”Cazul Metaloglobus – Pandurii” se prelungește, după ce a primit un nou termen! Gorjenii au o singură dorință: “Să se judece în litera și spiritul legii”

Autor: Mircea OGLINDOIU Publicat: 24 Sep. 2020, 20:23 Liga 2
”Cazul Metaloglobus – Pandurii” se prelungește, după ce a primit un nou termen! Gorjenii au o singură dorință: “Să se judece în litera și spiritul legii”

Ajuns pe masa Comisiei de Disciplină și Etică a FRF încă din 2 septembrie, cazul apărut în urma nedisputării jocului Metaloglobus București – Pandurii Târgu Jiu, programat inițal în data de 29 august, în prima etapă a noului sezon din Liga 2, încă n-a mai fost soluționat.

În sedința de ieri, 23 septembrie, de la FRF s-a acordat un nou termen, al patrulea, cazul urmând să fie reanalizat la data de 30 septembrie.

”Partida Metaloglobus – Pandurii Tg. Jiu, care trebuia să se dispute sâmbătă, de la ora 11:00, nu a mai fost programată, deoarece clubul gorjean nu a dovedit că a efectuat teste RT-PCR, așa cum prevede atât Ordinul comun emis de MTS și MS, cât și Protocolul medical de desfășurare al competițiilor. Cazul va fi judecat de Comisia de Disciplina și Etică a FRF”, transmitea FRF la vremea respectivă.

Tevatura a apărut după ce Pandurii n-a mai ajuns în Capitală, invocând faptul că autocarul cu care se deplasa spre București a fost, vineri, 28 august, întors din drum de DSP Gorj, după apariția mai multor cazuri de COVID-19 la nivelul lotului. Ulterior, la trei zile, după nedisputarea jocului cu Metaloglobus, s-a dovedit, în urma testelor RT-PCR, că un singur jucător – Horațiu Peia, a fost depistat pozitiv.

Pandurii a efectuat teste serologice IgG și IgM în locul celor moleculare RT-PCR

Cu o zi înaintea jocului, Pandurii efectuase teste serologice IgG și IgM, în locul celor moleculare RT-PCR pentru depistarea SAR-CoV-2. În replică, oficialii de la Metaloglobus au acuzat că Pandurii n-a vrut să joace acel meci, deoarece nu reușise să legitimeze niciunul dintre jucătorii aduși în vară, iar în lot mai avea doar 9 dintre componenții cu care încheiase sezonul anterior.

”În protocolul medical scrie foarte clar ce teste trebuie să facă echipa: teste PCR și opțional, în paranteză, teste IgG și IgM. Nu e scris de mine acel protocol. Este ambiguu. De ce treci un test acolo dacă nu îl iei în calcul? De ce pot să fac niște teste dacă nu le iei în calcul?”, se apăra echipa gorjeană, la vremea respectivă, prin vocea directorul sportiv Camilian Floroiu.

Oltenii au continua pledoaria și la următoarele termene, iar FRF încă n-a reușit să ia o decizie, la mai bine de o lună de la apariția cazului, care va fi rejudecat acum la 30 septembrie.

Camilian Floroiu: ”În momentul în care se ia o decizie se va crea un precedent”

Pandurii speră ca reprezentanții comisiei să judece în litera și spiritul legii, după cum a declarat Floroiu, conform pandurul.ro: ”Am fost și săptămâna trecută chemaţi la comisie, acum din nou. Este foarte greu să se ia o decizie în acest caz, eu înţeleg situaţia, e greu în acest moment în care pandemia îşi face de cap pe la toate cluburile. E foarte, foarte greu, pentru că în momentul în care se ia o decizie se va crea un precedent. Şi atunci trebuie să fie foarte, foarte atenţi la această decizie. Aşa cum spun eu, mai ales în sport, trebuie să se judece în litera şi în spiritul legii.”

Nemaijucând cu Metaloglobus, Pandurii a debutat practic în noul sezon în etapa a doua, când a fost învinsă cu 2-1, în deplasare, de Rapid. Deși lăsase o impresie plăcută în Regie și părea că nu va mai lupta pentru evitarea retrogradării și în actuala stagiune, echipa antrenată de Călin Cojocaru a clacat lamentabil în următoarele două jocuri, fiind învinsă la scor de Turris Oltul Turnu Măgurele (scor 0-5) și de Concordia Chiajna ( scor 0-4).

Pe ultimul loc în clasamentul Ligii 2 după patru etape, gorjenii joacă sâmbătă, de la ora 11:00, pe teren propriu, cu CS Mioveni.

Autor: Mircea OGLINDOIU Publicat: 24 Sep. 2020, 20:23 Liga 2
Pe aceeași temă