Tibor Selymes e noul antrenor al Olimpiei. Primarul din Satu Mare a făcut prezentarea oficială: „Îmi face o deosebită onoare să stau alături de o vedetă a fotbalului românesc”

Marius ANGHEL 20 Jun. 2017, 13:48 Campionat

Liber de contract după ce în sezonul recent încheiat a stat pe tușă, după despărțirea la finalului campionatului 2015/2016 de Delta Dobrogea Tulcea, echipă unde a ratat promovarea în Liga 2 în ultima etapă, în detrimentul clubului Juventus București, Tibor Selymes (47 de ani) și-a găsit, în cele din urmă, o formație unde să antreneze. Fostul internațional român a acceptat oferta propusă de Olimpia Satu Mare, contract pe doi ani, și în noul sezon va conduce echipa în Liga 2.

Ajuns de luni la Satu Mare, acolo unde s-a întâlnit cu președintele clubului Olimpia, Attila Karda, alături de care a vorbit despre contract și apoi a fost să viziteze baza sportivă, Selymes a acceptat oferta, iar marți dimineață a fost prezentat oficial la primărie, de către edilul local.

Gábor Kereskényi, primarul municipiului Satu Mare, și Attila Karda, președintele clubului Olimpia Satu Mare, l-au prezentat în această dimineață, în cadrul unei conferințe de presă, pe Tibor Selymes drept noul antrenor al echipei de fotbal locale.

„Am plăcerea să vi-l prezint pe noul antrenor al Olimpiei, Tibor Selymes, fost component al Generației de Aur a fotbalului românesc și cred că cu toții îi cunoaștem cariera de fotbalist și antrenor. Personal, îmi face o deosebită onoare să stau alături de o vedetă a fotbalului românesc, cu 46 de selecții în echipa națională de fotbal a României, fost participant la două Campionate Mondiale și două Campionate Europene. Tibor Selymes a evoluat la echipe titrate din fotbalul european, Dinamo, Anderlecht, Standard Liege, Debrecen. Și ca antrenor, Tibor Selymes are în palmares cluburi mari ale fotbalului românesc: Astra, Petrolul, Oțelul Galați, dar și Sportul Studențesc sau ASA Târgu Mureș. Am considerat că puteam readuce vremurile de aur la Olimpia cu un component al Generației de Aur a fotbalului românesc. Vreau să îi urez bine ai venit și mult succes la Olimpia”, a declarat, în deschiderea conferinței de presă, primarul municipiului Satu Mare.

Potrivit Satu Mare online, Gábor Kereskényi, i-a mulțumit cu acest prilej și fostului antrenor al Olimpiei, Bogdan Andone, acum la ASU Politehnica. „Aș vrea să îi mulțumesc public lui Bogdan Andone pentru realizările pe care le-a avut cu Olimpia. A făcut treabă foarte bună, chiar dacă a venit foarte târziu, cu o săptămână înainte de campionat. Îi doresc mult succes în carieră!, a mai spus edilul.

Despre situația financiară a Olimpiei, primarul Kereskényi a spus că nu va permite cheltuirea banilor publici nejustificat și că așteaptă finalizarea verificărilor din cadrul auditului financiar pentru a se lămuri o dată pentru totdeauna discuțiile pe marginea acestui subiect.

A doua variantă pentru postul de antrenor al Olimpiei

Liga2.ro a scris de ieri că Tibor Selymes este la Satu Mare și s-a întâlnit cu președintele clubului, Attila Karda. Fostul jucător al naționalei a fost a doua variantă de antrenor pentru Olimpia după ce Bogdan Andone și-a reziliat contractul cu clubul și a bătut palma cu ASU Politehnica Timișoara. Karda se înțelesese verbal încă din timpul campionatului cu brașoveanul Laszlo Balint, însa acesta s-a răzgândit între timp și a semnat săptămâna trecută cu ASA Târgu Mureș.

Tibor Selymes a fost ultima dată antrenor la Delta Dobrogea Tulcea, acum două sezoane, în Liga 3, iar pe 25 aprilie 2017, împreună cu agentul de jucători Mihai Joița, a fost la Câmpulung Muscel pentru a propune autorităților locale un proiect fotbalistic ce includea o echipă chiar la nivelul Ligii 2. Din câte se pare, aceast proiect a fost mai mult unul de imagine, atât pentru conducătorii locali ai orașului argeșean, cât și pentru Selymes și Joița.

În cariera sa de antrenor, Selymes a mai pregătit echipele FC Sopron, Liberty Oradea, Sportul Studențesc, Astra Giurgiu, FCM Târgu Mureș, Dinamo II, Săgeata Năvodari, RFC Kaposvari, Oțelul Galați și Petrolul Ploiești.

Articol scris de Marius ANGHEL

Marius ANGHEL 20 Jun. 2017, 13:48 Campionat
Pe aceeași temă