EXCLUSIV | Metaloglobus solicită câștigarea partidei cu Pandurii la ”masa verde”. Președintele Marius Burcă acuză: ”Au fost și arbitrii la meci. Situația e penibilă. Ei sunt în culpă nu doar că au mințit legat de jucătorii testați”

Alin GRIGORE 31 Aug. 2020, 10:15 Liga 2
EXCLUSIV | Metaloglobus solicită câștigarea partidei cu Pandurii la ”masa verde”. Președintele Marius Burcă acuză: ”Au fost și arbitrii la meci. Situația e penibilă. Ei sunt în culpă nu doar că au mințit legat de jucătorii testați”

Meciul dintre Metaloglobus și Pandurii Târgu Jiu trebuia să se dispute sâmbătă, însă 7 jucători ai gorjenilor au fost depistați pozitiv cu cornavirus, iar FRF a anunțat că meciul a fost anulat. Acest lucru i-a scos din sărite pe reprezentanții formației bucureștene, care și-au băgat jucătorii în cantonament încă de miercuri pentru a-i supraveghea cu atenție.

Marius Burcă: ”Pandurii e în culpă nu doar că a mințit legat de jucătorii testați, dar Comisia ar trebui să decidă să piardă la «masa verde»

Marius Burcă, președintele de la Metaloglobus, i-a acuzat direct pe gorjeni că au premeditat acest eveniment și că n-au dorit în niciun moment să dispute prima etapă. Mai mult, surse ProSport susțin că Pandurii a trimis la FRF o listă cu jucători pentru meciul de la București pe care se aflau fotbaliști care nu erau legitimați la formația gorjeană, lucru pe care Marius Burcă îl consideră ”de-a dreptul incredibil”.

Noi am făcut testările exact cum a fost necesar. Din punct de vedere medical lucrurile sunt bune la noi. Echipa a fost în cantonament de miercuri și a ieșit sâmbătă. S-au pregătit pentru meci. Clubul nostru a fost sunat de FRF vineri în jurul orei 18:00 pentru a fi informat că nu vom juca sâmbătă. Sâmbătă dimineață era afișat că meciul e anulat.

Au fost și arbitrii la meci. Situația e puțin spus penibilă. Clubul Pandurii e în culpă nu doar că a mințit legat de jucătorii testați, dar Comisia ar trebui să decidă să piardă meciul la «masa verde». Ei nu au avut testele PCR făcute. Au trimis o listă cu alte teste, probabil cele rapide, nu știu. Ei au testat și jucători care nu sunt ai lor”, a spus Marius Burcă pentru ProSport.

Marius Burcă: ”Am avut solicitare clară din partea unui oficial de la Pandurii care a cerut să nu fie programați în prima etapă”

Întrebat de reporterul ProSport despre tabelul cu jucători nelegitimați pe care Pandurii l-a trimis la FRF, Burcă a fost categoric:

Și eu am auzit că ar fi trimis un tabel la FRF cu jucători care nu erau legitimați la ei. Ar fi o chestie unică în istorie. Să trimită un tabel cu jucători care nu sunt legitimați la ei. E o chestie premeditată, ei n-au vrut să joace și asta o vom demonstra clar. Nu au vrut să joace în prima etapă, indiferent cu cine ar fi jucat. Ei trebuiau să trimită tabel cu jucătorii pe care-i aveau. E strigător la cer!

Nu știu cine o fi avut ideea să facă lucrurile astea acolo. Eu vă spun că am avut solicitare clară din partea unui oficial de la Pandurii care a cerut să nu fie programați în prima etapă, apoi a cerut să joace în deplasare prima etapă. Oare de ce n-au vrut să joace deloc? Oare jucătorii depistați au fost internați 48 de ore, acei jucători sunt izolați acum când vorbim noi? Sunt multe întrebări la care trebuie să răspundă cei de la Pandurii. Vor avea curajul să ceară rejucarea acestui meci?”.

Victorie la ”masa verde” pentru Metaloglobus?

Președintele lui Metaloglobus se așteaptă ca echipa lui să se impună cu 3-0 și să primească cele trei puncte. A precizat că a discutat cu mai mulți conducători de cluburi din Liga 2, care i-au confirmat că echipele lor se testează așa cum prevede protocolul medical.

Cum facem cu organizarea jocului, cu stewarzii, cu arbitrii care au fost la meci? N-am plătit arbitrajul, dar eu aș fi fost dispus să plătesc și observatorii și arbitrajul și nu mai stăteam să așteptăm după comisii pentru că Pandurii nu s-a prezentat.

Pandurii a avut meciuri amicale în ultima perioadă? Cei de acolo au făcut teste? Proștii se testează, iar ei ce fac? Eu n-am pus toate întrebările astea pe hârtie, dar când vom ajunge la comisie le voi centraliza și le voi prezenta. Mi se pare o lipsă de respect a celor de la Pandurii față de toată lumea, de colegii de la Liga 2, de FRF. Eu nu cred că se va mai întâmpla așa ceva în Liga 2. Când se va da un exemplu cu această echipă, atunci poate nu va mai face nimeni așa ceva. Eu am mai vorbit cu alți președinți de la Liga 2 și oamenii se testează, au luat în serios treaba asta”, a adăugat Marius Burcă.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/soarta-meciului-metaloglobus-pandurii-va-fi-decisa-de-comisia-de-disciplina-ce-spun-frf-si-clubul-gorjean-dupa-ce-jocul-din-etapa-1-a-ligii-2-nu-a-avut-loc-19146074

https://liga2.prosport.ro/seria-1/metaloglobus-pandurii-nu-se-joaca-fiindca-gorjenii-nu-au-facut-deplasarea-au-sapte-jucatori-pozitivi-la-covid-19-iar-altii-doi-au-testul-neconcludent-multe-semne-de-intrebare-asupra-gorjenilor-19145880

https://liga2.prosport.ro/seria-1/incepe-noul-sezon-al-ligii-2-cu-doua-jocuri-care-nu-vor-avea-loc-din-cauza-cazurilor-de-covid-19-de-la-ora-1100-au-loc-patru-meciuri-19145894

 

 

 

Alin GRIGORE 31 Aug. 2020, 10:15 Liga 2
Pe aceeași temă