe. Facem meciuri foarte bune acasă, fiecare adversar are dificultăți să ne bată aici și pentru că suntem puternici alături de suporterii noștri”, a declarat marcatorul golului cu numărul doi al Corvinului în meciul cu Reșița, primul pentru el în Liga 2.

Fotbalistul născut la Zlatna (județul Alba) a venit la Corvinul de la Rapid și recunoaște că ar dori să evolueze din nou la un nivel mai bun. ”Fiecare trage pentru el, pentru echipă, pentru familie, pentru toată lumea. Fiecare jucător vrea să ajungă cât mai sus și e normal să te motivezi meci de meci”, a completat Bradu, jucător aflat la sezonul de debut în Liga 2, în care a evoluat în toate cele șase meciuri de până acum, de patru ori începând ca titular.

Foto: Cătălin Crăciun

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cs-mioveni-a-luat-un-punct-pe-terenul-fk-miercurea-ciuc-0-0-19285020

https://liga2.prosport.ro/seria-1/florin-stinga-si-a-anuntat-demisia-de-la-cs-tunari-19284981

https://liga2.prosport.ro/seria-1/meciuri-si-rezultate-etapa-6-liga-2-19284913

Călin MNERIE 16 Sep. 2023, 15:48 Liga 2
Pe aceeași temă